Læs også:

Close
jagt hunde jagthunde

NEWS: Gravid kvinde dræbt af jagthunde

Nyheder  | 

Gravid kvinde dræbt af jagthunde · Kylie Jenner sælger stor del af kosmetikvirksomhed · USA støtter demonstranternes kamp i Hongkong · McDonald’s får dansk juleklassiker på menuen · Israel har sendt et missilangreb mod Syrien · Dagens billede: I går slog Karla Lindholm Jensen rekorden som ældste dansker nogensinde med 111 år

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Gravid kvinde dræbt af jagthunde

En gravid kvinde blev i lørdags dræbt af jagthunde i en skov i det nordlige Frankrig.

Kvinden hed Elissa Pilarski, var 29 år og seks måneder henne i sin graviditet.

Hun døde som følge at adskillige hundebid i øvre og nedre lemmer samt bid i hovedet, udtalte anklager Frédéric Trinh til BBC. 

Politiet efterforsker sagen som manddrab, hvor de på nuværende tidspunkt forsøger at identificere, hvilke hunde, der er skyld i drabet, samt hvem hundene tilhører via DNA-prøver.

Elissa Pilarski var selv ude og lufte sine fem hunde i skoven, som ligger cirka 80 kilometer nord-øst for Paris. Under hendes gåtur ringede hun til sin kæreste og fortalte, at hun var bekymret for at blive angrebet af hunde. Efterfølgende kom kæresten ud til skoven, hvor han fandt Elissa Pilarskis lig.

Jagthundene var sluppet løs i forbindelse med en jagtbegivenhed, hvor det oprindelige bytte var hjorte. De jægere, som var deltagende i begivenheden, insisterer på, at det ikke er deres hunde, der er skyld i den tragiske hændelse, hvilket der endnu ikke er bevis for.

jagt hunde jagthunde
Den tragiske hændelse har skabt debat i Frankrig om, hvorvidt jagtsæsonen skal sættes i bero, indtil politiet er nået videre i sagen. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Gerningsmand bag drab på forsker Suzanne Eatons er fundet

Kylie Jenner sælger stor del af kosmetikvirksomhed

Den yngste søster i Kardashian/Jenner-klanen har solgt størstedelen af sit populære kosmetikfirma, Kylie Cosmetics. Siden 2015 har Kylie Jenner haft kosmetikfirmaet, som har omsat for milliarder de seneste år med sit store salg af blandt andet læbestifter og øvrigt makeup.

Firmaet har været medvirkende til Kylie Jenners formue, hvilket har givet hende titlen som den yngste selvskabte milliardær nogensinde. Sidste år omsatte kosmetikfirmaet for 2,4 milliarder kroner, og det er således ikke småøre, der er tale om.

Det har heller ikke været for et beskedent beløb, hun har solgt majoriteten af sit firma for. Fire millarder kroner måtte kosmetik mastodonten Coty smide for at få del i Kylie Jenners succes.

Kylie Jenner vil fremadrettet være ansigt udadtil for Kylie Cosmetics.

Læs også: NEWS: Hun droppede Snapchat og så faldt aktien otte procent

USA støtter demonstranternes kamp i Hongkong

Natten til onsdag stemte Senatet i USA en resolution igennem, som går på at støtte menneskerettigheder i Hongkong. En ligende version er tidligere stemt igennem af Repræsentanternes Hus, og de to kamre skal nu blive enige om en fælles formuleret resolution, som skal sendes videre til underskrift hos USA’s præsident, Donald Trump.

Meningen med resolutionerne er, at de skal sørge for, at Hongkong får suverænitet og sikkerhed over for Kina.

Resolutionerne kommer i kølvandet på en længere konflikt mellem Hongkong og Kina, som har skabt voldsomme protester i Hongkong, som efterhånden har stået på i månedsvis. Protesterne i Hongkong er et opgør med Kinas øgede kontrol og undertrykkelse af Hongkong, som ønsker at selvstændighed og fuldt demokrati.

Kinas udenrigsministerium har i en pressemeddelelse udtalt, at USA ikke skal blande sig i Kinas relation til Hongkong, samt at de skal sørge for, at resolutionen ikke bliver skrevet under som lov.

Det vides endnu ikke, om præsident Donald Trump har tænkt sig at underskrive pågældende resolution.

protest demonstration hongkong
Demonstrationerne i Hongkong har stået på i månedsvis. For nyligt besatte demonstranterne Hongkong Polytech University, hvor både elever og demonstranter blev spærret inde. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: To dræbt under demonstrationer i Venezuela

McDonald’s får dansk juleklassiker på menuen

Fra i dag, torsdag, kan man hos fastfood-kæden McDonald’s nyde en dansk klassiker fra julemenuen i ny forklædning. De har nemlig lanceret en nyfortolkning af risalamanden, som blandes med deres egen klassiser Sundae isen.

Det er således blevet til en Sundae Deluxe á l’amande, som de kalder den.

Her bliver isdesserten uden ris og i stedet med vaniljesoftice, og så toppes den med kirsebær, hakkede mandler og flødeskum.

McDonald’s håber på, at den nye, kolde juledessert vil blive taget godt imod af danskerne, så de kan få så mange som muligt i julehumør, har Marie Halmø Hürdum, marketingsdirektør for McDonald’s i Danmark, skrevet til Ekstrabladet.

Desserten kan nydes fra torsdag den 21. november frem til den 20. januar.       

Læs også: Juleopskrift: Klatkager

Israel har sendt et missilangreb mod Syrien

Kort efter midnat onsdag sendte de israelske militær missiler mod Syrien i et angreb.

Angrebet er et udtryk for gengæld fra Israels side, da det israelske forsvar i tirsdags stod på mål for et syrisk angreb. Talsmanden for det israelske militær Avichay Adraee indrømmede på Twitter, at det var et gengældelsesangreb, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Syriens statslige nyhedsbureau, Sana, har endvidere oplyst, at den syriske antiluftskyts eliminerede de fleste israelske missiler, som der natten til onsdag blev sendt ud over den syriske hovedstad, Damaskus.

Desuden oplyser Sana, at der indtil videre er tre personer såret, som følge af det israelske luftangreb.

Begge angreb sker efter en eskalering i en konflikt, som finder sted i den palæstinensiske by Gaza, hvor Israel er en central aktør.

styrker tropper soldater krig helikopter våben
Missilangrebene kommer som følge af en længerevarende konflikt i den palæstinentiske by Gaza. Her er både Israel og Irak centrale aktører. (Foto: Unsplash)

 

Læs også: Forstå sagen: Derfor er der konflikt mellem Israel og Palæstina

Dagens billede: I går slog Karla Lindholm Jensen rekorden som ældste dansker nogensinde med 111 år.

· Mere fra samme kategori ·