Læs også:

Close
malaria, bite, bid, stik, sygdom

NEWS: Multiresistent malaria spreder sig i Sydøstasien

Nyheder  | 

Multiresistent malaria spreder sig i Sydøstasien · Boris Johnson bliver ny premierminister · Baby født 11. juli klokken 7.11 får kæmpe gave af 7-Eleven · Gnags giver den gas i Tivoli · Dagens billede: Tusinde demonstrerer i Puerto Rico

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Multiresistent malaria spreder sig i Sydøstasien

En type malaria, der er resistent over for de to mest udbredte typer malariamedicin, spreder sig med høj fart i dele af Sydøstasien. Den multiresistente malaria begyndte først at sprede sig hastigt i Cambodja, og nu er den også blevet udbredt i Vietnam, Laos og det nordlige Thailand, lyder advarslen.

– Vi har opdaget, at den har spredt sig aggressivt og har udskiftet de lokale malariaparasitter, siger Roberto Amato, som er en af forskerne fra Oxford University og Wellcome Institute i Storbritanien der står bag forskningen.

Knap 220 millioner mennesker led af malaria i 2017, anslår Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Heraf mistede omkring 400.000 personer livet grundet sygdommen. Flertallet af dem var babyer og børn i Afrika syd for Sahara.

Malaria kan behandles medicinsk, hvis de smittede behandles i tide. Men resistens over for malariamedicin bliver mere og mere udbredt i flere dele af verden, særligt i Sydøstasien, skriver DR.

malaria, bite, bid, stik, sygdom
En type resistent malaria spreder sig aggressivt i Sydøstasien. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Sygdomme opdages ifølge forskere senere hos kvinder end hos mænd

Boris Johnson bliver ny premierminister

Det står nu klart at, Boris Johnson bliver ny premierminister i Storbritannien. Den tidligere London-borgmester har fået et flertal af stemmerne ved en urafstemning blandt medlemmerne af det konservative parti. Boris Johnson fik 92.153 stemmer, mens hans modkandidat, Jeremy Hunt, modtog 46.656 stemmer. 

Det ventes, at Johnson formelt set overtager posten som premierminister i dag, når Theresa May har afgivet sin fratrædelse til dronning Elizabeth 2.

Selvom der er cirka 46 millioner vælgere i Storbritannien, har kun de knap 160.000 medlemmer af det konservative parti kunnet stemme om, hvem der skal overtage posten som partiformand og dermed premierminister efter Theresa May.

Årsagen er, at det konservative parti sidder på regeringsmagten i Storbritannien. Derfor har duellen mellem Johnson og Hunt formelt set handlet om formandsskabet i partiet, men reelt har spørgsmålet lydt, hvem der skal overtage posten som premierminister, skriver TV2.

Læs også: NEWS: Sri Lankas premiereminister kom med flere foruroligende oplysninger på pressemøde

Baby født 11. juli klokken 7.11 får kæmpe gave af 7-Eleven

I USA er datoen 11. juli, kendt som 7-Eleven-dag, hvor man kan komme ind i sin lokale 7-Eleven-forretning og få en gratis slurpee (slush-ice). 

Men for en familie i den amerikanske stat Missouri blev 7-Eleven-dagen i år helt speciel. 11. juli var nemlig dagen, hvor Johntez Brown og Rachel Langford kunne byde deres lille datter, J’Aime Brown, velkommen til verden. Et helt ufattelige sammentræf gjorde, at alle detaljer omkring den nyfødte pige, simpelthen gør hende til et helt perfekt lille 7-Eleven-barn.

J’aime Brown blev nemlig født præcis klokken 19.11 – også kendt som klokken 7.11 pm. Og så vejede hun lige akkurat syv pund og 11 ounces – svarende til 3.481 gram.

En talsperson fra kioskkæden 7-Eleven ønskede at fejre J’aime Browns fødsel ved at donere 7.111 amerikanske dollars – svarende til små 50.000 danske kroner til hendes college-opsparing. Kæden havde ellers i forvejen henvendt sig til pigens forældre for at give dem en kurv med bleer og andre sager med 7-Eleven-logoer på. Så pengegaven var helt uventet, skriver Ekstra Bladet.  

Læs også: Top 10: Babyer, operationer og kendisfaktor – disse Instagram-billeder fik flest likes i 2017

Gnags giver den gas i Tivoli

Rockgruppen Gnags indtager Plænen i Tivoli på fredag. Publikum kan glæde sig til at høre sange som ‘Slingrer ned ad Vestergade’, ‘Vilde kaniner’ og ‘Mr. Swing King’, som uden tvivl vil give genlyd, når publikum hjælper med at synge med på de velkendte sange.

Sangene er blevet til danske sangskatte, men det er ikke kun de gode gamle hits der spilles under åben himmel i Tivoli på fredag. Publikum kan også glæde sig til at høre sange fra gruppens nye album ‘Robot’n’Roll’. Gruppen udkom den 12. april med deres 23. album ”Robot’n’Roll”, som har været undervejs i to år. Sangene handler om forholdet mellem mennesker og robotter, og albummet skulle efter sigende lyde af klassisk Gnags.

Der er på ”Robot’n’Roll” tale om lidt af en genforening, for efter 20 års adskillelse er guitarist Per Christian Frost kommet med på albummet. Han stoppede i Gnags tilbage i 1996, men for to år siden fandt han atter sammen med Peter A.G., og nu er der altså opstået sød ny musik, skriver Tivoli.

tivoli, fredagsrock, peter a.g., gnags, musik, koncert, sommer,
Peter A.G. er klar til at give den gas på Plænen sammen med resten af Gnags (Foto: Christoffer Anais Sandager)

Læs også: Bogen om Tivolis smukke have

 

 

 

 

· Mere fra samme kategori ·