Læs også:

Close
podcast høretelefoner lytte (Foto: Unsplash)

Liste over top 6 gode podcast

Underholdning  | 

Det er og der er tid til at fordybe sig netop nu. Vi har i samarbejde med podcastplatformen Podimo lavet en top 6 liste, som vi synes, du skal lytte til

 

’Anne Bech har kræft’

Vores allesammens fitnessdronning Anne Bech fik i februar 2019 konstateret kræft og gennemlever i skrivende stund et voldsomt sygdomsforløb. Hun har nu valgt at fortælle hele sin historie højt på Podimo og tage lytterne med på en personlige rejse om hvad der sker, når meldingen kommer og du må se sygdommen i øjnene.

Om at grine højt, bevare håbet for både hende selv og sine børn, og om at stå op hver dag og kæmpe for at blive der den næste.

HER KAN DU LYTTE TIL: podcastAnne Bech har kræft

 

‘Om søndagen græder vi’

En podcast af Hella Joof og forfatter Marie-Louise Tüxen til alle de søndagsramte der ude. ’Om søndagen græder vi’ er skabt ud fra et simpelt credo om, at vi mennesker har brug for tre specifikke elementer, for at udholde og holde med søndage: Tilgivelse, ensomhedsfordrivelse og salt.

Med bedste Hella-vis, starter hvert afsnit med en kort søndagsprosa og afsluttes med en sang skrevet til lejligheden. Alt i midten minder mindst af alt om et kamera, der zoomer ind på menneskets ageren i de mest ualmindeligt almindelige situationer – ofte i relation til andre mennesker. For eksempel dem man elsker, dem man synes skal tie stille, den der får en til at føle sig lille, til at grine og ikke mindst dem, der får en til at græde.

HER KAN DU LYTTE TIL: Podcast: Om søndagen græder vi

 

hånd ear plugs høretelefon apple (Foto: Unsplash)
hånd ear plugs høretelefon apple (Foto: Unsplash)

’4-0’

40-års krisen er en kliché. Lige indtil man står i den. Der bliver den pludselig virkelig nok. Det blev den for værterne Sara Maria Franch-Mærkedahl og Heidi Frederikke Sigdal, som i den nye podcast ’4-0’ på Podimo, dykker ned i den både sjove og svære tid, som 40’års krisen danner grobund for. De undersøger 40-års krisen som fænomen og gør den relevant for alle aldre.

Hver uge får de besøg af en sej kvinde og spørger, hvordan hun har det med sin alder: har hun fået det ud af livet, som hun gerne ville? Vil hun følge impulser og gøre noget spontant? I første episode har de bl.a. besøg af Tine Müller, som har besluttet ikke at få børn, til en snak om friheden og det at blive rigtig voksen. Senere gæster er bl.a. Le Gammeltoft, Rikke Hørlykke, Mette Marie Lei Lange og mange flere.

HER KAN DU LYTTE TIL: Podcast: 4-0

 

’Efter Sommeren’

Roskilde Festival 2018
Dette billede er fra Roskilde Festival 2018 en varm aften. (Foto: Ulrika Svedborn Jensen)

Louise Gammelgaard blev i 2016 gruppevoldtaget på Roskilde Festival. I dag er Louise 22 år og har valgt at sætte fokus på voldtægt i hendes egen rørende og barske nye podcast ’Efter Sommeren’.

På lydformat fortæller hun med egne ord indlevende om den aften hun aldrig glemmer, et liv før og efter sommeren, hvor gruppevoldtæften fandt sted – og gennem en dialog med andre voldtægtsofrer, vender hun følelsen af skyld og skam, der ikke slipper – i håb om at afmystificeret og aftabuiseret voldtægt.

HER KAN DU LYTTE TIL: Podcast: Efter sommeren

 

’Afklædt’

I 2018 udgav makkerparret modedesigner Mads Nørgaard og modejournalisten Anne Christine Persson Dansk Modeleksikon. Et opslagsværk af de helt store for dansk mode. Nu følger de op på med en podcast med udgangspunkt i dette.

Podcasten Afklædt giver et leksikalt blik på dansk mode gennem 100 år, når de to værter sammen med nye gæster vender tidens vigtigste tematikker inden for modens fascinerende verden. I det første afsnit får de besøg af Politikens journalist Sarah Skarum og Euromans moderedaktør og ejer af bureauet Holidays, Frederik Lentz Andersen til en snak om kritisk modejournalistik.

HER KAN DU LYTTE TIL: Podcast: Afklædt

 

’Og så blev du en anden’

Hvad gør man, når livet pludselig forandre sig? I podcasten ’Og så blev du en anden’ undersøger skuespiller, Marie Louise Wille, hvad der sker, når fundamentet, man har brugt hele sit voksenliv på at opbygge, pludselig smuldrer under en. Hun fortæller om sit eget vendepunkt, der indtraf for 3 år siden, hvor hun oplevede et voldsomt stresssammenbrud umiddelbart før premieren på en soloforestilling.

I podcasten konfronterer hun sin egen mørkeste stund, og åbner en række samtaler med andre voksne under ombygning. Hun kommer både rundt om ’enkemand og egentlig ok, ’fra tantra til tilgivelse’ og mange andre spænende samtaler.

HER KAN DU LYTTE TIL: Podcast: Og så blev du en anden

 

(Alle kan lyttes til på podcastplatformen, Podimo)

 

Læs også: 

Min kærlighed til bøger

 

bog bøger bibliotek (Foto: Unsplash)

 

 

· Mere fra samme kategori ·