Læs også:

Close
genbrug folkekirkens nødhjælp (Foto: Folkekirkens Nødhjælp)

NEWS: Genbrugsbutikker åbnet igen

Nyheder  | 

Genbrugsbutikker åbnet igen · Sommerhuse kan blive boligmarkedets lyspunkt · Rapport viser, at kollegaer gør os mere effektive · SAS indfører krav om ansigtsmasker · Kør til koncert · Dagens foto: Smuk safranhøst i Abruzzo i Italien

Genbrugsbutikker åbnet igen

Den midlertidige nedlukning af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker har kostet organisationen op mod 1,5 millioner kroner om ugen. Men nu er en gradvis åbning i gang til stor glæde for både frivillige og de mange faste kunder – heriblandt skuespiller og genbrugs-entusiast Bodil Jørgensen, der var en af de første til at besøge de genåbnede butikker.

Bodil Jørgensen er en aktiv genbrugs-shopper, og hun greb hurtigt muligheden for at gøre et par gode køb i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Ballerup, vest for København, som igen har slået dørene op.

– Det er dejligt at shoppe igennem igen. Vi har alle været isoleret så længe, og der er noget dejligt genkendeligt ved at træde ind i en genbrugsbutik. Her støder vi på gamle minder, mens butikkerne også er et mødested for mange mennesker. Det er altid tydeligt at mærke fortæller Bodil Jørgensen, der foruden at være ivrig fortaler for genbrug også er ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp.

– Jeg håber, at genbrugstanken får lov til at vokse endnu mere i de her tider, og at vi har gjort os den erfaring, at vi ikke behøver at tonse rundt i hele verden, som om det var et nyåbnet indkøbscenter. I stedet skal vi passe mere på hinanden og på vores klode, siger hun.

Folkekirkens Nødhjælp har 116 genbrugsbutikker rundt om i landet, og det har haft store økonomiske konsekvenser at holde de mange butikker lukket.

– Vi forventer et milliontab i genbrugsbutikkerne, og det vil få stor betydning for vores programmer og arbejdet med verdens fattigste. Selv om størstedelen af genbrugsbutikkerne er påbegyndt en gradvis åbning, går der mange måneder, før butikkerne igen kan holde åbent på samme måde, som før krisen. Måske er det endda for optimistisk at tro, at vi kommer op på samme niveau igen, fordi vi først og fremmest skal passe på de mange frivillige, der driver butikkerne forklarer generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

– Det har været et stort afsavn, at vi ikke har kunne komme her og være sammen afslutter Anni Mahler, der er frivillig butiksleder i Ballerup.

genbrug folkekirkens nødhjælp (Foto: Folkekirkens Nødhjælp)
Bodil Jørgensen var forbi en af de genåbnede butikker. (Foto: Folkekirkens Nødhjælp)

Læs også: Genbrug hitter på Instagram

Sommerhuse kan blive boligmarkedets lyspunkt

Danskerne vil holde ferie hjemme og købte i påsken – trods corona-krisen – så mange sommerhuse, at antallet af sommerhuse til salg er det laveste i 10 år. Grænserne er stadig lukkede, og ferien på Rhodos eller Mallorca hænger i en tynd tråd, så danskerne vil holde ferie i Danmark – og gerne i eget sommerhus.

– Det giver os håb om, at sommerhuse for en sjælden gangs skyld klarer en krise bedre end boligmarkedet i det hele taget, fortæller makronanalytiker i Sydbank, Mathias Dollerup Sproegel.

– Det faldende udbud af sommerhuse er en af grundene til, at vi forventer, at prisfaldene bliver mindre end på boligmarkedet generelt det kommende år. Vi forventer et fald på 2,5 procent i sommerhuspriserne sammenlignet med 5 procent for det generelle boligmarked, så krisen bliver næppe så hård ved sommerhuse som helårsboliger, afslutter Mathias Dollerup Sproegel.

sommer sommerhus danmark (Foto: PR)
Sommerhuse er i høj kurs denne sommer – både som køb eller leje. (Foto: PR Sydbank)

Læs også: Mine to liv – København og sommerhuset

Rapport viser, at kollegaer gør os mere effektive

God Arbejdslyst Indeks 2020, som Krifa og Videncenter for God Arbejdslyst står bag sammen med Kantar Gallup, er på gaden. Rapporten er lavet for sjette år i træk og kortlægger danskernes arbejdslyst, og i år viser den, at danskerne trives bedre i 2020, end de gjorde i 2019. Den generelle arbejdslyst er steget tre point og scorer 75 point på en skala fra 0 til 100. Samtidig viser undersøgelsen, at kollega-faktoren er rekordhøj i år med 77 point.

– Årets undersøgelse viser, at danskerne har det rigtig godt med deres kolleger. Det er meget positivt, for kolleger er en af de syv faktorer, der betyder allermest for arbejdslysten. Vi bruger normalt også de fleste af døgnets vågne timer sammen med kollegerne, så det er vigtigt med gode relationer, fortæller Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa.

Et godt kollegaskab bidrager også til produktiviteten, for 42 procent af danskerne oplever, at kollegerne bidrager til, at de opnår bedre resultater på deres arbejde, end de ellers ville have gjort.

– Selv om mange af os måske har vænnet os til at arbejde hjemme, så viser årets Indeks virkelig, hvor godt det bliver for mange af os at komme tilbage til kollegerne fortsætter Krifa-formanden.Ifølge årets God Arbejdslyst Indeks 2020 mener mere end halvdelen af danskerne, at kollegerne er en afgørende årsag til, at de bliver i deres nuværende job, og 66 procent siger, at kollegerne i høj grad bidrager til deres lyst til at gå på arbejde.

Kollegerne kan bidrage til at forbedre vores trivsel, som tallene fra undersøgelsen viser, men de kan også forværre den.

Hver sjette dansker ville fyre en eller flere af deres kolleger, hvis de kunne, viser årets undersøgelse. Heraf siger mere end halvdelen, at det primært er, fordi de er dovne og lægger en ringe arbejdsindsats.

Om rapporten: 3.324 repræsentativt udvalgte danskere har deltaget i årets undersøgelse.

 

job kollegaer (Foto: Krifa)
Savner du også dine kollegaer … (Foto: Krifa)

Læs også: Vi kan ikke slippe jobbet i ferierne

Sas indfører krav om ansigtsmasker

SAS har i en pressemeddelelse annonceret, at alle passagerer over seks år fra mandag den 18. august har krav om at være iført ansigtsmaske. Kravet gælder indtil videre til 31. august.

I øjeblikket flyver SAS med blot få fly ud af sine 150 fly. De forventer dog, at de gradvist kan begynde at flyve mere hen over sommeren i takt med, at landegrænser åbnes og rejserestriktioner lempes.

Kravet om ansigtsmaske er blot et af de seneste tiltag, som SAS har indført for at begrænse smitterisikoen ombord på deres fly.

sas, pilot, piloter, strejke, fly, rejse, lufthavn
SAS indfører nu krav om ansigtsmasker. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Hjælpepakke på vej til rejsebranchen

Kør til koncert

Et helt nyt koncept er dukket op her under corona. Det er firmaet Live Nation, der har opfundet begrebet drive-in-koncerter under navnet ‘Drive in-Live’. Det er i bedste “drive in biograf” stil, hvor man kører bilen til koncert, og så er der ellers live musik. Koncerterne kommer til København, Aarhus, Odense, Aalborg samt Herning. Og det er store danske navne som Mads Langer og L.O.C. samt Mads og Monopolet, der gæster scenen. Arrangementerne vil have plads til cirka 600 biler per gang, der kan høre lyden igennem deres bilradio. I København afholdes det på område ved lufthavnen.

Scenen er bygget ekstra høj, så udsynet bliver bedst muligt for alle, ligesom 3 storskærme vil gøre oplevelsen ekstra god. Allerede nu har konceptet fået masser af medieomtale i udlandet, så måske kommer det også snart til andre lande. Billetsalget startede onsdag.

Du kan se mere på driveinlive.dk

drive in live koncert live nation (Foto: PR)
Der er masser af kommende koncerter, der kan tilfredsstille alle de hungrende koncertgængere. (Foto: PR)

Læs også: Kulturguide – oplevelser i maj

Dagens foto: Smuk safranhøst i Abruzzo i Italien

· Mere fra samme kategori ·