Læs også:

Close
solarie solarium kræft kræftens bekæmpelse cancer hud hudkræft modermærkekræft sol

NEWS: 32-årig kvinde var fanget i en solarieseng i 10 timer

Nyheder  | 

32-årig kvinde var fanget i en solarieseng i 10 timer · Ikea og Føtex beskyldes for at afskaffe julen af hensyn til Islam · Venedig ramt af oversvømmelser for tredje gang på en uge · Ny undersøgelse viser: Helt unge kvinder har ikke nemmest ved at få børn · Dagens billede: Demonstranter skyder med bue og pil under oprør i Hongkong

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

32-årig kvinde var fanget i en solarieseng i 10 timer

For 32-årige Maja Grønlund blev en tur til det lokale solcenter den rene tur i helvede. I april måtte hun nemlig tilbringe natten i Ringsteds afdeling af ClubTan, fordi låget til den solseng hun lå i, smækkede i, og hun ikke havde mulighed for at få den op. Det ledte til ti timer med skrig og gråd for den unge kvinde, der af gode grunde ikke havde taget sin mobiltelefon med ind i solariesengen, og derfor ikke kunne kontakte nogen for at fortælle, at hun var spærret inde.

– Jeg tog op for at tage sol, da klokken var lidt i ti i om aftenen. Jeg havde ligget der i måske ti minutter, da jeg hører et kæmpe brag. Min første tanke er, at det hele kunne være kollapset omkring mig, så højt var braget, fortæller Maja Grønlund.

Hun prøvede desperat at få låget fra solsengen op, men uden det store held. Solen kørte videre, mens Maja Grønlund var fanget, men efter de 17 minutter, hun havde betalt for, slukkede lyset.

Hendes kæreste, Kasper Kærholt, prøvede at ringe til hende, men da hun efter et par timer ikke tog telefonen, besluttede han sig for at ringe til ejeren af solcenteret. Han havde den tanke, at hun nok var faldet i søvn. Men han ville ikke høre på ham. Kasper gav dog ikke op og ringede til politiet flere gange, men de fortalte ham, at der ikke var gået længe nok til, at Maja Grønlund var en savnet person.

Først om morgenen kunne Kasper få fat i ejeren igen, og Maja Grønlund kunne lukkes ud. Maja Grønlund endte med at få konstateret stress og angst og den dag i dag, lever hun stadig med konsekvenserne af indespærringen, det skriver Ekstra Bladet.

solarie solarium kræft kræftens bekæmpelse cancer hud hudkræft modermærkekræft sol
32-årige Maja lå indespærret i en sol seng i et solarie i ti timer. (Foto: Foto: Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne)

Læs også: NEWS: 6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft

Ikea og Føtex beskyldes for at afskaffe julen af hensyn til Islam

Både møbelgiganten Ikea og supermarkedskæden Føtex er den seneste tid blevet ramt af en såkaldt shitstorm, hvor vrede kunder har anklaget dem for at afvikle julen. Det skyldes, at Ikea kalder en kollektion for “Vinterfest”, mens Føtex kritiseres for at kalde en bolle for “vinterbolle” i stedet for noget med jul.

Begge eksempler har ført adskillige vrede kommentarer med sig på de sociale medier, hvor butikkerne mistænkes for gøre særlige religiøse hensyn som en del af “et knæfald for islam”. I et læserbrev i Kristelig Dagblad og et opslag på Facebook skrev Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, for eksempel:

– Mens langt de fleste danskere glæder sig til at fejre den traditionelle danske jul, så er Ikea gået i gang med at pynte op til “vinterfest”. Jeg holder meget af Sverige og svenskerne, men den politiske korrekthed, der udgår fra vores naboland, begynder at blive lidt anstrengende.

Men både Ikea og Føtex afviser kritikken. Julen er ikke sløjfet, og der vil i november og december være masser af juleprodukter på hylderne i deres butikker, lyder det. I tilfældet med Føtex er der slet ikke tale om en navneændring af den traditionelle julebolle. Faktisk er der tale om et helt nyt stykke bagværk, som derfor har fået sit eget navn. Hos Ikea forsikrer presseansvarlig Christian Mouroux Pedersen, at møbelkæden ikke har taget nogen politiske hensyn navngivningen af deres vinterkollektion. Det skriver Tv2.

Læs også: Få råd til julegaverne

Venedig ramt af oversvømmelser for tredje gang på en uge

For tredje gang inden for en uge rammes Markuspladsen i Venedig af store oversvømmelser. I det øvrige Italien pisker regnen ned og der er udsendt advarsler for byerne Pisa og Firenze.

Vandstanden i den populære turistby Venedig har søndag nået 150 centimeter over normalen. Det er lidt mindre end tirsdagens 187 centimeter, som var det højeste i over 50 år.

– Vandet er holdt op med at stige, skriver borgmesteren, Luigi Brugnaro, på Twitter.

Han skønner, at saltvand, der er løbet ind på pladser og gader, har medført skader til en værdi af en milliard euro. Det svarer til knap 7,5 milliarder kroner. For de kommende dage siger prognosen, at vandstanden vil ligge 110 centimeter over normalen ved højvande. Længere mod syd har den politiske leder i regionen Toscana, Ennico Rossi, søndag advaret om en “flodbølge” i floden Arno. Italiens hær tweeter billeder af hjemmeværnsfolk, der forsøger at forstærke flodbredderne i Pisa. Enorme oversvømmelser i renæssancebyen Firenze i 1966 kostede cirka 100 mennesker livet. Flere tusinde uvurderlige kunstværker gik tabt. Det skriver Jydske Vestkysten.

Læs også: NEWS: Venedig i katastrofetilstand grundet oversvømmelser

Ny undersøgelse viser: Helt unge kvinder har ikke nemmest ved at få børn

Du hører eller læser det sikker tit: Du ikke skal vente for længe med at få børn. For jo længere du venter, desto svære bliver det. Derfor skulle man også tro, at fertiliteten hos helt unge kvinder er i top, men sådan er det faktisk ikke. Det er i hvert fald konklusionen i en ny international undersøgelse ledet af Københavns Universitet. Her viser det sig, at kvaliteten af kvinders æg faktisk går i en kurve, der går op og ned. I teenageårene er der mindre sandsynlighed for at blive gravid. Herefter stiger sandsynligheden i 20’erne og til starten af 30’erne, hvorfor den igen falder. Og det overraskede forskerne.

– Vi har altid regnet med, at kvinders æg kun kunne få det værre.

Det siger Eva Hoffmann, som er professor på institut for Cellulær og Molekylær Medicin ved Københavns Universitet, og har været forskningsleder på den nye undersøgelse.

– Vi havde ikke regnet med at finde ud af, at kvinders æg faktisk kan få det bedre. Men det gør de fra teenageårene og op i 20’erne, siger hun.

Beregninger i undersøgelsen viser, at især helt unge kvinder og kvinder, der er kommet op i 30’erne, har langt flere kromosomfejl på deres æg end kvinder i 20’erne. Kromosomfejlene øger sandsynligheden for, at kvindens æg, efter det er blevet befrugtet, bliver afstødt af kroppen. Derfor kan de naturligt forekommende kromosomfejl faktisk være med til at forhindre, at helt unge kvinder fra at blive gravide. Det skriver DR.

gravid, pregnant, mave
Ny undersøgelse viser at helt unge kvinder ikke har lettere ved at blive gravid. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Forældre fik ved en fejl et asiatisk barn på fertilitetsklinik

Dagens billede: Demonstranter skyder med bue og pil under oprør i Hongkong

· Mere fra samme kategori ·