Læs også:

Close
coop, byggeri, bebyggelse, boliger

SOMMER NEWS: Coop bygger ny og bæredygtig bydel for milliarder

Nyheder  | 

Coop bygger ny og bæredygtig bydel for milliarder · Bander afskærmer politibiler ved at smide cykler · Coronasmittede mink skal ikke længere aflives · Jysk ko fødte velskabte trillinger: “Lidt af en sensation” · Dagens billede: Københavns åbner for de første offentlige kønsneutrale regnbuefarvede toiletter under Rådhuspladsen · Sommerøjeblikket: Strandhusene i Løkken har svært ved at modstå de store vandmængder 🌊

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Coop bygger ny og bæredygtig bydel for milliarder

En helt ny og bæredygtig bydel med op til 4.500 indbyggere, er målet for projekt Coop Byen. Den nye bydel kommer til at ligge rundt om Coops hovedkvarter i Albertslund vest for København.

Området er på 250.000 kvadratmeter, hvoraf den mest synlige bygning er det gamle kaffetårn med Cirkelpigen, der kan ses, når man kører i tog mellem Albertslund og København. Udover Coops kontorbygninger består området af lager, nedlagte jernbaneskinner og parkeringspladser.

I Coop Byen vil cirka 1600 lejligheder og 90 rækkehuse variere i størrelse fra 80 til 130 kvadratmeter. Byen skal således tiltrække beboere i alle aldersklasser og i alle faser af livet, fortæller formand for Coop, Lasse Bolander.

Byggeplanerne er fortsat under udarbejdelse i samarbejde med Albertslund Kommune, og de forventes fremlagt i Albertslund Kommunal Bestyrelse den 15. februar 2021. Det skriver Ritzau.

coop, byggeri, bebyggelse, boliger
Coop Byen kommer til at huse op til 4.500 indbyggere. (Foto: Coop)

Læs også: 

Bander afskærmer politibiler ved at smide cykler

I Nørrebroparken i København står eller ligger der tilfældigt parkerede cykler og blokerer stierne gennem parken. Cyklerne er en del af det organiserede hashsalg, der foregår i parken. Det oplyser Københavns Politi til TV 2 Lorry.

– Det er en helt tydeligt strategi fra sælgerne, at de med placeringen af cyklerne ønsker at forhindre patruljebiler i at køre den vej ind i parken, siger politikommissær Jonas Wybrandt, der er leder af nærpolitiet i området.

Cyklerne har dog ikke den store effekt, lyder det. Politikommissær Jonas Wybrandt understreger, at cyklerne har “meget ringe indflydelse” på politiets arbejde i parken. Men Politikommissær Jonas Wybrandt bekræfter, at der er stort fokus på problematikken med hashhandel i parken. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Bandekonflikten er blusset op under corona-krisen

Coronasmittede mink skal ikke længere aflives

Tusindvis af mink fra farme i Nordjylland er den seneste måned blevet slået ihjel ud fra et forsigtighedsprincip. Men det skal nu være slut. Derfor præsenterede regeringen tirsdag en strategi, der fremover skal sikre, at minkavlere ikke behøver at aflive hele deres besætning, hvis den bliver smittet med covid-19.

Fødevareministeriet oplyser, at minkfarmene fremover vil blive pålagt at følge en række tiltag, der skal forhindre smittespredning, hvis der konstateres et udbrud i minkbesætningen.

Blandt andet skal Fødevarestyrelsen have mulighed for at gå farmen igennem med en tættekam for at minimere risikoen for, at der kan slippe mink ud, og samtidig vil minkejeren løbende skulle foretage optællinger for at dokumentere, at ingen mink er løbet væk.

Det forventes, at den nye strategi kan træde i kraft “i løbet af juli måned”. Det skriver TV 2.

mink, bur, minkfarv, smitte, corona
Ny strategi fra regeringen skal fremover sikre, at minkavlere ikke behøver at aflive hele deres besætning ved covid-19 smitte. (Foto: Ritzau)

Læs også: NEWS: Danmark bliver foregangsland med ny dyrevelfærdslov

Jysk ko fødte velskabte trillinger: “Lidt af en sensation”

I Grindsted er der sket en mindre sensation. Eller måske skal man sige tre små mirakler. I hvert fald har en ko fået trillinger.  Fritidslandmand Hans Østergaard Nielsen har flere gange oplevet, at hans køer fik tvillinger – men aldrig trillinger.

Ifølge landmanden sker det kun én gang ud af hundrede tusinde, at en ko får trillinger, og det er endnu mere sjældent, at alle tre overlever.

– Det er lidt af en sensation. Det er jo mange fostre at have i koen, og de skal komme ud rigtigt, og de skal komme ud rettidigt. Det er det springende punkt, påpeger Hans Østergaard Nielsen over for TV 2 Nord.

For at sikre sig at alle tre kalve får nok at spise, supplerer Hans Østergaard Nielsen med komælk tilsat vand og druesukker. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Tre køer fundet døde af lynnedslag

Dagens billede: Københavns åbner for de første offentlige kønsneutrale regnbuefarvede toiletter under Rådhuspladsen

Sommerøjeblikket: Strandhusene i Løkken har svært ved at modstå de store vandmængder 🌊

Læs også: SOMMER NEWS: Rekordhøjt salg af grønne biler trods covid-19

bil, elektrisk, hybrid

· Mere fra samme kategori ·