Læs også:

Close
Socialt samvær udfordrer unges økonomi. (Foto: Pexels)

NEWS: Socialt samvær udfordrer unges økonomi

Nyheder  | 

Socialt samvær udfordrer unges økonomi · Bestseller får lov til at bygge Danmarks højeste tårn · Færre bliver skilt – så mange gik fra hinanden i din kommune · Trods kokainrus og nat i detentionen – Hugo Helmig skal spille i ‘X Factor’ · Pandaerne kommer til København · Dagens billede: Blogger deler foto af sin krop efter fødsel

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Socialt samvær udfordrer unge økonomi

Aftaler med vennerne kan gå hårdt ud over unges pengepung. Det viser en ny undersøgelse om unges økonomi og forbrugsvaner, som Finans Danmark og Forbrugerrådet Tænk står bag.

Et par øl i byen, en tur i biografen eller en burger på den lokale café er ofte på menuen, når unge bruger tid sammen med hinanden. Det sociale samvær er meget vigtigt for unge, men det kan give økonomiske udfordringer, at det sociale samvær ofte hænger uløseligt sammen med at bruge penge.

Løsningen på forbrugsproblemerne kan virke simpel: Drop caféturen og drik kaffen hjemme i køkkenet. Spring takeaway’en over og lav selv mad. Men undersøgelsen viser, at det kan være svært for de unge at sige fra, når de ikke har råd. 15 procent ville finde på en undskyldning, i stedet for ærligt at sige, at pengene ikke rækker til at spise ude, mens 17 procent ville tage med ud at spise, selv om de ikke har råd.

– Det er bekymrende, at økonomi er så stort et tabu, at mange unge ikke får talt med deres venner, når de ikke har råd. Hvis unge skal have styr på økonomien, er vi nødt til at tale åbent om det. Derfor opfordrer vi alle til at snakke om det – både i vennekredsen, i skolen, på arbejdspladsen og over spisebordet derhjemme, siger Frederik Giese, projektchef i Forbrugerrådet Tænk. Det skriver Forbrugerrådet Tænk.

Socialt samvær udfordrer unges økonomi. (Foto: Pexels)
Socialt samvær er hyggeligt, men kan udfordre pengepungen. (Foto: Pexels)

Læs også: Føler du dig presset af dine venner til at bruge penge? Det gør flere unge

 Bestseller får lov til at bygge Danmarks højeste tårn

Koncernen Bestsesller har fået tilladelse til at bygge Danmarks højeste bygning i Brande.

Aftalen er den foreløbige kulmination på Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsens årelange planer om at opføre en helt ny bydel lidt uden for den jyske by, hvor modekoncernens hovedkvarter ligger. Byggeprojektet kommer til at hedde ‘Bestseller Tower & Village’ og vil have plads til 7000 mennesker og have en højde på 320 meter.

Bliver planerne om tårnet til virkelighed, så kommer det ikke blot til at overskygge Danmarks nuværende højeste bygning – Herlev Hospital der strækker sig 120 meter – men også være blandt de højeste i Europa.

– Hvis du vil lave et trækplaster, så skal det også være der, og så skal det også være lidt outstanding, siger borgmester i Ikast-Brande Kommune, Ib Boye Lauritsen (V).

Projektet har haft medvind fra starten og høringsrunden udløste kun få kritiske kommentarer. Heriblandt fra Danmarks Naturfredningsforening, som mente, at Bestseller bør tage ansvar for de miljømæssige konsekvenser af byggeriet. Det skriver TV2.

Bestseller tårn højeste bygning danmark (Foto: Pexels)
Bestseller tårnet kommer med sine 320 meter næsten op og er på højde med Eiffeltårnet på 324 meter. (Foto: Pexels)

Færre bliver skilt – så mange gik fra hinanden i din kommune

Skilsmisseraten har gennem de senere år haft en kedelig tendens til at slå rekord indtil 2018, hvor færre danskere valgte at afslutte deres ægteskab. Ekspert peger her på, at én forklaring kan være, at flere opsøger hjælp og aktivt arbejder på deres parforhold.

På tværs af landet var der således 14.936 skilsmisser mellem personer af forskellige køn sidste år. Da tallet i 2014 var på sit højeste, var der næsten 4500 flere skilsmisser. 2018 er samtidig første gang siden 2011 med færre end 15.000 skilsmisser i Danmark. 1. juli 2013 blev det muligt at blive skilt på nettet ved hjælp af NemID, samt man sprang separationsperioden på seks måneder over.

Center for Familieudvikling oplever årligt en stigende efterspørgsel og interesse for deres koncept ’partjek’, der skal tage temperaturen på parforhold, inden parrene bliver trætte af hinanden.

Tallene for 2018 viser ikke overraskende, at landets fire største byer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, er hjemsted for flest skilsmisser. Helt i front er København, hvor der var 1308 skilsmisser i løbet af 2018. Færrest var der på Christiansø, der for fjerde år i træk ikke oplevede nogen skilsmisser. Den lille fæstningensø har dog ikke status af kommune og optræder derfor heller ikke i kortet herunder. Det skriver TV2.

Færre bliver skilt (Foto: Pexels)
Kærlighed er ikke bare en følelse. (Foto: Pexels)

Læs også: Færre bliver skilt: Stor interesse for at redde ægteskabet med parterapi

Trods kokainrus og nat i detentionen – Hugo Helmig skal spille i ‘X Factor’

Natten mellem fredag og lørdag tilbragte han i detentionen, fordi han var kraftigt påvirket af kokain. Det har bevirket at den 20-årige sanger har måtte aflyse en koncert lørdag aften i Vejle og en koncert på fredag på turné, der skal promovere hans nye album, ‘Juvenile’.

Ifølge hans manager var episoden i weekenden ikke første gang, Hugo Helmig har taget kokain. Det er derimod sket flere gange i løbet af det seneste år, og derfor begyndte han i januar i misbrugsbehandling.

– Hugo Helmig er i behandling, og han og hans management håndterer hændelsen med stor alvor, åbenhed og beklagelse. Derfor har vi besluttet at holde fast i vores aftale, siger Dorte Borregaard, der er underholdningsredaktør på TV2.

Samtidig lægger hun ikke skjul på, at det ikke er uden overvejelser, at hun lader en person, der har problemer med ulovlige stoffer, deltage i et stort underholdningsprogram med mere end en million seere.

– Det er dumt at tage stoffer, og det er ulykkeligt, når unge mennesker roder sig ud i den slags, siger hun.

Det skriver TV2.

Læs også: Flere og flere unge i misbrugsbehandling

Pandaerne kommer til København

Den 4. april flytter et kinesisk pandapar ind i Københavns Zoo og gæsterne vil kunne se dem fra den 11. april. Det handler om to pandaer ved navn Mao Sun og Xing Er, der den 4 april kl. 18.35 ankommer til Zoologisk Have i København og det er en stor begivenhed, hvis man spørger videnskabelig direktør i Zoologisk Have, Bengt Holst.

– Pandaen er blevet et ikon inden for naturbevarelse. Og da vi inden for de sidste 25-30 år har gjort meget for naturbevarelse, så er det stort at være med til den historie.

De to pandaer skal bo i et nybygget panda-anlæg, som er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels, og hvor besøgende fremover kan følge dem på nærmeste hold.

Klimaet i København svarer til det klima pandaerne kommer fra i Kina. Derfor har Zoologisk Have satset på, at de skal være ude hele tiden – bortset fra, når anlægget skal gøres rent, eller hvis det bliver ekstremt varmt eller koldt.

– Der er et hun-anlæg og et han-anlæg, men indretningen er stort set ens med vand, klatretræ og bambus. Og så er der en restaurant, hvor gæsterne kan sidde og kigge på pandaerne, siger Bengt Holst. Det skriver DR.

To pandaer kommer til Danmark (Foto: Unsplash)
Pandaen er blevet et ikon inden for naturbevarelse. (Foto: Unsplash)

Læs også: Tysk zoo vil kurere deprimeret panda med sex

Dagens billede: Blogger deler foto af sin krop efter fødsel

– Jeg vil gerne vise, at det er normalt.

· Mere fra samme kategori ·