Læs også:

Close

NEWS: Nu skrives der luftfartshistorie efter flyrejse på over 19 timer

Nyheder  | 

Nu skrives der luftfartshistorie efter flyrejse på over 19 timer · Kvinde stukket i maven på café på Amager · Alle soldater trukket tilbage efter våbenhvileaftale mellem Tyrkiet og USA · Det kristne koalitionsparti i Libanon trækker sig efter protester · Dagens billede: Milepæl er nået for NASA, der har sendt to kvinder på rumvandring uden mandligt selskab

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nu skrives der luftfartshistorie efter flyrejse på over 19 timer

Lange flyture kan være en prøvelse for både passagerer og besætning. Men hvad betyder det egentlignår man skal være i luften i lidt mere end 19 timer på en tur fra New York til Sydney? Det har det australske flyselskab Qantas fået en slags svar på, efter man landede en ny Boeing 787-9 Dreamliner søndag morgen efter en tur på 16.200 kilometer og en flyvetid på 19 timer og 16 minutter.

– Det er et historisk øjeblik for luftfarten og for Qantas, siger Alan Joyce, CEO i Qantas, som sad i cockpittet undervejs, ifølge Guardian.

Med om bord var 50 passagerer, som fik målt diverse fysiologiske data undervejs såsom blodtryk, søvnmønster, spisebehov og aktivitetsniveau. Piloterne fik blandt andet målt deres hjerneaktivitet og niveau af melatonin. Formålet var at finde ud af, hvad det kræver for både passagerer og personale, hvis man begiver sig ud på en rejse af den langvarighed. Det er nemlig ikke helt uden risici er det nemlig ikke at være så længe i luften. Specielt hvis man har problemer med hjerte eller lunger, skal man være opmærksom på at forebygge de problemer, som det øgede tryk, man bliver udsat for i mange timer, kan skabe. Det kan man blandt andet gøre med brug af kompressionsstrømper, men i det hele taget er det vigtigt at få bevæget sig undervejs.

I første omgang forventer Qantas at gennemgøre en testflyvning fra London til Sydney inden årets udgang. Herefter vil man tage stilling til, om de direkte langdistanceflyvninger skal på programmet i 2022 eller året efter. Det skriver TV2.

Efter en flyvetur på over 19 timer mellem New York og Sydney, skrives der nu luftfartshistorie. (Foto: Pexels)

Læs også: Hvad gør du, når dit fly er forsinket?

Kvinde stukket i maven på café på Amager

Politiet var søndag eftermiddag til stede ved Café Smil på Maltagade på Amager. Her blev en kvinde blevet stukket i maven, oplyser Københavns Politi til TV 2. Politiet fik anmeldelsen kl 14.27.

– Vi får en anmeldelse om muligt knivstikkeri, og her finder vi en kvinde med skader i maveregionen. Hun er kørt på hospitalet, men jeg kender ikke hendes tilstand, fortæller politiets vagtchef Henrik Brix.

Han fortæller, at to personer, der befandt sig på stedet, er blevet anholdt. Der er tale om en mand og en kvinde. Billeder fra stedet viser personerne blive ført væk i hvide sporsikringsdragter. Politiet arbejdede efterfølgende på stedet, hvor de afhørte vidner og sikrede spor. De kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om et muligt motiv for overfaldet, skriver TV2.

Læs også: NEWS: Flere mænd er anholdt efter knivstik i ansigtet

Alle soldater trukket tilbage efter våbenhvileaftale mellem Tyrkiet og USA

De kurdiskledede Syriske Demokratiske Styrker, SDF, har søndag gennemført en evakuering og trukket alle sine soldater ud af grænsebyen Ras al-Ain i det nordøstlige Syrien.

– Vi har ikke flere soldater i byen, siger SDF-talsmanden Kino Gabriel ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den kurdiske tilbagetrækning er et led i den våbenhvileaftale, som Tyrkiet og USA indgik torsdag. Tidligere oplyste det tyrkiske forsvarsministerium, at de fulgte tilbagetrækningen nøje, og at evakueringen skete i tæt koordination med USA.

Ifølge ministeriet forlod en konvoj på 86 køretøjer søndag Ras al-Ain og kørte i retning af Tal Tamr længere sydpå. Heriblandt flere ambulancer med sårede SDF-soldater og civile. Både søndag og de foregående dage har der været meldinger om, at der foregik kamphandlinger i det nordøstlige Syrien trods den varslede våbenhvileperiode. Begge parter har beskyldt hinanden for at bryde våbenhvilen.

Aftalen mellem USA og Tyrkiet gav de kurdiske styrker fem dage til at trække sig ud af den såkaldte “sikkerhedszone”, som tyrkerne vil lave. Den nuværende plan for de amerikanske soldater er at flytte dem til det vestlige Irak, hvor de ifølge forsvarsministeren skal hjælpe de irakiske styrker i kampen mod terrorbevægelsen Islamisk Stat. Det skriver TV2.

Læs også: NEWS: USA affyrer mere end 50 missiler mod Syrien

Det kristne koalitionsparti i Libanon trækker sig efter protester

Libanons storbyer har været plaget af voldsomme demonstrationer. Et regeringsparti har taget konsekvensen.

Det kristne koalitionsparti De Libanesiske Styrker har natten til søndag trukket sig ud af den libanesiske regering. Det sker, efter at titusinder af demonstranter på tredje dag har protesteret i storbyerne Beirut og Tripoli mod korruption og skattestigninger.

– Vi er blevet overbevist om, at regeringen ikke evner at tage de nødvendige skridt for at redde situationen, siger leder for De Libanesiske Styrker Samir Geagea ifølge nyhedsbureauet AFP.

– Derfor har partiet bedt sine ministre om at trække sig fra regeringen, siger han.

Demonstrationerne er fortsat i gaderne, på trods af at politikerne fredag opfodrede til ro, og politiet foretog stribevis af anholdelser. De kræver et hovedeftersyn af det politiske system. Klagerne omhandler alt fra alt for stram sparepolitik til dårlig infrastruktur. Vreden har ulmet i landet, siden regeringen i juli vedtog en finanslov fuld af besparelser, der skal være med til at nedbringe underskuddet på statsbudgettet. Mange libanesere mener desuden, at korrupte politikere selv har været med til at plyndre statskassen. I de seneste tre dage er veje blevet blokeret, og demonstranter har truet med at vælte koalitionsregeringen, skriver Ritzau.

https://www.instagram.com/p/B32kk9IncZa/

Læs også: NEWS: Puerto Ricos guvernør trækker sig efter folkelige protester

Dagens billede: Milepæl er nået for NASA, der har sendt to kvinder på rumvandring uden mandligt selskab

· Mere fra samme kategori ·