Læs også:

Close

NEWS: Indonesiens hovedstad flyttes til Borneo

Nyheder  | 

Indonesiens hovedstad flyttes til Borneo · Leonardo DiCaprios fond donerer millioner til Amazonas skovbrande · Kvinde skudt ned på åben gade i Malmø · Rapstjernen Azealia Banks vil elske at se Sverige blive bombet · Dagens billede: Oplev selvlysende havvand i sensommeren

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Indonesiens hovedstad flyttes til Borneo

Indonesien flytter landets hovedstad fra storbyen Jakarta, der trues af oversvømmelser, trafikkaos og jordskælv, til den grønne ø Borneo.

Den nuværende hovedstad Jakarta har ti millioner indbyggere, men tæller man hele det befolkningstunge opland med, runder storbyen 30 millioner. Den nye hovedstad, der endnu ikke har fået et navn, kommer til at ligge på øen Borneo, der ikke rammes af naturkatastrofer i lige så høj grad som resten af landet.

– Det er en strategisk placering i midten af Indonesien tæt på voksende byområder, siger Indonesiens præsident, Joko Widodo, ifølge Reuters på et pressemøde.

Miljøaktivister er skeptiske over for den nye hovedstads placering. De frygter, at det vil gå ud over øens skove, hvor blandt andet orangutanger og næseaber har hjemme.

– Beslutningen vil få betydning for miljøet. Jakarta har været ramt af forurening, vandkrise og oversvømmelse. Vi vil ikke have de problemer i den nye hovedstad, siger Jasmine Puteri fra Greenpeace i Indonesien til Reuters.

Ifølge Indonesiens præsident vil etableringen af den nye hovedstad koste knap 221 milliarder kroner, skriver TV2.

Indonesiens hovestad Jakarta er blandt andet truet af oversvømmelser og jordskælv og flyttes nu til Borneo (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Ny rapport fra FN: Verdensbefolkningen vil nå 9,7 milliarder inden 2050

Leonardo DiCaprios fond donerer millioner til Amazonas skovbrande

Skuespilleren Leonardo DiCaprio oplyser på Twitter, at han donerer millioner til brandslukningsarbejdet i Amazonas.

Pengene kommer fra DiCaprios nye fond Earth Alliance, en fond der skal hjælpe naturen over hele verden.

– Earth Alliance har lavet en nødfond for Amazonas med fem millioner dollar. Fonden skal fokusere på at give ressourcer til den oprindelige befolkning og andre samarbejdspartnere, der arbejder for at beskytte den biologiske mangfoldighed i Amazonas mod brandene, skriver Earth Alliance i et tweet.

Fonden er en sammenslutning af flere organisationer, herunder Leonardo DiCaprios egen fond, the Leonardo DiCaprio Foundation, der siden 1998 har støttet forskellige projekter med over 100 millioner dollar, skriver TV2.

https://www.instagram.com/p/B1o1bx_gpfz/

Læs også: NEWS: Unge bruger Airbnb mens de leder efter studiebolig

Kvinde skudt ned på åben gade i Malmø

Svensk politi har i går aftes anholdt en mand, efter en kvinde i 30’erne blev skudt og dræbt på åben gade i Malmøs centrum. Kvinden blev ramt af skud i hovedet.

– Jeg kan ikke sige, om han er mistænkt for selve mordet, eller om han har været involveret på anden vis, siger Mattias Sigfridsson, næstkommanderende i Malmø Politi, til SVT.

Politiet pågreb angiveligt manden om eftermiddagen og afhørte ham om aftenen, før man har besluttede at anholde ham.

Drabet fandt sted ved 10-tiden i Ribersborg nær havnen i den svenske by. Kvinden var ude at gå sammen med sit spædbarn og barnets far, da skuddene blev affyret, skriver Aftonbladet. Hverken manden eller spædbarnet kom noget alvorligt til ved skudangrebet.

– Det er en ufattelig grusom handling, som vækker afsky hos mig og i hele landet. Dette har intet at gøre i vort samfund, hedder det i en udtalelse om drabet fra Sveriges statsminister, Stefan Löfven. Det skriver DR.

Læs også: NEWS: Svensk og norsk mand kørt ned af vanvidsbilist i København

Rapstjernen Azealia Banks vil elske at se Sverige blive bombet

Rapmusikeren Azealia Banks kalder på Instagram svenskerne for racister.

Den amerikanske rapper Azealia Banks, der i øjeblikket befinder sig i Sverige, er rasende på svenskerne. I flere kommentarer på opslag og i en story på Instagram ytrer hun blandt andet, at svenskerne definitivt er racister, og at landet burde bombes.

– Jeg vil virkelig elske at se en eller anden bombe det her sted sønder og sammen Lmfao (engelsk slang for ‘griner min røv i laser’). Give alle jer hvide røvhuller noget at fucking græde over, skriver rapperen blandt andet og kalder svenskerne for grimme, blonde svin.

Hun skriver også, at hun sagtens kan forstå, at den amerikanske rapstjerne A$AP Rocky, som for nylig fik en dom for overfald, flippede ud, og skyder blandt andet skylden på ‘svenskernes passive aggressivitet’. Det skriver DR.

Læs også: NEWS: Dansk verdenskendt homoseksuel pingvin har fået en unge

Dagens billede: Oplev selvlysende havvand i sensommeren

https://www.instagram.com/p/B1p5Wk-j7Vo/

· Mere fra samme kategori ·