Læs også:

Close

NEWS: Donald Trumps interesse i Grønland bekræftes

Nyheder  | 

Donald Trumps interesse i Grønland bekræftes · Danske jernkvinder i top fem ved Ironman i København · Ny designercykel lavet af brugte kaffekapsler · Ny smuk forestilling i Tivoli · Lars Larsen er sovet stille ind · Dagens billede: Copenhagen Pride paraden blev afsluttet med regnbuefest

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Donald Trumps interesse i Grønland bekræftes

Larry Kudlow, der er økonomisk rådgiver i Det Hvide Hus, bekræfter at USA’s præsident, Donald Trump, har gået med planer om at købe Grønland. Adskillige amerikanske medier citerede fredag anonyme kilder, der fortalte, at han er interesseret i at købe Grønland. Og nu er det for første gang blevet bekræftet af en repræsentant for Det Hvide Hus.

– Danmark ejer Grønland. Danmark er en allieret. Og Grønland er et strategisk sted deroppe. De har mange værdifulde mineraler. Jeg vil ikke forudse noget, men jeg siger bare, at præsidenten, der ved en ting eller to om at købe ejendomme, ønsker at tage et kig på potentielt at købe Grønland, lyder det fra Larry Kudlow.

– Grønlands regering har jo sagt meget klart, at Grønland ikke er til salg, men er i øvrigt åben over for samarbejde og samhandel. Og den holdning deler den danske regering fuldstændig. Grønland er ikke til salg hverken for dollars, rubler eller andre valutaer. Men vi glæder os til præsidentens besøg og til at diskutere de store og vigtige udfordringer, der er i det arktiske område, sagde udenrigsminister Jeppe Kofod til TV 2 fredag, da historien endnu kun byggede på anonyme kilder. Det skriver TV2.

En rådgiver i Det Hvide Hus bekræfter nu Donald Trumps planer om at købe Grønland. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Trump trækker USA ud af FN’s Menneskerettighedsråd

Danske jernkvinder i top fem ved Ironman i København

Danske Camilla Pedersen, kunne afsluttede gårsdagens KMD Copenhagen med en fornem anden plads, da hun efter kun 8 timer, 49 minutter og 23 sekunder krydsede målstregen. Kun tyske Anne Hauge havde mere benzin i tanken end Pedersen, der måtte se sig slået med 18 minutter.

Camilla Pedersen var hurtigt oppe af vandet efter de 3,8 kilometer svømning, som blev gennemført på 51 minutter og 2 sekunder. De 180 kilometer cykling blev tilbage lagt på 4 timer, 39 minutter og 14 sekunder, mens de afsluttende 42,2 kilometer løb blev klaret på 3 timer, 14 minutter og 48 sekunder.

Den danske triatlet Michelle Vesterby stillede til start, tre måneder efter at hun fødte sin søn, Markus, ved et kejsersnit og havde på forhånd ytret håb om en sejr for tredje år i træk. Efter 9 timer, 9 minutter og 22 sekunder måtte hun dog sande, at formen rakte til en femteplads.

35-årige Vesterby sluttede 37 minutter og 50 sekunder efter vinderen, tyske Anne Haug, der klarede de 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometer løb på 8 timer, 31 minutter og 32 sekunder, skriver DR.

Læs også: NEWS: Finland afholdt endnu engang VM i koneløb

Ny designercykel lavet af brugte kaffekapsler

Den lille svenske cykelmager Velósophy fra Stockholm laver cykler af 100 procent genanvendt aluminium. Og for hver solgte cykel, giver de en ny cykel til skolepiger i Ghana. En cykel gør en kæmpe forskel, da det både øger pigernes tilstedeværelse i skolen med 30 procent og deres resultater med op til 60 procent.
Selvom Velósophy er næsten ukendte uden for Sverige, fangede stifter Jimmy Östholms bæredygtige og filantropiske filosofi Nespressos interesse. Og nu er Velósophy og Nespresso gået sammen og lancerer nu en ny designcykel, som laves af brugte kaffekapsler. Cyklen får navnet RE:CYCLE og er en unisex cykel, der kun bliver lavet i 1.000 eksemplarer. Cyklen kan blive din for 1.290 euro, skriver Help PR.
Velósophy laver i samarbejde med Nespresso en cykel der er lavet af kaffekapsler. (Foto: Velósophy)
Læs også: 10 smarte måder til cykelopbevaring – perfekt til små hjem

Ny smuk forestilling i Tivoli

I lørdags havde den musikalske forestilling ‘Divaer i Glas’ premiere i Glassalen i Tivoli.
Musicalen tager afsæt i legenderne Josephine Baker, Ella Fitzgerald og Marlene Dietrichs storhedstid. Disse smukke og talentfulde kvinder har alle trådt deres stiletter på den historiske scene i Glassalen. Nu kan man i stedet opleve Caroline Henderson, Carsten Svendsen, Birgitte Hjort Sørensen, Kaya Brüel samt dansere og orkester i en smuk og musikalsk forestilling om de legendariske kvinders (og mange andre) personlige historier og største sange.
Forestillingen kan ses helt frem til 12. september, skriver Tivoli.
Tivoli Divaer_I_Glas_Sarah_Vaughan_Caroline_Henderson@Rumle_Skafte
Tivolis nye forestilling ‘Divaer i Glas’ er en fortælling om legendariske kvinders personlige historier. (Foto: Tivoli)

Læs også: Bogen om Tivolis smukke have

Lars Larsen er sovet stille ind

Stifteren af Jysk, Lars Larsen, er afgået ved død 71 år gammel efter kræftsygdom oplyser Jysk i en meddelelse.

– Tidlig morgen den 19. august er Lars Larsen – eller Købmanden, som han bedst var kendt af kollegerne i Jysk – sovet stille ind i sit hjem ved Silkeborg med den nærmeste familie ved sin side, skriver Jysk i en pressemeddelelse.

Han efterlader sig sin kone, Kristine, sine to børn og fire børnebørn, skriver DR.

Dagens billede: Copenhagen Pride paraden blev afsluttet med regnbuefest

· Mere fra samme kategori ·