Læs også:

Close
Sygehus, hospital, læge, doktor, handikap, handicap, handikappede, bosted

NEWS: Sygeplejerske har fået livstruende kvæstelser efter at blive fanget i maskine

Nyheder  | 

Sygeplejerske har fået livstruende kvæstelser efter at blive fanget i maskine · Kronprinsesse Mary bliver verdens første kongelige LGBTI-protektor · Hard Rock har åbnet et nyt guitarformet hotel · Rejseselskabet Spies er blevet solgt til norsk milliardær · Dagens billede: John Legend ændrer julesangen ‘Baby, It’s Cold Outside’ efter den sidste år blev bandlyst

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Sygeplejerske har fået livstruende kvæstelser efter at blive fanget i maskine

En sygeplejerske på det svenske hospital Sunderby Sykehus i Luleå I sverige, pådrog sig alvorlige og livstruende kvæstelser, efter han gik ind en hospitalsstue, hvor en patient lå i MR-scanneren til undersøgelse.

Den mandlige sygeplejerske var iført en metalvest, der beskytter mod røntgenstråling. Men i det MR-scannere fungerer som en gigantisk magnet, blev sygeplejersken trukket ind i maskinens stærke magnetfelt, da han ville undersøge patienten. Patienten havde ligget i MR-scanneren et stykke tid, da dramaet udspillede sig.

– Efter 10-15 minutter hørte jeg, at nogen begyndte at skrige på ydersiden af maskinen, fortæller patienten, som fik et slag over hagen, da sygeplejersken blev suget ind i maskinen.

Sygeplejersken havde fået viklet en sele om halsen og sad fast som i en skruestik. En kvinde uden for stuen hørte sygeplejerskens skrig og ilede ind på stuen. I mellemtiden havde patienten fået mavet sig ud af MR-scanneren. De indså begge, at de skulle have fat i en kniv for at skære sygeplejersken fri af den sele, som havde surret sig fast omkring hans hals. Og at det skulle gå stærkt.

Den mandlige sygeplejerske ligger i dag på intensiv afdeling efter den alvorlige og dramatiske hændelse, skriver TV2.no. Sygehuset har efter dramaet indstillet brugen af MR-scanneren, mens arbejdsulykken bliver efterforsket af politiet. MR-scanneren stammer fra firmaet Aleris, som sygeplejersken også var ansat af. Det skriver B.T.

Sygehus, hospital, læge, doktor, handikap, handicap, handikappede, bosted
En svensk sygeplejerske pådrog sig alvorlige og livstruende kvæstelser efter, at han blev trukket ind i en maskines stærke magnetfelt.  (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Droner skal flyve blodprøver og læger mellem hospitaler

Kronprinsesse Mary bliver verdens første kongelige LGBTI-protektor

Når priden går gennem de københavnske gader i 2021, bliver det med den danske kronprinsesse i spidsen. I hvert fald i overført betydning. Kronprinsesse Mary skal nemlig være protektor for LGBTI-begivenheden Copenhagen 2021, som blandt andet Copenhagen Pride er en del af.

– Som dansker er jeg stolt af, at København skal være vært for WorldPride og EuroGames i sommeren 2021, lyder det fra kronprinsesse Mary.

Ifølge kongehusekspert og historiker Sebastian Olden-Jørgensen bliver kronprinsesse Mary den første royale protektor på LGBTI-området. Samtidig er det nyt, at det danske kongehus bevæger sig ind på et område, der i højere grad kan være forskellige holdninger til, især i udlandet, forklarer han.

– Kongehuset plejer at være mere forsigtige og mere konsensusprægede. Det her er lidt mere politiseret, end hvad de normalt går indover, siger Sebastian Olden-Jørgensen.

Forarbejdet med at få kronprinsessen som protektor startede i 2016. Og det er ikke tilfældigt, at det er netop kronprinsesse Mary, som Copenhagen 2021 har rakt ud efter.

Begivenheden Copenhagen 2021 består af både WorldPride og EuroGames, der fejres samtidig i København og Malmö, skriver TV2.

pride, parade, gay, lgbt
Kronprinsesse Mary bliver protektor for LGBTI-begivenheden i København 2021. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: København klar med Danmarks første LGBTI+ politik

Hard Rock har åbnet et nyt guitarformet hotel

Med fuld musik åbnede Hard Rock deres nyeste hotel i det sydlige Florida – en bygning, som taler direkte ind i kædens ånd. Hotellet er nemlig formet som en stor guitar med bløde former. Til tonerne af bandet Maroon 5 blev den over 120 meter høje bygning indviet med stort lysshow og en prominent gæsteliste.

Guitar-hotellet er en del af et større udvidelsesprojekt af Seminole Hard Rock Hotel & Casino i det sydlige Florida til 6,7 milliarder kroner. Udover guitaren indebærer udvidelsen blandt andet også en kunstig sø og en ny koncertsal, skriver TV2.

Læs også: Hoteller er trætte af bookingfirmaer: Vil selv styre bookning af værelser

Rejseselskabet Spies er blevet solgt til norsk milliardær

Det danske rejseselskab Spies, der blev stiftet af den karismatiske Simon Spies i 1956, er blevet solgt. Den nye ejer er den norske milliardær Petter Stordalen, der sammen med kapitalfondene Altor og TDR Capital har erhvervet sig Spies og flere andre selskaber for seks milliarder svenske kroner.

– Jeg har lavet forretninger gennem hele livet. Men denne deal er helt speciel. For den forener hjerte og hjerne. Jeg har meget hjerte og har taget partnere med, som har meget hjerne, siger Petter Stordalen på et pressemøde i Stockholm.

Altor og TDR Capital køber henholdsvis 40 og 20 procent hver, mens Petter Stordalens Strawberry Group ligeledes køber 40 procent. Petter Stordalen er manden bag koncernen Nordic Choice Hotels, der i dag har mere end 200 hoteller i primært Skandinavien. Herunder i København, hvor han ejer Hotel Clarion og Hotel Skt. Petri samt Comfort Hotel. Petter Stordalen er ifølge flere medier milliardær i både norske kroner og dollars, og han er kendt for sin meget frembrusende og flamboyante stil.

Rejseselskabet Spies blev stiftet af Simon Spies i 1956. I årene efter gik forretningen godt, og Spies udvidede med kontorer i Finland, Norge og Sverige, der sendte skandinaver på ferie under sloganet ’Spies, rejs og vær glad’. Simon Spies selv døde i 1984, og i starten af 1990’erne havde selskabet det svært økonomisk. I 1996 blev selskabet, inklusiv Conair, solgt til det britiske rejseselskab Airtours plc. Siden blev det en del af Mytravel Northern Europe, og i 2007 blev selskabet købt af Thomas Cook Group plc., som selskabet var en del af frem til dets konkurs. Det skriver TV2.

lufthavn kuffert fly rejse flyforsinkelse (Foto: Unsplash)
Rejseselskabet Spies blev stiftet af Simon Spies i 1956. Nu er det solgt til en norsk milliardær. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Nu skrives der luftfartshistorie efter flyrejse på over 19 timer

Dagens billede: John Legend ændrer julesangen ‘Baby, It’s Cold Outside’ efter den sidste år blev bandlyst

 

· Mere fra samme kategori ·