Læs også:

Close
linsekrebinetter plantebaseret ret (Foto: Line Thit Klein)

Linsekrebinetter med ærter og urtedressing

Mad  | 

Drømmer du også om at spise mindre kød, så prøv disse lækre linsekrebinetter med ærter og urtedressing. Plantebaseret mad kan være et godt og sundt alternativ til kød

‘Plantebaseret familiemad’ er Stina Dannerfjord og Isabel Christensens grønne kogebog, der gør vejen til et sundt og grønnere liv nem og velsmagende.

isabel christensen stina dannerfjord plantebaseret familiemad (Foto: Line Thit Klein)
Isabel Christensen og Stina Dannerfjord er forfatterne bag bogen … (Foto: Line Thit Klein)

Trods gode intentioner om sundere og grønnere madvaner, kan det være svært at implementere i en travl families hverdag. Derfor har Stina Dannerfjord og Isabel Christensen udviklet en række enkle, skønne plantebaserede opskrifter til ‘Plantebaseret familiemad’, der vil bringe glæde ved hele familiens middagsbord for store og små.

linsekrebinetter plantebaseret ret (Foto: Line Thit Klein)
Så lækre ser linsekrebinetter ud. (Foto: Line Thit Klein)

Opskriften er til 4 personer

Det skal du bruge

Krebinetter

olie til stegning
180 g revet knoldselleri
2 stk. revet gulerødder
250 g kogte beluga-linser/en
dåse beluga-linser
1 bundt persille
salt og peber
2 tsk. stødt koriander
60 g grahamsmel
4 spsk. sojamel
evt. 1 æg

Urtecreme
2 dl/200 g havrefraiche eller
cremefraiche
salt og peber
½ dl hakkede krydderurter, eks.
dild, persille eller koriander
lidt revet skal fra 1 citron
evt. 1 fed hvidløg
400 g grønne ærter

Sådan gør du

Varm olien op i en gryde, og svits revet gulerod og knoldselleri.

Tag fyldet af varmen, og bland beluga-linserne i.

Hak persille, og bland det i farsen sammen med salt, peber og stødt koriander.

Rør grahamsmel og sojamel i farsen, til den har en fast konsistens. Nogle gange skal man bruge lidt mere mel end angivet og andre gange lidt mindre. Det vigtigste er, at farsen hænger sammen og kan formes til krebinetter.

Herefter steges de i lidt smør, til de er gyldne og har fået en sprød overflade.

Hvis du ønsker at panere dine kabinetter, kan du piske et æg, som du vender dine krebinetter i efterfulgt af en tur i en skål med grov rasp.

Rør cremefraiche sammen med de hakkede krydderurter, revet citronskal og hvidløg.

Smag til med salt.

De grønne ærter skal have et hurtigt opkog, server dem sammen med krebinetter og urtedressing

Isabel tip:

Jeg laver også krebinetterne som fyld til pitabrød eller pålæg til madpakker. De smager godt både varme og kolde.

Energi pr. portion:
329 kcal, 15,7 g protein, 27,7 g kulhydrat, 15 g fedt og 13,5 g kostfibre.

Hvis du ønsker at spare på kalorier:
Denne ret er kalorielet og har en fin sammensætning ernæringsmæssigt.

Hvis du er fysisk aktiv:
Lav en salat af 150 g dampet broccoli med 20 g tørristede hakkede mandler.
Energi: 504 kcal, 23,4 g protein, 35,4 g kulhydrat,
26 g fedt og 20,9 g kostfibre

Sådan ser bogen ud:

plantebaseret familiemad

 

Læs også:

Hvad er pegan …

madvarer frugt og grøntsager Kurv i metal med flaskerJulekurv Flettet kurv med blomsterBrændekurv kurve indretning (Foto: Pixabay)

· Mere fra samme kategori ·