Læs også:

Close
(Foto: PR)

SOMMER NEWS: Dårligt nyt til kommende studerende: Der er langt mellem de studievenlige boliger

Nyheder  | 

Dårligt nyt til kommende studerende: Der er langt mellem de studievenlige boliger · USA’s udenrigsminister besøgte Danmark: særligt to emner på dagsordenen · Halvdelen af briterne stoler ikke på hotellers hygiejneregler efter lockdown · Forskere mener, at blodprøver kan opdage kræft fire år før symptomer · Dagens billede: Serena Williams investerer i kvindefodbold · Sommerøjeblikket: Alt vejr er is-vejr 🍦

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dårligt nyt til kommende studerende: Der er langt mellem de studievenlige boliger

Den 28. juli får de unge at vide, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse eller ej. Boligjagten for de kommende studerende ser dog ikke ud til at blive en dans på roser.

En ny undersøgelse viser nemlig, at 80 procent af de boligsøgende i 2020 har efterspurgt enten en 1- eller 2-værelses bolig, men disse boligtyper har indtil videre kun udgjort 35 procent af det samlede udbud i 2020. Dermed har udbuddet af de mest efterspurgte boliger afviget med hele 45 procent i 2020.

Problemet skyldes et stort mismatch på lejeboligmarkedet, da det største udbud af lejeboliger er på minimum tre værelser. Det gælder særligt i de større danske byer. Her er det ifølge direktør for Akutbolig.dk, Daniel Juhl, helt tydeligt, at boligselskaber og ejendomsinvestorer har sat fokus det helt forkerte sted i opførelsen af deres nybyggerier.

– Mange af nybyggerierne består af boliger på tre værelser eller mere. Ved flere af dem ses det, at udlejerne tilbyder nedsat eller ligefrem gratis husleje i den første periode af en lejeaftale. Det er et helt tydeligt tegn på, at udlejerne har problemer med at få lejet boligerne ud. Det ville have været mere optimalt at have opført flere mindre lejligheder, for dem er der stor efterspørgsel på fra byernes mange studerende og det stigende antal singler, udtaler Juhl.

Problemet bliver da heller ikke mindre, når flere udlejere nægter at leje deres lejeboliger ud som deleboliger, eller giver fortrinsret til par. Det oplyser Akutbolig i en pressemeddelelse.

(Foto: PR)
En ny undersøgelse viser, at udbuddet af de mest efterspurgte boliger har afviget med hele 45 procent i 2020. (Foto: PR)

Læs også: Gør dig klar til studiestart

USA’s udenrigsminister besøgte Danmark: særligt to emner på dagsordenen 

I går mødte USA’s udenrigsminister, Mike Pompeo, personligt op i Danmark for at mødes med statsminister Mette Frederiksen (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S). Her blev Arktis og Kina de to store taleemner. Det skriver TV2.

Bekymringen fra den danske regering går på, at Grønland ligger i den arktiske zone, hvorfor stormagterne har en øget interesse for Arktis.

– For Kongeriget er det vigtigt, at samarbejdet i Arktis er baseret på lavspænding, udtalte Kofod og tilføjede, at Rusland har genåbnet militærbaser, og der er større aktivitet i området. Det er ikke et høflighedsmøde, det er et møde, hvor vi tager bestik af den verden, der er i hastig udvikling.

Desuden ønsker USA at samle opbakning til en front mod Kina. Senest var Pompeo i London. Her opfordrede han til en fælles front mod det kinesiske kommunistparti, hvor han blandt andet kritiserede Kinas nye sikkerhedslov for Hong Kong.

– Vi ønsker, at alle lande arbejder sammen om at modarbejde det kinesiske kommunistpartis anstrengelser, sagde Pompeo på et pressemøde i London ifølge Sky News.

Læs også: NEWS: Donald Trumps interesse i Grønland bekræftes

Halvdelen af briterne stoler ikke på hotellers hygiejneregler efter lockdown

En ny undersøgelse foretaget af End of Tenancy Cleaning Company viser, at flere briter gør rent på hotelværelser, inden de bosætter sig. Det oplyser End of Tenancy Cleaning Company, som er en rengøringstjeneste, i en pressemeddelelse.

Nogle af de vigtigste fund fra undersøgelsen inkluderer:

  • 92 procent af briterne betragter sengetøjet som det mest beskidte på hotelværelser, hvor 87 procent tjekker før brug.
  • Næsten halvdelen af briterne bruger 30 minutter på at rengøre deres eget hotelværelse inden brug.
  •  88 procent af briterne mener, at de finder snavsede glas og krus.
  • 14 procent af briterne ville medbringe deres egne rene lagner og håndklæder til et hotel.
hotel værelse hotelværelse soveværelse seng (Foto: Unsplash)
Undersøgelsen spurgte 1.894 briter om deres rengøringsvaner på hotelværelser.  (Foto: Unsplash)

Læs også: Sommer i Danmark: Jeg har besøgt Marienlyst Strandhotel

Forskere mener, at blodprøver kan opdage kræft fire år før symptomer

En blodprøve kan opdage kræft i op til fire år før symptomer vises, mener en række forskere i Kina. Her påpeger forskerne, at den såkaldte PanSeer blodprøve opdager kræft hos 95 procent af mennesker, der ikke har symptomer, men senere får en diagnose. Det skriver The Guardian.

– Vi demonstrerede, at fem typer kræft kan påvises gennem en DNA-methyleringsbaseret blodprøve op til fire år før en diagnose, skrev forskerne i tidsskriftet Nature Communications.

Læs også: SOMMER NEWS: Ny undersøgelse: Tidligere seksuel debut giver flere mænd kræft i svælget

Dagens billede: Serena Williams investerer i kvindefodbold

Læs også: Vi fik en snak med Nadia Nadim

Sommerøjeblikket: Alt vejr er is-vejr 🍦

Læs også: NEWS: Gulerødder kan erstatte syntetiske farvestoffer i fødevarer

gulerødder grøntsag vegetar (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·