Læs også:

Close
Jul, julepynt, juletræ, december

Få råd til julegaverne

Økonomi  | 

Vil du gerne spare penge på julegaver uden at gå på kompromis med kvaliteten? Faktisk er det nemmere, end du tror. Læs med i denne korte guide – så garanterer vi, at dine gaver bliver de bedste under juletræet i år

Sparer du op hele året for at få råd til nogle små, fedtede julegaver til hele familien? Løber du forvildet rundt i sidste øjeblik og køber gaver uden egentligt at tænke på, om de vil blive godt modtaget? Så læs med her.

Vær godt forberedt

Det første og nemmeste skridt på vejen til gode julegaver er at starte i god tid. De mange skilte med tilbud og julepriser i december måned kan være fristende, men i virkeligheden er det ofte ikke ret store besparelser, der er at hente. I forretningerne ved de godt, at langt de fleste mennesker køber gaver lige op til jul, og derfor sætter de priserne op sent på efteråret, så det ser ud som om, deres tilbud er bedre, end de reelt set er.

Når du begynder at tænke på julegaverne i god tid, kan du finde på noget personligt, som modtageren af gaven vil blive rigtig glad for. Du vil sikkert få en kæmpe tak for gaven, selv hvis du bare vælger noget fra ønskelisten, men personlige gaver er tit et større hit. Det varmer hjertet ekstra meget, når man får en gave, som der tydeligvis er tænkt meget over. Hvis du er god til at strikke, male akvarel, eller snitte træfigurer, er det en oplagt gaveidé. Det kræver at du starter i god tid, men kan til gengæld klares temmelig billigt.

Læs også: Danskerne slår igen rekord – endnu flere handler brugt

Jul, julepynt, julegave, julegaver, gave, gaver, vinter, december
Vil du gerne spare penge på julegaver uden at gå på kompromis med kvaliteten? Faktisk er det nemmere, end du tror. (Foto: Pexels)

Vælg de rigtige gaver

En anden fordel ved at gå i gang med julegaverne i god tid er, at du kan finde de tilbud, som ingen andre opdager. Hvis du skal købe gave til en, som har en ganske særlig interesse, har du tid til at finde den helt perfekte gave i en webshop med base i Australien, og du kan stadig nå at få gaven hjem før jul.

Når du tager dig god tid til at få styr på julegaverne, kan du også nemmere lægge et budget over, hvor meget du vil bruge på de forskellige gaver. På den måde undgår du at bruge for mange penge, fordi du bliver stresset midt i folkemængden og i et øjebliks panik griber en afskyelig porcelænsfigur med i kurven.

Få overskud med et lån

Ved at være godt forberedt på indkøb af dine julegaver har du god mulighed for at spare op eller bede din chef om nogle ekstra vagter. Med lidt flere penge på kontoen behøver du ikke gå på kompromis med gaverne og kan give familie og venner noget, de bliver meget glade for.

En anden mulighed kan være at finde et lån online, så du får lidt mere råderum i økonomien. Et lån kan være en god mulighed hvis du er særligt økonomisk presset et år, da du med lånet slipper for at være bekymret over, hvis du for eksempel har overtræk. Med et lån kan du fokusere på at slappe af i juletiden og finde nogle gode gaver til, du holder af.

Læs også: Læg et budget, du rent faktisk kan overholde

Jul, julepynt, juletræ, december
Med lidt flere penge på kontoen behøver du ikke gå på kompromis med gaverne og kan give familie og venner noget, de bliver meget glade for. (Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·