Læs også:

Close
Airbnb Danmark lejlighed 2019

NEWS: Unge bruger Airbnb mens de leder efter studiebolig

Nyheder  | 

Unge bruger Airbnb mens de leder efter studiebolig · Donald Trump aflyser sit besøg i Danmark · Amazonas regnskoven står i brand · 21-årig kvinde frikendt for mord efter spontan abort · Hver tredje unge dansker undgår at tale om økonomi · Dagens billede: Mette Frederiksen slår fast, at Grønland forbliver dansk

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Unge bruger Airbnb mens de leder efter studiebolig

Flere end 3.300 danske unge i alderen 18 til 24 år gør brug af Airbnb og bor hjemme hos private i København og Aarhus i de første uger efter studiestart – en stigning på 10 procent siden 2018. Den private indkvartering kan være en fordel i forhold til at finde en permanent bolig, idet de unge på et tidligt tidspunkt får mulighed for at udforske bydele, orientere sig om en række praktiske forhold og ikke mindst at etablere et nyt netværk.

Som en støtte til nye studerende opfordrer Airbnb nu beboere i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Roskilde til at åbne deres hjem midlertidig for studerende. Og Airbnb anbefaler de danske værter til at sætte priserne ned over for de studerende samt at introducere dem til lokalområdet, relevante busforbindelser, kulturelle aktiviteter etc., skriver Morsing PR

Airbnb Danmark lejlighed 2019
Danske unge studerende bruger Airbnb, mens de leder efter studiebolig. (Foto: Airbnb)

Læs også: Gør dig klar til studiestart

Donald Trump aflyser sit besøg i Danmark

USA’s præsident, Donald Trump, har valgt at aflyse sit besøg i Danmark, der var planlagt til at foregå fra 2. til 3. september. Aflysningen af besøget sker på baggrund af statsminister Mette Frederiksens (S) klare afvisning af at diskutere et muligt salg af Grønland til USA. Grunden til hans beslutning, skriver præsidenten i et opslag på Twitter.

– Danmark er et meget særligt land med en fantastisk befolkning, men på baggrund af statsminister Mette Frederiksens kommentarer om, at hun ikke har nogen interesse i at diskutere et køb af Grønland, vil jeg udsætte vores møde, der er planlagt til om to uger, til et andet tidspunkt. Det skriver DR.

Læs også: NEWS: Donald Trump og Kim Jong-un giver hinanden historisk håndtryk

Amazonas regnskoven står i brand

Den største regnskov, Amazonas regnskoven, har i de sidste to uger stået i brand. Nu har flere tusinde brugt twitter til at dele hashtagget #PrayforAmazonia. Det virale brug af hashtagget kom efter himlen over Sao Paulo blev sort af røg fra den brændende regnskov i Brasilien. 

De mange tweets der deles er udtrykt med chok. Og de sociale mediers analyser har estimeret at over 700.000 tweets med hashtagget #PrayforAmazonia, er blevet delt de sidste 30 dage, som i de rekord mange skovbrande Amazonas oplever i år.

Læs også: NEWS: Ejer så sit hus brænde direkte på Facebook

Hver tredje unge dansker undgår at tale om økonomi

Det kan som studerende med en lav indkomst, nogle gange var en mindre behageligt oplevelse at logge på sin netbank. Og det med økonomien kan derfor også et svært samtaleemne blandt de unge under 30 år. En ny undersøgelse fra YouGov for Brugerrådet Tænk og TrygFonden, viser at hver tredje unge dansker undgår at snakke om økonomi.

Men det er ikke kun et problem at økonomi er tabubelagt for de unge. En fjerdedel af alle unge oplever, at deres venner pynter på deres økonomiske situation. Tendensen er endnu tydeligere hos unge mænd. Her er det hver tredje, der oplever, at vennerne får økonomien til at fremstå flottere end den er. Presset omkring økonomien mærkes særligt højt blandt kvinderne. Her svarer 42 procent, at de oplever et pres for hele tiden at have flere penge til forbrug.

– Det går ud over trivslen hos de unge, når der er rod i økonomien. Et godt skridt til at få styr på pengene, er at tale om det. Det er derfor vi med kampagnen ’Tal om din økonomi, før prisen bliver for høj’ vil prøve at bryde tabuet om økonomi og få unge til at tale med venner og familie om deres økonomi – også når de ikke har styr på den. Dermed mindsker de nemlig risikoen for at havne i gældsproblemer, siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden. Det skriver Forbrugerrådet Tænk.

Konkurs, penge, fattig, britta nielsen
Hver tredje under 30 år finder det svært at tale om økonomien og unge oplever at venner pynter på deres økonomiske situation. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Socialt samvær udfordrer unges økonomi

21-årig kvinde frikendt for mord efter spontan abort

21-årige Evelyn Hernández blev i går frikendt for drabet på sit dødfødte barn. Hun var kun 18 år, da hun blev gravid som følge af en voldtægt. Og blev som 19-årig dømt for mord på grund af en dødfødsel.

På grund af El Salvadors strenge abortlove blev politiet hurtigt tilkaldt, men efter 33 måneder efter dommen er hun i dag blevet frikendt for mord. Nye beviser viste nemlig, at barnet var dødt efter at have inhaleret sin egen afføring, hvilket derved viste, at det måtte være sket, mens barnet stadig var i livmoderen, skriver DR.

Læs også: NEWS: Alabama forbyder abort

Dagens billede: Mette Frederiksen slår fast, at Grønland forbliver dansk

· Mere fra samme kategori ·