Læs også:

Close
Mørk mørke gade lys by aften nat

NEWS: Trygheden stiger i København

Nyheder  | 

Trygheden stiger i København · Pia Kjærsgaard stopper som Folketingets formand · Danskernes webkameraer er åbne for hackere · Rekord få studenter læser videre med det samme · Her er Danmarks mest flirtende festivaler · Dagens billede: Royal Run

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Trygheden stiger i København

Københavnerne føler sig mere trygge i deres nabolag end tidligere. Det viser Københavns Kommunes årlige Tryghedsundersøgelse. Samtidig falder den borgervendte kriminalitet – i samtlige bydele.

Færre københavnere udsættes for blandt andet indbrud og røveri end for ti år siden, og alene siden sidste år er antallet af anmeldte lommetyverier faldet markant. Antallet af anmeldelser per 1000 indbyggere er faldet til 60,1 i 2018. Da det stod værst til i 2013 var det tilsvarende tal 89,2.

– Det glæder mig meget, at københavnerne bliver udsat for mindre kriminalitet, og at de generelt føler sig trygge, når de færdes i byen. Men der er stadig bydele, der er udsatte. Derfor arbejder vi fortsat målrettet for at styrke trygheden i vores by i tæt samarbejde med gode lokale kræfter og Københavns Politi. Alle skal føle sig trygge i København, siger overborgmester Frank Jensen (S).

I 2017 og starten af 2018 blev københavnerne i flere bydele påvirkede af bandekonflikten, hvilket også kunne ses i sidste års tryghedsundersøgelse. Men i år viser tryghedsundersøgelsen, at det igen går den rette vej: Andelen af københavnere, der er utrygge i deres nabolag, er faldet fra 12 procent sidste år til 9 procent i år.

Den øgede tryghed kan blandt andet skyldes, at Københavns Politi har sat massivt ind overfor bandeuroligheder, og kommunen har sat massivt ind for at forebygge uro og tilgang til bander med målrettet opsøgende arbejde blandt børn og unge i risikogruppen. Kommunen har også lavet lokale tryghedsløft i form at bedre belysning, opsætning af kameraer, beskæring af buskads, fartdæmpende foranstaltninger med mere.

Der er også gennemført bydækkende kampagner mod indbrud og lommetyveri. Lommetyveri er den klart hyppigst anmeldte kriminalitetsform mens indbrud er blandt de kriminalitetsformer, københavnerne er mest bekymrede for. Det skriver Københavns Kommune.

Mørk mørke gade lys by aften nat
Trygheden stiger i København. (Foto: Pexels)

Læs også: En snak med Cecilia Lonning-Skovgaard om kampagnen ‘Trygt Natteliv’

Pia Kjærsgaard stopper som Folketingets formand

Pia Kjærsgaard skriver på Facebook, at hun stopper som formand i Folketinget. Hun nåede at sidde på posten i fire år.

– Efter folketingsvalget er der flere, der har spurgt, om jeg fortsætter som Folketingets formand. Det gør jeg ikke. Magten er skiftet.

Dansk Folkeparti fik et hårdt valg, hvor de mistede 21 ud af deres 37 mandater. Pia Kjærsgaard, som har været formand for partiet, kunne også mærke det dårlige valg på det personlige plan. Hun fik nemlig kun halvt så mange stemmer, som hun fik i 2015.

I 2015 fik hun 26.583 personlige stemmer, men ved valget som netop er overstået, fik hun kun 9953 personlige stemmer.

– Nu er jeg tilbage i Dansk Folkepartis folketingsgruppe, og jeg ser frem til at komme i gang med det politiske arbejde. Der er nok at gå i gang med, skriver hun på Facebook. Det skriver TV 2.

Tak og farvel til posten som Folketingets Formand. Efter folketingsvalget er der flere, der har spurgt, om jeg…

Geplaatst door Pia Kjærsgaard op Maandag 10 juni 2019

Læs også: Klimatosserne vandt

Danskernes webkameraer er åbne for hackere

Kun godt hver tredje dansker dækker deres kamera på computeren til, og det giver hackere frit spil til at skaffe sig adgang, og i værste fald kan de få adgang til billeder af dig i en situation, som du nødigt vil dele med andre. Det mener IDAs ekspert i it-sikkerhed Jørn Guldberg, der undrer sig over, at så mange danskere ser stort på sikkerheden omkring deres privatliv.

– Der er heldigvis flere, der er opmærksomme på problemet end for to år siden, hvor kun hver femte dækkede deres kamera til, men det er stadigvæk problematisk. Langt de fleste danskere låser deres hoveddør, når de forlader hjemmet, og samme tilgang burde de have til kameraerne på deres elektronik. Det er i dag muligt for hackere på et meget lavt niveau at få adgang til et stort antal computere, for derefter at overvåge folk. Det kan ske ved phishing eller falske hjemmesider, hvor folk uforvarende kommer til at falde i fælden, siger han.

Fysiske indbrud i private hjem har de seneste mange år været faldene, mens kriminalitet på nettet stiger hurtigt, og derfor bør danskerne tage deres forholdsregler, lyder fra Jørn Guldberg.

– Computeren følger os i dag mange steder, og kan jo eksempelvis bruges til at afspille musik, mens man er i bad, eller er ved at klæde om. Situationer, hvor man umiddelbart tror, at man er alene, og ikke regner med, at andre kigger med. Det kan man ikke altid være sikker på, og når nu det er så nemt at beskytte sig mod lurere, burde flere gøre det, siger han og understreger, at kameraer på smartphones og nye fjernsyn også kan overtages af andre.

Et lille klistermærke koster ikke noget, og ellers kan man investere 30-40 kroner i en C-Slide, der er et lille plastikpanel, der klæbes på, og kan skydes frem og tilbage for at åbne og lukke dit webcam. Det skriver IDA.

webcam, kamera, computer, macbook, pc, hacker, hacking, arbejde, skole, studie, pige, kvinde, job
Danskernes webkameraer er åbne for hackere. (Foto: Pexels)

Læs også: 170.000 computere ramt af gigantisk hackerangreb

Rekord få studenter læser videre med det samme

Kun 15 procent af studenterne fra 2018 var begyndt på en ny uddannelse i oktober samme år. Det er den laveste andel i årtier. Indvandrere og efterkommere samt personer med studentereksamen fra erhvervsrettede gymnasier går oftere direkte fra gymnasiet til andre uddannelser.

Andelen af studenter, der går i gang med en uddannelse umiddelbart efter, at de afslutter gymnasiet er faldende. I 2012 toppede andelen, der var i gang med en uddannelse tre måneder efter, de blev studenter, med 29,3 procent. I 2018 var andelen 15,0 procent, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er den laveste andel siden 2004, hvor denne statistik går tilbage til.

– Tallene viser, at andelen, der går direkte videre i uddannelsessystemet, næsten er halveret siden 2012, siger Linda Tonsgaard, Danmarks Statistik.

Blandt indvandrere og efterkommere er andelen, som er i gang med en uddannelse tre måneder efter studentereksamen, væsentligt højere end blandt personer med dansk oprindelse. 31,3 procent af indvandrerne og 33,2 procent af efterkommerne, der blev studenter i 2018, var i gang med en anden uddannelse i oktober samme år.

Blandt studenter fra de almene gymnasier i 2018 var 12,4 procent i gang med en uddannelse umiddelbart efter de blev studenter. Andelen var i 2018 højere blandt studenter fra erhvervsrettede og internationale studier.

Blandt studenterne fra 2018, der var i gang med en uddannelse tre måneder efter eksamen, læste fire ud af fem (82,4 procent) på en videregående uddannelse. Næsten halvdelen (45,2 procent) var begyndt på en bacheloruddannelse. Det skriver Danmarks Statistik.

VUC, uddannelse, skole, studie, bøger, lære, læring, læse, ipad, teknologi, bog, bøger, læse
Rekord få studenter læser videre med det samme. (Foto: Pexels)

Læs også: Strammere krav om uddannelse og job skaber psykisk mistrivsel hos unge

Her er Danmarks mest flirtende festivaler

Nu er det endelig festivalsæson og mange glæder sig til fest, langos og god musik. Uanset om du er der for at se dit yndlingsband eller nyde drinks i solen, så er festivaler den perfekte lejlighed til at møde en flirt. Datingappen happn har nu kortlagt, hvilke festivaler der har flest crushes blandt publikum. Roskilde ligger øverst på listen efterfulgt af Northside i Århus. Copenhell indtager en tredjeplads som Danmarks mest flirtende festival.

For mange er festivaler den ultimative mulighed for at møde en flirt. Ifølge happn er det en perfekt mulighed for at indlede en samtale ved at diskutere de bands, der spiller på festivalen, og anmelde koncerter. Derudover bliver det mindre besværligt at skulle møde nogen, da begge befinder sig inden for samme område. Det indebærer, at mange tør være mere spontane, når det handler om at date på en festival. Det skriver happn.

Top 5 – Her har festivaldeltagerne størst chance for et crush

  1. Roskilde
  2. Northside
  3. Copenhell
  4. Pride, København
  5. Aalborg Karneval
par, flirt, kærlighed, sol, solnedgang, kys, hænder, venskab, forhold, festival, date, dating
Her er Danmarks mest flirtende festivaler. (Foto: Pexels)

Læs også: Kvinderne lader mændene tage det første skridt på dating-apps

Dagens billede: Royal Run

I går samlede H.K.H. Kronprins Frederik endnu engang danskerne til Royal Run, som på bare et år et blevet det 6. største motionsløb i verden.

Royal Run, løb, motion, kronprins frederik, kongehuset, københavn
(Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Løbere skal vise pas under motionsløb

· Mere fra samme kategori ·