Læs også:

Close
fermenteret chilisauce (Foto: Johan Björkman)

Det nordiske spisekammer: Fermenteret chilisauce

Mad  | 

Den smukke og indbydende bog ‘Det Nordiske Spisekammer’ skrevet af Johan Björkman har mange opskrifter, man får lyst til at kaste sig over. Her giver vi dig opskriften på fermenteret chilisauce

Dette er en god grundopskrift på fermenteret chilisauce med lidt sødme fra æblerne. Denne opskrift kan selvfølgelig videreudvikles og smages til på alle mulige måder. Jeg har blandt andet prøvet at smage chilisaucen til med urter såsom estragon og timian og med appelsin-og limeskal. Prøv dig frem, og find din helt egen favorit.

Chilisaucen fungerer til det meste, lidt som en ”voksenketchup”, som let kan misbruges. Du kan komme den i burgere, tacos, nudler og kebab, ja, næsten hvad som helst. Den indeholder kun en masse gode grøntsager og intet tilsat sukker eller andet skidt, så du kan misbruge den med god samvittighed.

Sådan ser den fermenterede chilisauce ud. (Foto: Johan Björkman)
Sådan ser den lækre fermenterede chilisauce ud. (Foto: Johan Björkman)

Det skal du bruge

Ingredienser

500 gram chili, sorten afhænger af den ønskede styrke (så prøv dig lige frem)

100 gram hvidløg

100 gram æbler 20 gram (4 teske)

havsalt uden jod

Sådan gør du

Hak chili, hvidløg og æble i små stykker i en foodprocessor, og bland med vand og salt.

Udvælg et rent glas med tætsluttende låg, der er tilpas stort til, at det bliver så fuldt, at der næsten ikke er noget luft tilbage i toppen.

I lige netop denne opskrift plejer der ikke at komme så stort et tryk, og derfor behøver man ikke at efterlade så meget plads i toppen af glasset.

Er du også vild med chili ... (Foto: Unsplash)
Er du også vild med chili … (Foto: Unsplash)

Lad det stå ved stuetemperatur i 14 dage.

Si lagen fra, men gem den, og blend resten af indholdet. Spæd op med lagen til du får den ønskede konsistens.

Hæld på en ren flaske, og lad saucen modne i køleskabet i yderligere 14 dage. Den kan holde sig i mindst 6 måneder på køl.

Sådan ser bogen ud: 

 

det nordiske spisekammer sylting

 

Læs også:

6 podcasts du skal lytte til

 

podcast høretelefoner lytte (Foto: Unsplash)

 

 

 

· Mere fra samme kategori ·