Læs også:

Close
car accident, bilulykke, ulykke, uheld

NEWS: Engelsk politi efterlyser mand for bevidst at påkøre seks personer

Nyheder  | 

Engelsk politi efterlyser mand for bevidst at påkøre seks personer · Københavns Byret konfiskerer 26 millioner fra dansk pokerspiller · Ung mand er afgået ved døden efter nyt skyderi i Malmø · Demonstrerende stilladsarbejdere væltede kæmpe stillads på Nørrebro · Tysk mand er død efter hans hund slikkede på ham · Dagens billede: Dansk firma vil lave højt-svævende tog

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Engelsk politi efterlyser mand for bevidst at påkøre seks personer

En 12-årig dreng døde, da en 51-årige mand ramte seks personer udenfor en skole i Loughton i Essex, England. Politiet har offentliggjort mandens identitet i en større menneskejagt. Det oplyser politiet i Essex ifølge Sky News.

Klokken 15.20 mandag eftermiddag blev politiet kaldt ud til den voldsomme påkørsel. Politiet har efterfølgende jagtet manden bag påkørslen, som formåede at slippe væk. Der er startet en mordefterforskning, da politiet mener, handlingen var bevidst.

Ingen af de fem andre tilskadekomne er i livsfare. De påkørte var to 15-årige drenge, en 13-årig dreng, en 16-årig pige og en kvinde på 53. Alle de involverede teenagere menes, at være elever på den nærliggende Debden Park High School.

Mandag aften er politiet i Essex fortsat på jagt efter gerningsmanden og ikke mindst hans køretøj, en sølvfarvet Ford KA, som sandsynligvis er frontalskadet. Det skriver TV2.

car accident, bilulykke, ulykke, uheld
Engelsk politi efterlyser en mand der bevidst påkørte seks personer foran en skole i Loughton i Essex i England. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Svensk og norsk mand kørt ned af vanvidsbilist i København

Københavns Byret konfiskerer 26 millioner fra dansk pokerspiller

I flere år begik en professionel pokerspiller bedrageri mod andre spillere efter at have installeret et spionprogram på deres computere. Det har Københavns Byret mandag slået fast i en dom, hvor manden er blevet idømt ubetinget fængsel i to år og seks måneder. Hos den dømte konfiskeres i øvrigt 26 millioner kroner, oplyser byretten.

Straffesagen blev indledt i maj og handler om mandens aktiviteter i forhold til andre spillere fra 2008 og frem til 2014. Den tiltalte er i det store og hele dømt efter anklageskriftet om bedrageri og hacking. Den ulovlige fortjeneste, som konfiskeres, er opgjort til 26.376.929 kroner og 30 øre.

Retten har ved domsafsigelsen givet udtryk for, at fængsel i tre år egentlig er en passende sanktion. Men der er trukket seks måneder fra straffen, fordi sagen har været længe undervejs, oplyser anklageren i sagen, Lisette Jørgensen. Den tiltalte har været beskyttet af navneforbud, og det gælder fortsat, oplyser anklageren. Manden har på stedet anket til Østre Landsret, hvor han kræver frifindelse.

Ifølge dommen skal han ud over de 26 millioner kroner betale næsten 800.000 kroner til en person. Det skriver TV2.

poker, spil
Dansk professionel pokerspiller får konfiskeret 26 millioner kroner efter bedrageri. (Foto: Unsplash)

Læs også: Fremtiden ser lys ud for online live casinoer

Ung mand er afgået ved døden efter nyt skyderi i Malmø

En ung mand midt i 20’erne er mandag aften blevet skudt i den svenske by Malmø. Han blev kørt til hospitalet med livstruende skader, hvor han senere døde, oplyser svensk politi i en pressemeddelelse.

– Flere personer ringede til alarmcentralen og oplyste, at de havde hørt skyderi i Professorsgatan. Flere patruljer kørte ud til adressen, og her fandt de en mand med skudskader, lyder det i pressemeddelelsen. Politiet har ikke anholdt nogen i den aktuelle sag, men er mandag aften gået i gang med de indledende undersøgelser af drabet.

Malmø har den seneste tid haft store problemer med skyderier med forbindelse til bandemiljøet i den sydsvenske by. Den eskalerende bandekonflikt har også lagt pres på den socialdemokratiske svenske statsminister, Stefan Löfven, og hans regering.

Politiet i det svenske Region Syd har allerede taget tiltag for at bekæmpe bandekriminaliteten i og omkring Malmø, men i november meddelte man, at de indsatser tilsyneladende ikke har været nok. Man var derfor nødt til yderligere at forstærke politistyrken

– Vi kommer til at sætte yderligere ind nu. Bl.a. mod den lokale narkohandel, der hører sammen med meget andet kriminalitet, sagde politiets områdechef Stefan Sintéus, som leder den nyoprettede enhed, som har fået til eneopgave at få bugt med volden i Malmø. Det skriver Jyllands Posten.

Læs også: NEWS: Mindst to personer dræbt ved skyderi foran Synagoge i Tyskland

Demonstrerende stilladsarbejdere væltede kæmpe stillads på Nørrebro

Et stilladsarbejde i Lundtoftegade på Nørrebro er blevet omdrejningspunkt i en faglig konflikt. Mandag morgen brød nogle hundrede demonstrerende stilladsarbejdere ind på en byggeplads, hvor de kastede med sten og væltede et stillads. Stilladsarbejdet har gennem længere tid været omdrejningspunktet for en faglig konflikt i området. Arbejdspladsen er bemandet med udenlandsk arbejdskraft, og ifølge Stilladsarbejdernes Landsklub er der tale om social dumping.

Arbejderne inde på pladsen havde barrikaderet sig inde i fire skurvogne på byggepladsen. ‘Væk!’ råbte flere af demonstranterne ude på pladsen, før det seks etager høje stillads væltede ned over byggepladsen og de fire skurvogne, hvor arbejderne på byggepladsen stadigt sad i. Stilladset ramte desuden en varevogn, som fik smadret taget og vinduerne.

Siden fredag har arbejdspladsen været ramt af flere voldsomme episoder. Fredag blev stilladset på pladsen ødelagt og væltet. Politiet har over for Ekstra Bladet bekræftet, at der er tale om hærværk, og at en gruppe på cirka ti personer blev set flygte fra stedet. Søndag eskalerede situationen yderligere, da en gruppe mænd trængte ind på pladsen og overfaldt en anden gruppe. Det skriver Berlingske.

Tysk mand er død efter hans hund slikkede på ham

Tidligere i på året døde en 63-årig mand fra Tyskland, efter hans hund havde slikket på ham. Manden var tilsyneladende rask, da han pludselig døde efter kort tids sygdom. Derfor valgte en gruppe tyske læger at kigge nærmere på sagen. De konkluderede, at manden døde, på grund af at han havde fået en infektion af en bakterie kaldet capnocytophaga canimorsus. Infektionen har han højst sandsynligt fået, efter at hans egen hund har slikket på ham. Bakterien har tidligere været skyld i dødsfald, også i Danmark. Men normalt går det kun så galt som i dette tilfælde, hvis man har et svækket immunforsvar, fortæller Niels Høiby, der er professor i klinisk mikrobiologi på Rigshospitalet.

Den tyske mand havde i tre dage haft influenza-lignende symptomer med feber og åndedrætsbesvær, inden han tog på hospitalet. Men trods behandling døde han efter bare et par uger på grund af blandt andet leversvigt. Selvom det er sjældent, man ser infektioner med denne bakterie, er den faktisk helt almindelig at finde i munden på hunde, og den kan også findes i katte, fortæller Peter Damborg, der er lektor på Institut for Veterinær og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet.

Når mennesker alligevel får en infektion af bakterien, sker det oftest på grund af hundebid. Men i tilfældet fra Tyskland var manden ikke blevet bidt, og det var heller ikke muligt for de tyske læger at finde et tydeligt sår. Men bakterien kræver altså en vej ind i kroppen, forklarer Niels Høiby. Det skriver DR.

hund, dog, tunge
En tysk mand er død efter at hans hund slikkede på ham. (Foto: Unsplash)

Dagens billede: Dansk firma vil lave højt-svævende tog

· Mere fra samme kategori ·