Læs også:

Close
computer, valuta, aktie, stocks

NEWS: Mistænkelig aktiehandel hos Nykredit bliver politianmeldt

Nyheder  | 

Mistænkelig aktiehandel hos Nykredit bliver politianmeldt · Legos nyåbnede domicil tager kampen op mod Apple, Amazon og Google · Britta Nielsen regner med at være rask igen til dagens retsmøde · Eksplosion i nordjysk slikbutik giver 20-årig fængsel og udvisning · Dagens billede: Brexit udskudt til næste år – Storbritannien forbliver i EU lidt endnu

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mistænkelig aktiehandel hos Nykredit bliver politianmeldt

Finanstilsynet meddelte i går Nykredit Bank, at banken bliver politianmeldt for muligt brud på den såkaldte markedsmisbrugsforordning. Det er adfærden hos en bestemt medarbejder i forbindelse med ni handler med værdipapirer, som Finanstilsynet har haft under lup.

– Finanstilsynet vurderer, at Nykredit Bank A/S har sendt urigtige eller vildledende signaler til markedet ved at have indlagt ordrer på Nasdaq Copenhagen (fondsbørsen, red.) uden at have til hensigt, at disse ordrer skulle føre til handler.

I de ni tilfælde drejer det sig om, at medarbejderen hos Nykredit Bank A/S skal have indlagt ordrer på Nasdaq Copenhagen på en måde, der fik en såkaldt market maker-algoritme til at forhøje kurserne på sine ordrer. Nykredit Bank-medarbejderen har ifølge Finanstilsynet udnyttet dette ved først at annullere sin senest indlagte købsordre for efterfølgende at indlægge en salgsordre på samme kurs som den netop annullerede købsordre.

Finanstilsynet skriver, at den økonomiske fordel for Nykredit ved det, som vurderes at være ulovligt, er opgjort til at være af “meget begrænset størrelse”. Hvis Nykredit i sidste ende bliver kendt skyldig i markedsmanipulation, er straffen en bøde, skriver DR.

computer, valuta, aktie, stocks
Finanstilsynet har meddelt at Nykredit bliver politianmeldt efter en medarbejder har lavet ulovlig aktiehandel. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Hun droppede Snapchat og så faldt aktien otte procent

Legos nyåbnede domicil tager kampen op mod Apple, Amazon og Google

I går åbnede Lego officielt dørene til virksomhedens nye domicil i Billund. I alt 2.000 medarbejdere får arbejdsplads i det nye hovedkontor, når det står helt færdigt i 2021. Lego Campus, som Lego kalder det nye hovedkontor, bliver mere end bare kontorer med skriveborde og computere. Lego Campus kommer til at bestå af blandt andet legeområder, fitnesscenter, udendørs parker, sundhedshus og cafeer.

På den måde kommer Lego Campus til at minde om de campusser, som mange af de store techgiganter tilbyder deres medarbejdere i Silicon Valley i USA. For det er faktisk de virksomheder, som Lego er i konkurrence med om dygtige medarbejdere.

– Vi vil gerne have nogle af de allerbedste talenter. Vi kigger blandt andet efter digitale talenter. Det kan være Google, Apple, Adidas eller Nike, som vi er i konkurrence med. Mange af de virksomheder som også kan tilbyde spændende udfordringer, siger Niels B. Christiansen

Og de fysiske rammer gør faktisk en positiv forskel for, hvordan medarbejderne trives.

– Det handler om at give den oplevelse, man forventer, når man bliver rekrutteret ind i sådan et brand. Det kan være med til at give en god oplevelse, så vi kan fastholde de talenter, vi har rekrutteret, siger Niels B. Christiansen. Det skriver DR.

Læs også: NEWS: Lego lancerer ny temaserie, der handler om seje kvinder i NASA

Eksplosion i nordjysk slikbutik giver 20-årig fængsel og udvisning

Tidligere ejer af Thy Slik er dømt for brandstiftelse, efter at butikken blev raseret af voldsom eksplosion. Han blev i går ved Retten i Holstebro idømt to års fængsel og udvisning med indrejseforbud i 12 år. Eksplosionen og den efterfølgende brand medførte voldsomme skader på bygningen og satte flere alarmer i nabobutikker i gang. Alle butikkens vinduer blev blæst ud, og en stor del af taget styrtede sammen. Butikkens inventar, blandt andet en kummefryser, lå spredt ud over gaden.

Ifølge TV Midtvest skulle den 20-årige have fortalt politiet, at han selv havde hældt benzin ud over butikkens gulv og over slikket. Den forklaring trak han dog tilbage, da sagen kom for retten. Men en enig domsmandsret kendte ham skyldig i brandstiftelse. Foruden fængselsstraf og udvisning bestemte retten, at han skal betale sagens omkostninger og erstatning på mere end fire millioner kroner. Han valgte at tage betænkningstid, med hensyn til om han vil anke sagen til Vestre Landsret, skriver Ritzau.

slik, candy, slikbutik
En 20-årig mand blev i går dømt for brandstiftelse af sin slikbutik. (Foto: Unsplash)

Læs også: Det første slikmuseum åbner til sommer

Britta Nielsen regner med at være rask igen til dagens retsmøde

Efter et ildebefindende i sidste uge ventes den svindeltiltalte Britta Nielsen at møde i retten i dag tirsdag. Den svindeltiltalte Britta Nielsen er tilsyneladende blevet frisk igen, efter at hun fik et ildebefindende under et retsmøde i Københavns Byret i torsdags.

– Det er forventningen, at min klient vil møde op til hovedforhandlingen i morgen, lød beskeden fra Nima Nabipour i går.

Britta Nielsen fik et ildebefindende kort efter frokostpausen og blev hentet af en ambulance. Hendes advokat forklarede, at hun i løbet af frokostpausen havde følt sig lidt svimmel. Han tilføjede, at hun i løbet af varetægtsfængslingen har været indlagt med hjerteproblemer. Hun skulle også have deltaget i retsmødet fredag. Men ifølge retsformanden meldte hun sig syg om morgenen inden retsmødets begyndelse.

Britta Nielsen er tiltalt for at have svindlet med omkring 117 millioner kroner af de offentlige kasser. Ifølge tiltalen skete det, mens hun var ansat i Socialstyrelsen. Torsdag oplyste hun via sin forsvarer, at hun erkender at have overført penge til sig selv, skriver TV2.

Læs også: NEWS: Britta Nielsen er anholdt

Dagens billede: Brexit udskudt til næste år – Storbritannien forbliver i EU lidt endnu

· Mere fra samme kategori ·