Læs også:

Close

Ny trend: Genbrugsbutikker på Instagram – shopper du second hand på insta?

Mode  | 

Instagram bruges ikke længere kun til at dele billeder, men også som en salgsplatform for mange genbrugsbutikker i Danmark

Internettet er de sidste 10 år blevet vores nye shoppingcenter. Det er blevet mere hipt at sidde i sofaen og købe impulsivt ind på de mange sider, som findes på internettet. Den nyeste trend er second hand-butikker på de sociale medier – herunder Instagram.

Second hand-butikker benytter sig i stigende grad af Instagram, som er ved at overtage shoppingtrenden på de sociale medier, siger Instagram-eksperten Morten Nordstrøm til BT.

Hver fjerde dansker har en bruger på mediet, og mange af dem er unge, hvilket for mange second hand-butikker gør Instagram til en oplagt salgsplatform.

vintage retro t-shirt øjne, læbestift
Vintage, genbrug, second hand. Kært barn har mange navne, og vi elsker dem alle mere og mere. (Foto: All Over)
Fænomenet second hand (”anden hånd”) betyder et nyt sæt hænder. Fænomenet bliver brugt i modeverdenen, fordi det primære i second hand er at købe kvalitetsprodukter på budget – noget, mange drømmer om!

Fra yt til nyt – derfor er genbrugsbutikker så populære

Den økonomiske krise, samfund og miljø er nogle af grundene til, at vi er blevet mere bevidste om, hvordan vi lever i hverdagen – og hvordan vi kan genbruge.

Ifølge Berlingske genbruger vi som aldrig før, og hvert år donerer danskerne mange tons tøj til genbrug. I Danmark er det ifølge Politiken 10-20 procent af det donerede tøj, som ender hos landets genbrugsbutikker.

Gammelt tøj får altså i højere grad en ny chance, og vi ser flere second hand-butikker i gadebilledet – og på Instagram.

Her ses et billede fra second hand-butikken Salvation Army Redesign CPH med en taske lavet i genbrugsmaterialer. Butikken Salvation Army Redesign CPH er en afdeling i Frelsens Hærs Genbrug, hvor genbrugstøj syes om og får nyt potentiale. Al butikkens overskud går til Frelsens Hærs arbejde med udsatte i Danmark:

Instagram på et nyt niveau

Så vi elsker genbrug mere og mere og shopper second hand som aldrig før – men hvorfor sker det nu på Instagram? Fordi det er der, du er!

Flere second hand-butikker er blevet flittige brugere af Instagram, fordi det er lettilgængeligt for alle. Det handler om at være der, hvor brugerne er, og Instagram er som en online portefølje, hvor brugere kan promovere sig selv og inspirere andre.

Mange genbrugsbutikker brugere mediet som et showroom, hvor de viser deres produkter. En af dem er Muda Nashi, som er en lille second hand-butik på Frederiksberg. Muda Nashi sælger luksuriøst designergenbrug til kvinder. Butikken bruger Instagram til at vise nye produkter, og giver brugerne mulighed for at købe varen over Instagram eller reservere den i butikken.

Her ses en salgsannonce fra Muda Nashi på et Danni Jo armbånd, som kan reserveres i butikken:

Så det er altså bare med at komme ud (eller faktisk ind – ind i din app) og udforske alle de muligheder der er for at shoppe second hand og vintage i de mange genbrugsbutikker, der har profiler på Instagram.

God jagt!

 

 

Læs også:

Budgetmode – 11 items under 300 kroner

under 300

· Mere fra samme kategori ·