Læs også:

Close

NEWS: Nu kan det ses – Brexit har store konsekvenser for dansk industri

Nyheder  | 

Nu kan det ses – Brexit har store konsekvenser for dansk industri · Besøg et Instagram-museum og få et Instagram-værdigt billede · “We will be watching you …” sådan startede Greta Thunbergs tale til UN Climate Action Summit · Danskerne er de største slikmunde i verden · Dagens billede: Se Gammel Strands nye metrostop

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nu kan det ses – Brexit har store konsekvenser for dansk industri

Det er nu den danske handlesindustrien for alvor bliver påvirket af Brexit. Produktionen i den dansk industri er faldet med 1,1 procent siden august, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Danmarks industriproduktion har i længere tid klaret sig bedre end andre eupæiske industrier, udtaler cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen, til DR. Nedgangen i andre eupæiske økonomier har også haft en effekt på Danmarks produktion. Både Tyskland, Sverige og Storbritannies vækstnedgang har været med til at smitte af på Danmarks faldende tal. Påvirkningen sker, da landenes vækst i BNP i sidste kvartal er faldet til nul, skriver DR.

Opbremsningen i væksten sker også i den danske medicinalindustri, som tidligere kun har trukket Danmarks vækst op ad. Medicinproduktionen udgør omkring tyve procent af hele Danmarks produktion. Dog er medicinindustrien ikke i lige så høj grad påvirkelig overfor konjunkturer, udtaler cheføkonomen i Dansk Erhverv Tore Stramer, til DR.

Endnu en årsag til de faldende tal i både de euopæiske og internationale økonomier, er handleskrigen mellem USA og Kina. Handelskrigen er optrappende og dette kan få alvorlige konsekvenser da der er riskoen for, at Storbritannien forlader EU uden en officiel aftale.

Brexit har således effekt på den danske industri. Dog rammes Danmark ikke i lige så stor grad som andre europæiske økonomier, men der vil på længere sigt være grund til bekymring, skriver DR efter at have talt med bland andet Tore Stramer.

Graf, vækst, vækstgraf, Brexit, økonomi,
Brexit har konsekvenser for væksten i Danmark. (Foto: Unsplash)

Læs også: #Brexit bliver dyrt for dig, der vil læse i England 

Besøg et Instagram-museum og få et Instagram-værdigt billede

Der er sket en udvikling af de klassiske, støvede og grå museer. Nu er det muligt at besøge et Instagram-museum med farver, lys-effekter og rekvisitter. Der er med andre ord nemt at få et Instagram-værdigt billede. Museer som disse er også kendt under navnet Selfie-museer, da udgangspunktet for et besøg, ofte er at tage æstetiske billede til Instagram.

De såkaldte Instagram-museer er pop-up museer og kan blandt andet findes i byerne Bruxelles, Los Angeles og Tokyo.

Her kan du se billeder fra ” The Museum of Selfies” i Hollywood, Los Angeles.

Læs også: Det første slikmuseum åbner til sommer

“We will be watching you …” Sådan startede Greta Thunbergs tale til UN Climate Action Summit

Greta Thunberg blev i august 2018 kendt verden over som klimaaktivist, da hun startede verdens første skolestrejke for klimaet. Siden har den unge 16-årige pige motiveret og inspireret til handling på klimaområdet.

I sidste uge var Greta Thunberg inviteret til UN Climate Action Summit, for at holde tale for nogle af verdens største ledere. Talens omdrejningspunkt var den manglende handling på klimaområdet. Greta Thunberg talte direkte til de samlede ledere med sætningerne: “The young people are starting to understand your betrayal” og “The eyes of all future generation are upon you”.

Se hele Greta Thunbergs tale her:

Læs også: Bæredygtighed: 11 lette tips til en mere bæredygtig livsstil – i dag

Danskerne er de største slikmunde i verden

I en ny undersøgelse lavet af Euromonitor viser, at danskerne årligt spiser 6,6 kilo slik per. Dette gøre Danmark til det land i verden, som spiser mest slik per indbygger. Denne opdagelse har nu sat gang i et nyt forskningsprojekt på DTU og sundheds- og tandplejen, i Hvidovre Kommune.Projektet hedder ‘Er du for sød’ og er målrettet familier i Hvidovre med børn i 0-3. klasse, skriver TV2 Nyheder.Målet er at reducere hundrede Hvidovre-familiers sukkerindtag med mindst 25 procent.Projektleder Bodil Just Christensen understreger, at projektet ikke handler om at stoppe børn fra at spise slik, men handler om at familierne skal mindske deres forbrug. Derudover er det også vigtig at familierne følger Fødevarestyrelsen retningslinjer, i forhold til anbefalet sukkerindtag, da tal viser at børn og unges indtag af slik i weekenden er steget med op til 25 procent fra år 2005-2013, skriver TV2 Nyheder.

 

slik, liste, candy
“Top 8 over sliksalg per person” – Danskerne er dem som spiser mest slik. (Liste: Euromonitor) (Foto: Unsplash)

Læs også: 6 klassiske snacks, der faktisk er gode for dig

Dagens billede: Se Gammel Strands nye metrostop

· Mere fra samme kategori ·