Læs også:

Close
brand, horsens folkeblad, facebook live, medier, mediedækning, klage, anders hemmingsen

NEWS: Ejer så sit hus brænde direkte på Facebook

Nyheder  | 

Ejer så sit hus brænde direkte på Facebook · Trump uddeler fake news-pris: Her er de ti historier · 53-årig får fængselsstraf for at true Joachim B. Olsen · Kæmpe amerikanske firmaer vender hjem efter Trumps skattereform

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

brand, horsens folkeblad, facebook live, medier, mediedækning, klage, anders hemmingsen
Ejer så sit hus brænde direkte på Facebook. (Foto: Pexels)

Ejer så sit hus brænde direkte på Facebook

Torsdag formiddag sendte Horsens Folkeblad live på Facebook fra en brand i et hus på Juvelvej i Horsens, så alle kunne følge med. Men avisen var en tand for hurtig på pletten, for ejeren var ikke nået hjem til sit hus endnu.

– Tak for at I sætter det på nettet, inden vi selv når hjem Horsens Folkeblad, skrev ejeren i en kommentar til Facebook-opslaget, ledsaget med nogle rødglødende smileys.

Avisen har efterfølgende valgt at slette opslaget, fordi husets ejer var ked af, at videoen blev vist. Selvom opslaget ikke længere findes, så er et screenshot af Facebook-opslaget lige nu populært på Instagram, fordi joke-profilen “Anders Hemmingsen” har lagt et screenshot op af opslaget inden Horsens Folkeblad stoppede med at sende live.

Horsens Folkeblad har efterfølgende beklaget hændelsen, men flere langer stadig ud efter avisen. Horsens Folkeblad understreger, at journalisten ikke sendte noget ud, før brandfolkene havde branden under fuld kontrol. TV SYD har forsøgt at komme i kontakt med ejeren af huset, men det har ikke været muligt. Det skriver TV2.

Trump uddeler fake news-pris: Her er de ti historier

USA’s præsident, Donald Trump, afholdt torsdag et lille award show, hvor han kårede ti historier og tweets, han mener, ikke passer – altså er fake news på Trump-sprog. Allerede i november 2017 varslede præsidenten, at han ville udnævne de historier, han fandt mest forkerte i nyhedsdækningen.

Listen over “fake news” består både af publicerede nyhedshistorier, og af tweets fra journalister og en enkelt klumme. I de fleste tilfælde har medierne og journalisterne været åbne omkring fejl, og har rettet dem, mens det i enkelte tilfælde har ført til fyringer af de involverede reportere. To republikanske senatorer har kritiseret præsidenten for sine angreb mod medierne.

Det er New York Times’ Paul Krugman, der løber med den tvivlsomme sejr, fordi han dagen efter præsidentvalget i 2016 skrev, at økonomien aldrig vil komme sig. Dow Jones (aktieindeks, red.) har aldrig været højere, står der om det indlæg, der topper listen – ifølge Trump. Paul Krugman er økonom og fast kronikør i New York Times, og han trak senere sin forudsigelse tilbage. Det skriver DR.

Se resten af listen her.

53-årig får fængselsstraf for at true Joachim B. Olsen

En 53-årig mand har fået en betinget dom på 30 dages fængsel efter at have truet Joachim B. Olsen med “en på tuden” på Facebook. Det skriver Frederiksborg Amtsavis.

Det er Retten i Hillerød, der har dømt manden fra Frederiksværk for trusler. Den 53-årige er ikke er tidligere straffet, og fik en betinget dom på 30 dages fængsel. Joachim B. Olsen er glad for at manden fra Frederiksværk er blevet dømt og tager til efterretning, at det blev en betinget dom.

– Det er ikke i orden, at man truer demokratisk valgte folketingsmedlemmer med vold, fordi man ikke kan lide deres synspunkter og holdninger. Det er uacceptabelt. Af principielle årsager sender jeg alle trusler videre til politiet. Hverken folketingsmedlemmer eller andre borgere skal finde sig i det, siger Joachim B. Olsen.

53-årig mand dømt for trusler mod Jachim B. Olsen. (Foto: Polfoto)

 

Kæmpe amerikanske firmaer vender hjem efter Trumps skattereform

250 milliarder dollar – eller godt 1520 milliarder danske kroner. Det er cirka det beløb, som Apple har skrabet ind i kassen, i løbet af de seneste år i udlandet i skattely og lande med lav erhvervsskat.

Nu skal pengene tilsyneladende hjem til USA, hvor der skal betales skat af dem. Ifølge Apples topchef Tim Cook, vil virksomheden i alt betale omkring 38 milliarder dollar i skat i USA som følge af den store skattereform, som Kongressen for nylig vedtog. Derudover vil Apple investere milliarder i håb om at kunne skabe mere end 20.000 nye job på amerikansk jord.

Årsagen til hjemkomsten er Trumps nye skattereform, der nu gør det mere attraktivt for virksomhederne at betale skat af de penge, de har tjent i udlandet. Selskabsskatten er med skattereformen blevet sænket fra 35 procent til 21 procent, men virksomheder, der vender hjem til USA og henter penge hjem, får lov til kun at betale 15 procent i skat af pengene. Beskatningen på de 15 procent gælder dog kun for kontanter og andre former for omsættelige værdipapirer og på andre former for aktiver skal selskaberne kun betale helt ned til 8 procent i skat.

Den amerikanske finansavis The Wall Street Journal skriver, at den amerikanske stat over det næste årti på den måde forventer at kunne hente omkring 339 milliarder dollar hjem i skatter. Det skriver DR.

donald trump, apple, skattereform, skattely, skattetryk, opsparing, lokkemad, jobs
Apple kan spare mange skattepenge ved at flytte hjem til USA. (Foto: Ritzau Scanpix)

 

· Mere fra samme kategori ·