Læs også:

Close

NEWS: Puerto Ricos guvernør trækker sig efter folkelige protester

Nyheder  | 

Puerto Ricos guvernør trækker sig efter folkelige protester · Anne Hathaway afslører graviditet på Instagram · Basale regler er svære at overholde på el-løbehjul · Oscar-vinder skal være kvindelig tordengud · Kvinde sigtet for drabsforsøg på 52-årig mand · Dagens billede: Boris Johnson møder dronningen

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Puerto Ricos guvernør trækker sig efter folkelige protester

Puerto Ricos guvernør, Ricardo Rosselló, trækker sig fra posten 2. august, efter at der i flere uger har været store folkelige protester mod ham.

De seneste dage har over 100.000 demonstranter været på gaderne og krævet, at han gik af. Vreden skyldes, at lækkede onlinebeskeder tidligere i juli viste, at guvernøren og hans rådgivere diskriminerede kvinder og gjorde grin med vælgere, herunder ofre for orkanen María, der kostede over 3000 personer livet i 2017.

– Jeg føler, at det i denne position ville være svært at fastholde den succes, jeg har opnået, hvis jeg fortsatte, siger Ricardo Rosselló.

I Puerto Rico er guvernøren den øverste politiske leder, som også er chef for de væbnede styrker. 889 sider med chatbeskeder mellem Rossello og 11 tætte allierede, som alle er mænd, blev i juli lækket. Det fik hundredtusinder af Puerto Ricos borgere til at demonstrere foran Rossellos embedshjem i det, der har været den største demonstration i 15 år.

Puerto Rico er et selvstyrende territorium med særlig tilknytning til USA, som ligger i det nordøstlige Caribien og har en befolkning på 3,2 millioner amerikanske statsborgere, skriver Berlingske.

Puerto Ricos guvernør Ricardo Rosselló trækker sig efter protester fra folket. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Multiresistent malaria spreder sig i Sydøstasien

Anne Hathaway afslører graviditet på Instagram

Skuespilleren Anne Hathaway delte en selfie på Instagram med ordene: “It’s not for a movie… #2. All kidding aside, for everyone going through infertility and conception hell, please know it was not a straight line to either of my pregnancies. Sending you extra love.”

Den er den 36-årige skuespillerinde og hendes mand, Adam Shulmans, andet barn. I forvejen har de sønnen Jonathan Rosebanks Shulman, som kom til verden den 24. marts 2016.

Jonathan har været at se et par gange på Anne Hathaways Instagram. Et billede viser tydeligt ham sidde og prøve at få et glimt på en computer af sin mors tale til ‘The United Nations’ i marts 2017, skriver Huffpost.

Læs også: En ægdonors fortælling: Rebecca giver sine æg til barnløse kvinder

Basale regler er svære at overholde på el-løbehjul

Et slingrende løbehjul er svært at styre, og det kan være farligt i trafikken. Ligesom cyklister skal folk på elløbehjul give tegn, når de skal stoppe eller dreje, men det er ikke ligetil.

Det fik mandag Rigspolitiet til at råbe op omkring det trafikale paradoks, når elløbehjulene udlejes i flere store danske byer. Det er svært at overholde de basale regler i færdselsloven på et el-løbehjul, advarer Rigspolitiet.

– Det er ret basale regler, som er forholdsvis svære for brugerne at overholde: At række hånden ud, når man skal dreje og hånden op, når man skal standse, siger politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

TV 2 Nyhederne foretog en stikprøve for at se, hvor mange danskere og turister der faktisk overholder reglerne på elløbehjul. I et trafikeret kryds i København kørte i alt 20 personer forbi på elløbehjul i tidsrummet, og her glemte tre ud af fire at signalere, når de skulle stoppe eller dreje.

Politiet ønsker dog, at man både kører sikkert og overholder færdselsreglerne, og derfor lyder opfordringen fra dem:

– Lær at køre på løbehjulet. Sørg for, at du kan overholde færdselsloven, når du kører på løbehjulet. Og så kan du bevæge dig ud i trafikken.

Elløbehjulene er en del af en forsøgsordning, der løber året ud. Man skal være minimum 15 år for at køre på de eldrevne løbehjul, skriver TV2

løbehjul, transport, el-løbehjul

Læs også: NEWS: Kun hver syvende dansker bakker op om el-løbehjul

Oscar-vinder skal være kvindelig tordengud

Efter massiv succes med superheltebaskeren ‘Avengers: Endgame’ har Marvel brug for alle sine superkræfter for at kunne hive lige så mange i biografen i de kommende år. ‘Endgame’, der er den sidste film i Avengers-serien, har netop slået ‘Avatar’ fra 2009 som den mest indtjenende film nogensinde, så Marvel står over for en udfordring, hvis succesen skal nærme sig det indbringende superheltebrag.

I 2021 er det en kvinde, der skal spille Thor. Natalie Portman bliver skuespilleren, der skal svinge hammeren under navnet Mighty Thor, i den fjerde film i Thor-rækken. Allerede i 2011 så man hende i rollen som Dr Jane Foster i ‘Thor’-filmen, og snart vender hun altså tilbage.

Hvis du er lidt forvirret over, at en kvinde skal spille Thor, så er det faktisk en lidt ældre idé. Den kommende film er nemlig baseret på en tegneserie fra 2014, hvor Thor mister sine superkræfter, men i stedet får Jane Foster superkræfterne og hammeren Mjølner.

– Denne film har jeg nok de største forventninger til. Udover at en kvinde får rollen som Thor, så er Natalie Portman en forrygende skuespiller, som vi i lang tid har set i de klassiske dramaroller. Instruktøren bliver Taika Waititi, der instruerede ‘Thor: Ragnarok’, som på grund af dens specielle humor og fede æstetik virkelig fangede mig. Jeg tror, at det kan blive rigtig interessant, siger Ida Rud, tilrettelægger på ‘Troldspejlet’ og skribent om film hos blandt andet Filmmagasinet Ekko og Berlingske.

Den kommende film får titlen ‘Thor: Love and Thunder’ og får premiere i 2021, skriver DR.

https://www.instagram.com/p/B0K017RjJFT/

Læs også: I en særlig filmgenre er kvinder ikke længere ofre, men heltinder

Kvinde sigtet for drabsforsøg på 52-årig mand

En 52-årig mand blev natten til onsdag bragt til sygehuset i Slagelse med stiksår i maveregionen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har anholdt en 46-årig kvinde i sagen. Hun bliver stillet for en dommer ved Retten i Næstved. Kvinden er sigtet for drabsforsøg, og anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil have hende varetægtsfængslet.

Manden og kvinden befandt sig natten til onsdag på en adresse i det centrale Slagelse. Ifølge politiets døgnrapport udviklede en diskussion mellem de to sig voldeligt. Kvinden stak ifølge døgnrapporten manden i maven med en kniv eller en saks.

Politiet har ikke oplyst nærmere om, hvordan den 46-årige kvinde forholder sig til sigtelsen, ligesom der heller ikke er givet oplysninger om den 52-årige mands tilstand, skriver Avisen.

Kvinde er sigtet for drabsforsøg på 52-årig mand (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Flere mænd er anholdt efter knivstik i ansigtet

Dagens billede: Boris Johnson møder dronningen

· Mere fra samme kategori ·