Læs også:

Close
feast toast (Foto: Claes Bech-Poulsen)

Thomas Hermans opskrift på den vildeste (og dyre) Paleta Iberico-Toast med trøffel og Gruyère

Mad  | 

Kan tænderne i bogstaveligste forstand løbe i vand, når man kigger på et billede? Ja, det kan de. For denne Paleta Iberico-Toast med trøffel og Gruyère er ‘to die for’. Lav den her selv

Den anerkendte kok Thomas Herman har netop udgivet en kogebog. En af den der slags, der er så smuk, så man mest har lyst til at bare at lade den ligge fremme og pynte. Men det ville være ret dumt, for det er en usædvanlig lækker kogebog, hvor det er nærmest umuligt at vælge imellem de 100 retter, der er i bogen.

Vi har været så heldige at få lov til at dele opskriften på Paleta Iberico-Toast med trøffel og Gruyère med jer.

Om Thomas Herman

Alle, der kender kokken Thomas Hermans professionelle karriere, ved, hvor meget det danske køkken og vores fantastiske råvarer betyder for ham. Denne bog er udtryk for et andet køkken, en anden kultur og andre smage, som også har en særlig plads i hans hjerte. Det er mad fra et solskinskøkken, fra varmere himmelstrøg. Lette retter med friske råvarer og masser af smag, som er nemme at lave og let bliver til livretter.

feast portræt Herman (Foto: Claes Bech-Poulsen)
Hermans kogebog Feast er fyldt med lækre retter. Her får du en af dem. (Foto: Claes Bech-Poulsen)

Der er supper som Melonsuppe og Minestrone, pasta og ris som Tomatrisotto og Casio e pepe ’ Danese’, fisk og skaldyr som Gambas al ajillo og Stegt pighvar ’Provencale’, grønne småretter som Frittata og Bikinitoast, kød og fjerkræ som Vitello tonatto og Lammekølle bagt med lavendel samt skønne desserter som Tiramisu ’Dulce de leche’ og Mandelkage ’limoncello’. Alt sammen noget, vi kender og har taget til os.

Mange af bogens 100 retter er klassikere, men Thomas Herman har i denne bog lavet dem på sin egen måde med et lille nænsomt tvist. De er ganske enkelt bare lavet sådan, som han og hans familie og venner elsker dem.

– Jeg må desuden gå til bekendelse og indrømme, at mange af retterne i denne bog langt hyppigere ender på middagsbordet end de danske klassikere, og det af den simple årsag at de er lettere at gå til, smager af mere og er friskere fortæller Thomas Herman.

Men nu til opskriften …

feast toast (Foto: Claes Bech-Poulsen)
feast toast (Foto: Claes Bech-Poulsen)

Det skal du bruge

Det er en voldsomt dyr snack eller frokost til 4 personer

Ingredienser

Toast 8 skiver super godt landbrød

frugtig olivenolie

8 skiver paleta iberico

8 skiver gruyère

vintertrøfler (efter lyst eller pengepung).

Thomas om toasten
Dette må uden sammenligning være den mest velsmagende og dekadente toast, jeg har lavet i mit liv, og den var heller ikke helt billig, men til gengæld var den hver en krone værd. Claes, min ven og fotograf på alle mine bøger, var i hvert fald svært begejstret, da han fik den til frokost. Hvis man ikke har adgang eller pengepung til paleta iberico, lufttørret bov af modnet ibericogris, så kan man med succes også anvende en supergod serrano- eller parmaskinke.

Sådan gør du

Pensl brødskiverne på begge sider med en smule olivenolie.

Fordel paletaskiverne, gruyèren og en røvfuld revet trøffel efter behag på fire skiver af brødet.

Top dem med de resterende brødskiver, som til en sandwich, og pres dem let sammen.

Varm en grillpande op og grill dem i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gyldne og sprøde, og osten er smeltet.

Server de fire toasts, som de er, eller kom yderligere et par skiver paleta og lidt friskrevet trøffel på toppen.

 

Sådan ser den smukke bog ud:

feast bog thomas herman (Foto: Søren Gammelmark)

Læs også: 

 

Mix en lækker pink lady drink

isdrink pink lady

· Mere fra samme kategori ·