Læs også:

Close
venedig italien kanal

NEWS: Venedig i katastrofetilstand grundet oversvømmelser

Nyheder  | 

Venedig i katastrofetilstand grundet oversvømmelser · Nicki Manaj dropper Instagram på grund af like-ændringer · Donald Trump får besøg af den tyrkiske præsident · Burger King lancerer kødløs Whopper · Regeringen vil forhindre børn af fremmedkrigere at få statsborgerskab · Greta Thunberg sejler over Atlanten med kendte youtubere · Dagens video: Peter Mygind rørt af ros af skuespiller-kollegaer for sin rolle i filmen ‘Last Christmas’

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Venedig i katastrofetilstand grundet oversvømmelser

Den italienske by Venedig er normalt kendt for at være omgivet med vand med sine mange kanaler, der omkredser byen. Men tirsdag ramte en stor tidevandsbølge Venedig, og byen står nu endnu mere under vand, end normalt. Derfor har borgmester Luigi Brugnaro erklæret katastrofetilstand i byen, hvor han advarer om alvorlige skader. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Venedig er kendt for at være en udsat by, hvad angår vandstande, men byen har ikke været udsat for højere tidevand siden 1966, hvor tidevandet rundede 194 centimeter. De italienske myndigheder meddelte at tidevandet toppede 187 centimeter tirsdag aften. Derfor har borgmesteren også bedt den italienske regering om hjælp, da de økonomiske omkostninger for at få Venedig ovenvande formentlig vil være høje.

Indtil nu har oversvømmelserne medført et enkelt dødsfald. En 78-årig mand blev dræbt af elektrisk stød, da vandet ramte hans hjem og startede en kortslutning.

Ifølge myndighederne er vandstanden begyndt at falde. 

venedig italien kanal
Venedig er typisk velbesøgt af turister, som gerne tager forbi Markuspladsen på turistruten. Særligt Markuspladsen har været oversvømmet med over en meter vand. (Foto: Unsplash)

Læs også: Venedig: 6 tips til den sublime kærestetur.

Nicki Manaj dropper Instagram på grund af like-ændringer

Rapperen Nicki Manaj har på Twitter annonceret, at hun ikke længere agter at benytte sig af det sociale medie Instagram, når ændringerne om mediets likes træder i kræft i næste uge. Ifølge hende vil den nye funktion ikke forbedre appen, og derfor vil hun ikke længere være en synlig profil på Instagram.

Instagram har valgt at fjerne funktionen, hvor andre kan se, hvor mange likes man har fået på sit insta-post. Det vil stadig være tilgængeligt for en selv, men udefra vil antallet af likes være skjult.

Incitamentet for denne ændring er ifølge Instagrams chef, Adam Mosseri, at det skal mindske presset på brugerne og gøre Instagram til et mindre konkurrencepræget medie at opholde sig på, udtalte han til det amerikanske IT-magasin Wired.

Læs også: NEWS: Jennifer Aniston sprængte Instagram.

Donald Trump får besøg af den tyrkiske præsident

Onsdag blev to statsoverhoveder forenet i Washington under taget af Det Hvide Hus. Den tyrkiske præsident, Recep Taytip Erdogan, var nemlig inviteret til topmøde af den amerikanske præsident, Donald Trump.

Dette møde har dog skabt massiv politisk modvilje både blandt demokratere og republikanere i USA, da præsident Erdogan ikke just er velanset blandt politikerne i Washington. Dette skyldes den konflikt, der har stået på siden USA tog sine tropper ud af det nordlige Syrien i starten af oktober 2019. Sidenhen er tyrkiske soldater rykket ind i området, hvilket har skabt ravage og kaos, da særligt de kurdiske borgere i området har været et militært mål for Tyrkiet.

Det kurdiske folk har i årevis hjulpet USA i kampen mod terrororganisationen IS. Det er også derfor, at præsident Erdogan ikke er en velanset gæst i Det Hvide Hus blandt mange politikere, siden han har sat ind mod USA’s allierede. 

Til topmøder er statsoverhovederne traditionelt i følge med deres private partnere. Derfor vil Donald Trumps kone, Melania Trump, formentlig også møde præsident Erdogan.

Nedenfor ses et billede at Donald og Melania Trump.

Læs også: NEWS: Valg i Tyrkiet: Erdogan vinder.

Burger King lancerer kødløs Whopper

Den 12. november lancerede fastfoodkæden Burger King en gammel klassiker med nyt indmad. Den traditionelle og velkendte Whopper kan nu også fås i en kødfri variant.

Den nye burger går under navnet Rebel Whopper, og den indeholder en plantebaseret bøf i stedet for den typiske bøf af oksekød.

Daniel Scröder, nordisk marketingschef for Burger King har til Ekstrabladet udtalt, at burgeren er lavet som et platebaseret alternativ til de kunder, der elsker kød. Derfor smager den nye Rebel Whopper også ligesom den traditionelle Whopper.

Af samme årsag bliver bøffen tilberedt på samme grill som de bøffer, der er lavet af kød.

Det har modtaget meget kritik fra veganere og vegetarer, som ikke har lyst til at indtage et måltid, der indeholder spor af kød i form af kødrester og fedt fra kødbøfferne.

Læs også: Nu er det trendy at være vegetar i Danmark.

Regeringen vil forhindre børn af fremmedkrigere at få statsborgerskab

Regeringen har under udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) fremsat et lovudkast om, at børn af danske IS-krigere ikke per automatik kan modtage dansk statsborgerskab.

Ifølge lovudkastet skal børn af danske forældre, som fødes i områder, hvor en terrororganisation er part i en væbnet konflikt, ikke længere automatisk blive danske statsborgere.

Man mener ikke, at de børn, der vokser op under de forhold, bliver opdraget med danske værdier og samhørighed med Danmark. Og netop derfor skal de ifølge regeringen ikke have ret til dansk statsborgerskab.

Lovforslaget har modtaget meget kritik fra forskellige parter, som særligt tænker på barnets tarv og at der ikke bør forskelsbehandles på danske børn. Den skarpeste kritik er fremsat af Institut for Menneskerettigheder, der mener, at lovudkastet strider mod Danmarks internationale forpligtigelser. 

barn krig ruiner
Regeringen mener ikke, at børn af danske IS-krigere skal have dansk statsborgerskab. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: 27-årig mand sigtet for terror: Havde tilknytning til dømt IS-kriger.

Greta Thunberg sejler over Atlanten med kendte youtubere

Den svenske klimaaktivist Greta Thunberg skal i knap tre uger tilbringe sin rejse til søs i selskab med to kendte youtubere.

Rejsen falder i forbindelse med at Thunberg skal deltage i klimatopmødet COP25, som afholdes i Madrid fra den 2. til 13. december 2019. Oprindeligt skulle mødet afholdes i Chile, som er en del tættere på USA, hvor Greta Thunberg har opholdt sig. Og siden den unge klimaaktivist ikke ynder at flyve, efterlyste hun et lift over Atlanten via sin Twitter-profil. Det fik hun held med.

De kendte youtubere, der skal fragte Greta Thunberg til Madrid er de australske par Riley Whitelum og Elayna Carusu. Sammen styrer de youtube-kanalen ‘Sailing la Vagabonde’, som har 1,1 millioner følgere.

Ombord på skibet vil de tre være i selskab med den professionelle sejler Nikki Henderson fra England samt Greta Thunbergs far.

Læs også: NEWS: 16-årige klimaaktivist Greta Thunberg hånet som bedrager.

Dagens video: Peter Mygind rørt af ros fra skuespiller-kollegaer for sin rolle i filmen ‘Last Christmas’

· Mere fra samme kategori ·