Læs også:

Close
tivoli københavn (foto: Oliver Nordahl Johansen)

NEWS: Tivoli inviterer til Sankthans

Nyheder  | 

Tivoli inviterer til Sankthans · I år bliver de fleste danskere i Danmark i sommerferien · Hund nu også smittet med corona i Danmark · Bred klimaaftale bringer Danmark tilbage i den grønne førertrøje · ‘Lev’ lancerer SammenDigitalt.dk mod ensomhed · Dagens video: Bjørnen fik forbrændt sine fødder men er i bedring

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tivoli inviterer til Sankthans

Godt nok er Sankthansbålet afblæst, men forlystelseshavens midsommerdufte og muligheden for at pakke madkurven og slå sig ned i Haven er mere aktuel end nogensinde, hvor gæsterne bliver budt velkommen af duftende græs foran Pantomimeteatret, som aldrig har været grønnere. På vej ned igennem Haven passerer gæsterne tilplantede krukker med prydløg og Digitalis, og omkring Det store Springvand er roserne begyndt på årets smukke blomstring.

I området omkring Pergolaen og hønsegården kan man dufte natviolerne. I restaurant Gemyses ”grønne univers” mødes gæsterne af dufte af rosmarin, karryurt og sporebaldrian. På vej rundt om Tivolisøen, kan man nyde Jubilæumshaven med de kridhvide Himalaya birketræer, og den begyndende blomstring i de historiske roser ”Ghislaine de Féligonde” hvori der også slynger sig blomstrende klematis. Mere dansk midsommer lige midt i København får man ikke. Havens mange spisesteder har også åbent, ligesom Tivoli Food Hall står klar med lækkerier, der kan tages med – enten hjem eller ind i Haven.

Desværre er Sankthansbålet på Tivoli Søen aflyst grundet Covid-19, så i stedet må man nyde Tivoli Illuminationerne på Tivoli Søen. Årets farverige Illuminationerne på Tivoli-Søen er en hyldest til den danske sommer. Showet består af laserlys, ild,  røg og vand koreograferet til musik lavet specielt til lejligheden af Jeppe Kaas.

Programmet ser således ud:

11.00                                                 Tivoli åbner portene og forlystelserne kører
13.00                                                Fiskefodring, Tivolis Akvarie

14.00 + 15.00 + 16.00 + 17.00      Forestilling med Rasmus Klump og Flora i Rasmus Klumps Hus

16.00                                               Fiskefodring, Tivolis Akvarie

19.00                                               Pjerrots Fataliteter, Pantomimeteateret

20.30                                              Harlekin mekanisk statue, Pantomimeteateret

22.30                                              Tivoli Illuminationer, Tivoli Søen

tivoli københavn (foto: Oliver Nordahl Johansen)Tivoli holder åbent i aften. (Foto: Oliver Nordahl Johansen)

Læs også: Tivoli kan endelig byder gæster velkommen til sommersæsonen

I år bliver de fleste danskere i Danmark i sommerferien

I følge en ny meningsmåling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken den 18. og 19. juni blandt 1.046 respondenter viser det sig, at kun få vil holde ferie i udlandet denne sommer. Rent faktisk er det blot hver 6., der vil holde ferie udenfor Danmarks grænser.

Kun Sverige, Storbritannien, Portugal, Irland samt en del af Balkan er stadig ‘orange’ på EU-kortet, hvorimod øvrige europæiske lande nu er klar til at tage imod turister – også danskere. Men som sagt viser undersøgelsen, at op mod 80 procent af alle danskere bliver i Danmark, hvor de fleste forklarer, at ferien skal holdes i ‘egen baghave eller baggård’ og 44 procent i sommerhus. Hver 4. er også enig i, at rejsevejledningerne er kommet for sent i forhold til planlægning af sommerferien, hvilket dermed kan være en forklarende faktor til det store antal, der vælger at blive hjemme i år. Det skriver Politiken.

københavn nyhavn sommer danmark (Foto: MY DAILY SPACE)
Danskerne holder sommerferien i Danmark i år. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Sådan ser danskernes ønskeliste for drømmedestinationer ud

Hund nu også smittet med corona i Danmark

I weekenden kom det frem, at en hund i Danmark nu også er smittet med corona. Det handler dog om en hund, der har tilknytning til en nordjysk minkfarm. Hunden skal nu følge samme retningslinjer, som mennesker. Det skriver TV 2 Nyhederne.

Læs også: Anima kræver permanent lukning af minkfarm

Bred klimaaftale bringer Danmark tilbage i den grønne førertrøje

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået en ambitiøs klimaaftale, der sikrer en helt grøn energisektor og vigtige skridt mod en grønnere industri. Aftalen viser resten af verden, at klimahandling og økonomisk genopretning går hånd i hånd. I alt medfører aftalen sammen med klimaftalen for affald CO2e-reduktioner på 3,4 millioner tons i 2030.

Danmark skal nu have verdens to første energiøer på i alt 5 GW, og der skal investeres i CO2-fangst og grønne brændstoffer. Derudover fremrykkes etableringen af en yderligere havvindmøllepark på ca. 1 GW ved Hesselø. Grøn varme bliver billigere, og sort varme bliver dyrere. Individuelle olie- og gasfyr skal udfases og udskiftes med varmepumper og grøn fjernvarme. Der skal flere ladestandere til elbiler, og industrien skal omstilles gennem energieffektiviseringer, grøn strøm og mere biogas.

Dette er nogle af hovedelementerne i aftalen mellem regeringen og Venstre, DF, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Konservative, Liberal Alliance og Alternativet.

– Med aftalen går Danmark igen forrest med den grønne omstilling, og samtidig baner vi vejen for en grøn genopretning af økonomien med nogle af de største langsigtede infrastrukturinvesteringer nogensinde. Vi opretter to nye energiøer, der betyder, at Danmark som det første land i verden tager hul på en helt ny æra for vedvarende energi.

Samtidig investerer vi markant i udviklingen af fremtidens teknologier og tager vigtige skridt mod en grøn omstilling af varmesektoren og industrien. Jeg er meget stolt over, at det er lykkedes at lave en bred grøn aftale, der både får os tættere på at nå vores klimamål, og som på sigt vil skabe tusindvis af danske grønne arbejdspladser, forklarer finansminister Nicolai Wammen.

Aftalen indeholder både initiativer, der vil lede til konkrete reduktioner på kortere sigt, og investeringer i udvikling af fremtidens grønne teknologier, der giver reduktioner på længere sigt.

– Med etableringen af verdens to første energiøer og verdens største satsning på grønne brændstoffer tager Danmark for alvor globalt klimalederskab igen. Vi viser resten af verden, at klimahandling og økonomisk genopretning går hånd i hånd. Jeg er meget glad for aftalen i dag og vil gerne sige stor tak til partierne bag aftalen, slutter klimaminster Dan Jørgensen.

Som en del af aftalen er partierne også enige om at vende tilbage til en grøn skattereform efter sommerferien. Partierne er enige om, at der skal findes en model, der gør det mere attraktivt at vælge grønne løsninger frem for sorte. Aftalen udgør sammen med aftalen om en grøn affaldssektor første del af regeringens samlede klimahandlingsplan. Efter sommerferien følger yderligere udspil på blandt andet transport og landbrug.

græs bellis natur (Foto: Unsplash)
En ny klimaaftale er på plads. (Foto: Unsplash)

Læs også: Skab et sundere indeklima – her er fem gode råd

Lev lancerer SammenDigitalt.dk mod ensomhed

Lev har netop lanceret en ny hjemmeside, der skal bidrage til at bekæmpe ensomhed blandt mennesker med udviklingshandicap. SammenDigitalt.dk er navnet på den nye hjemmeside, der har fået støtte fra de midler som Folketinget afsatte til coronarelaterede initiativer på det sociale område. Et vigtigt tiltag i kampen mod ensomhed, pointerer Anni Sørensen, formand for Lev.

Corona-krisen har medført, at mange har følt sig ensomme eller isolerede, men for mennesker med udviklingshandicap har det været ekstra udfordrende, både fordi mange bosteder har været – og stadig er – underlagt besøgsrestriktioner i større eller mindre grad, men også fordi det kan være svært at forstå, hvorfor mor, far eller vennerne pludselig ikke kommer på besøg.

Problemet med ensomhed og isolation for mennesker med udviklingshandicap er dog på ingen måde nyt, men det er blevet væsentligt større og meget tydeligere i kraft af epidemien. Derfor vedtog et enigt Folketing at afsætte midler til blandt andre Lev for at gøre noget ved ensomhedsproblematikken. Resultatet er hjemmesiden www.sammendigitalt.dk, der fortæller om nogle af de mange digitale kommunikationsværktøjer, der findes.

SammenDigitalt.dk er målrettet pårørende, som måske ikke er så vante med brugen af sociale og digitale medier. Men også pædagogisk personale, der kan have en udfordring i forhold til at støtte med kommunikationen og at hjælpe med at holde de sociale kontakter ved lige og give flere mulighed for at holde kontakten med deres pårørende og bekendte med udviklingshandicap.

– I disse coronatider, hvor der fortsat er stramme besøgsrestriktioner på bosteder, kan de digitale kommunikationsværktøjer gøre en stor forskel for at bekæmpe isolationsfølelse og ensomhed blandt mennesker med udviklingshandicap. Nok ikke for alle, men for mange flere end dem, der allerede benytter disse værktøjer. Selvfølgelig kan de digitale værktøjer ikke erstatte de fysiske besøg, men de kan være et nyttigt supplement. Og også fremover kan dette supplement bidrage til at mindske ensomhed blandt Levs målgruppe, påpeger Anni Sørensen.

sammedigitalt.dk lev (Foto: LEV)
sammedigitalt.dk lev (Foto: LEV)

Læs også: Ensomhed: Læs Nannas historie

Dagens video: Bjørnen fik forbrændt sine fødder men er i bedring

· Mere fra samme kategori ·