Læs også:

Close
Gris, dyrevelfærd, grise, ny lov. (Foto: Dyrenes Beskyttelse)

NEWS: Danmark bliver foregangsland med ny dyrevelfærdslov

Nyheder  | 

Danmark bliver foregangsland med ny dyrevelfærdslov · Coca-Cola lancerer ny automat · Regeringen vil sætte en stopper for vanvidskørsel · BLOX EATS modtager international designpris · Beverly Hills-stjernen Shannen Doherty er igen syg af kræft · Populær dansk influencer tiltalt for skjult reklame · Dagens billede: Her er Tour de France-ruten i København

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danmark bliver foregangsland med ny dyrevelfærdslov

I går, den 6. februar 2020, vedtog Folketinget en ny dyrevelfærdslov, som skal erstatte og forbedre den mere end 100 år gamle dyreværnslov. Dyrenes Beskyttelse kalder den ny dyrevelfærdslov for en milepæl i kampen for bedre dyrevelfærd og mener, at loven baner vej for, at Danmark kan være med til at rykke op i den internationale superliga på dyrevelfærdsområdet.

Den nye dyrevelfærdslov er en rammelov, hvilket betyder, at Folketinget giver fødevareministeren bemyndigelse til at fastsætte konkrete regler for dyrevelfærden. Dette gælder både folkets kæledyr og de mange millioner af dyr, der findes i de danske landbrug.

Med den ny lov kommer også et navneskift. Den gamle dyreværnslov skifter navn til dyrevelfærdslov, og det forpligter, understreger direktør for Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

– I navnet ligger nu en erkendelse af, at vi som samfund ikke kun skal værne om dyrene og beskytte dem mod overgreb og lidelse. Dyr har naturlige behov og adfærd, som skal tilgodeses for at man kalde tale om reel velfærd for dyrene. Det er jeg glad for, at man fra politisk side også erkender. Det er med til at sætte retningen for at bringe lovgivningen i trit med resten af samfundet, siger hun.

Gris, dyrevelfærd, grise, ny lov. (Foto: Dyrenes Beskyttelse)
Den nye dyrevelfærdslov tilgodeser både kæledyr, dyr i cirkus og de mange millioner dyr i de danske landbrug. (Foto: Dyrenes Beskyttelse)

Læs også: NEWS: Rekord: Mange dyr havde brug for hjælp i 2018

Coca-Cola lancerer ny automat

Coca-Cola har offentliggjort, at en ny drikkevareautomat kommer til Danmark. Drikkevareautomaten går under navnet Coca-Cola Freestyle, og giver biografgængere i fire danske byer mulighed for at vælge mellem hele 117 forskellige smagsoplevelser fra Coca-Cola, når de skal se film.

Coca-Cola Freestyle byder på 117 forskellige læskedrikke, hvoraf nogle af varianterne ikke forhandles i butikkerne. Teknologien bag automaten er udviklet til at levere den højeste produktkvalitet til forbrugerne. Af denne grund opbevares de forskellige ingredienser til drikkevarerne separat, hvilket gør, at læsedrikken først blandes i det øjeblik, man vælger sin drik.

Coca-Cola Freestyle vil blive lanceret i fire biografer CinemaxX i Århus og København, Nordisk Film Biografer i Esbjerg samt Kinorama i Sønderborg, forklarer Coca-Cola i en pressemeddelelse.

Coca cola, maskine. (Foto: PR)
Teknologien bag automaten er udviklet til at levere den højeste produktkvalitet til forbrugerne. (Foto: PR)

Læs også: Nu kan jeg endelig, med god samvittighed, drikke spandevis af Pepsi Max

Regeringen vil sætte en stopper for vanvidskørsel

Regeringen vil sætte ind over for hensynsløs og farlig kørsel på de danske veje. Årsagen til at Regeringen ønsker at ændre nogle punkter for at undgå lignende, nye ulykker som den, som sidste sommer dræbte en betjent på Langebro i København. Derfor præsenterede Regeringen et nyt udspil med ni tiltag torsdag morgen, hvilke i højere grad skal straffe vanvidsbilister i fremtiden. Det oplyser TV2 Nyhederne.

Heraf er ønsket, at det fremover skal være lettere for politiet at beslaglægge og konfiskere biler.

– Det skal være trygt at færdes i bil, at gå over fodgængerovergange og at have sit barn på cyklen. Vi skal have trygheden tilbage på vejen, og vi skal hver især benytte færdselsreglerne. Den tillid bryder dem, der kører vanvidskørsel, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Regeringen vil sætte en stopper for vanvidskørsel, car, bil, bilrat. (Foto: Unsplash)
Regeringen vil sætte ind over for hensynsløs og farlig kørsel på de danske veje. (Foto: Unsplash)

BLOX EATS modtager international designpris 

Folkene fra Meyers Kantiner og Jensen Retail Group er gået sammen om at skabe et spisested, som er en hybrid mellem en café, restaurant og kantine. Stedet er navngivet BLOX EATS og ligger i hjertet af København. BLOX byggeri er placeret på kanten af Slotsholmen, og er skabt af den hollandske tegnestue OMA. 

Nu modtager det visionære spisekoncept en German Design Award. I starten af februar tildeles BLOX EATS nemlig en German Design Award 2020 – i kategorien Bedste Indretningsarkitektur. BLOX EATS bliver beskrevet, som at have en moderne, rar, beroligende effekt, samtidig med de kombinerer et puritansk, industrielt look med en behagelig stue-agtig stemning, lyder det i jurybegrundelsen. 

– I Meyers Kantiner er vi enormt optagede af, hvor mad og måltider på jobbet er på vej hen. Fremtidens kantine reflekterer et arbejdsliv, der er i bevægelse. Med BLOX EATS har vi skabt et spisested, der passer til et fleksibelt hus og en travl hverdag, hvor vores gæster stiller stadig større krav til måltidsoplevelsen, siger kommerciel direktør i Meyers Kantiner, Adam Usman.

BLOX EATS. (Foto: PR)
BLOX EATS kan rumme 300-400 spisende medarbejdere. (Foto: PR)

Læs også: Opskrift: Råmarineret rødtunge med stikkelsbær, hyldeblomsteddike, salturt og agurk

Beverly Hills-stjernen Shannen Doherty er igen syg af kræft 

Skuespillerinden Shannen Doherty har nu offentliggjort, at hun igen er blevet alvorlig syg, da hendes brystkræft er vendt tilbage og nu er i stadie fire. Det skriver CNN.

Den 48-årige skuespillerinde blev for første gang ramt af kræft i 2015. Men nu er kræftdiagnosen alvorlig, da kræft i stadie fire er den mest fremskredne form, som er spredt til andre områder i kroppen.

– Jeg tror ikke, at jeg har fordøjet det endnu. Det er en bitter pille at sluge på mange måder, sagde Doherty i showet ‘Good Morning America’ tirsdag morgen amerikansk tid.

Læs også: NEWS: Immunterapi anbefales for første gang til behandling af brystkræft

Populær dansk influencer tiltalt for skjult reklame

For første gang i Danmarkshistorien bliver der rejst tiltalte i en sag, hvor en privatperson er mistænkt for skjult reklame. Anklagemyndighederne går efter en bødestraf på 120.000 kroner, da det er markedsføringslovens paragraffer om skjult reklame og markedsføring rettet mod børn og unge, der danner baggrund for tiltalen. 

Forbrugermyndigheden mener, at den skjulte reklame er forekommet ved brug af uklare ord som for eksempel “spons” eller “ad” i stedet for “reklame”.

Der er også tre andre influencere, som er politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, men her har anklagemyndigheden endnu ikke besluttet, om der skal rejses tiltale. De fire influencers navne er endnu ikke offentliggjort.

Smartphone, telefon, influencer. (Foto: Unsplash)
Influencerens brud mod markedsføringsloven, er alle begået i 2018 og 2019. (Foto: Unsplash). (Foto: Unsplash)

Læs også: Stort interview med Irina the Diva: Jeg har knoklet for alt, jeg har opnået

Dagens billede: Her er Tour de France-ruten i København

København er blevet udnævnt til den officielle start-by, når Tour de France engang kommer til Danmark i 2021. Ruten gennem byens gader er derfor nu blevet offentliggjort.

· Mere fra samme kategori ·