Læs også:

Close
pingvin, penguin, unge, kid, zoo

NEWS: Dansk verdenskendt homoseksuel pingvin har fået en unge

Nyheder  | 

Dansk verdenskendt homoseksuel pingvin har fået en unge · A$AP Rocky fik betinget fængselsdom for voldeligt overfald i Sverige · Verdens dyreste sneakers er netop blevet solgt · Ikonisk fyr i Nordjylland flyttes nu 80 meter · Dagens billede: Regnbuens farver i anledning af Copenhagen Pride Week

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danmarks verdenskendte homoseksuelle pingvin har fået en unge

Det er ikke kun København, der har fokus på regnbuefarverne denne uge. Odense Zoo har nemlig fået en ny regnbuefamilie. Den ene af de to han-kongepingviner, i det tidligere homoseksuelle pingvin par, er nu lykkedes i sit projekt om familieforøgelse. Fredag fik hannen årets første unge, fortæller dyrepasser Sandie Hedegård Munck til TV 2.

– Ungen har det rigtig godt. Den er livlig, og hannen er god til at sørge for, at den tit får serveret mad, siger hun.

Historien om de to homoseksuelle pingviner skabte overskrifter i både amerikanske og engelske medier, fordi de var så opsatte på at få en unge. Dyrepasserne måtte sørge for, at de to hanner fik et æg fra en enlig hun at ruge på, før de lod heteroseksuelle pingvin-par beholde deres unge uden kamp, skriver TV2.

pingvin, penguin, unge, kid, zoo
Hannen fra tidligere homoseksuelt pingvin par har nu selv fået en unge. (Foto: Pexels)

ASAP Rocky fik betinget fængselsdom for voldeligt overfald i Sverige

A$AP Rocky, med det borgerlige navn Rakim Mayers, blev tiltalt for vold mod en mand af afghansk afstamning efter en koncert i Stockholm. Sagen om ham og hans to ledsagere har været en verdensomspændende historie. Hændelsen har er blevet vist stor interesse, da Donald Trump blandede sig i sagen og krævede A$AP Rocky løsladt fra varetægtsfængslingen.

Byretten i Stockholm har nu afsagt dom i sagen. Retten finder A$AP Rocky og hans to medtiltalte skyldige i vold, men de tiltalte skal altså ikke fængsles. Retten siger at, A$AP Rocky ikke kan påberåbe sig selvforsvar, men samtidigt er der ikke fundet beviser for, at de tiltalte skulle have benyttet en flaske som slagvåben. Netop dette forhold lægger retten stor vægt på, da det har bevirket, at dommen er nedsat fra grov vold til simpel vold.

A$AP Rocky og hans ledsagere skal også betale 12.500 svenske kroner i erstatning for svie og smerte til den forurettede. Dog er beløbet en del mindre end hvad anklageren bad om. Derudover skal de hver især også betale for sagens omkostninger, skriver GAFFA.

https://www.instagram.com/p/B1JT2rzFDIC/

Læs også: NEWS: Krisecentre må afvise tusindvis af voldsramte kvinder

Verdens dyreste sneakers er netop blevet solgt

Verdens dyreste sneakers er netop blevet solgt for 437.500 dollars eller hvad der svarer til tre millioner danske kroner. Det er et par Nike sneakers i modellen Waffle Racing Flat ‘Moon Shoe’. Skoene blev syet til amerikanske løbere, der forsøgte at kvalificere sig til De Olympiske Lege. Og de er specielt særlige, da de er håndsyede og der kun er produceret 12 par.

Det var på en online auktion, at den canadiske rigmand, Miles Nadal, købte skoene. De var ellers “kun” var vurderet til 750.000 dollars eller hvad der svarer til 1,1 million danske kroner. Men det var ikke de eneste sko, Miles Nadal købte. Han købte nemlig også 99 andre par sko, da auktionshuset Sotheby havde sat 100 par sjældne sneakers til salg. Det blev til i alt 850.000 dollars eller hvad der svarer til 5,6 millioner danske kroner for de 99 par sneakers, skriver DBA.

https://www.instagram.com/p/B0z343HnWNG/

Læs også: Pastellyserøde Adidas Gazelle-sneakers: Sådan styler du dem

Ikonisk fyr i Nordjylland flyttes nu 80 meter

Den lokale murer Kjeld Pedersen fra Lønstrup, er blevet sat på arbejdet med at flytte det ikoniske Rubjerg Knude Fyr i Nordjylland. Fyret skal reddes, så det ikke falder ud over den skrænt, der hvert år kommer tættere på, når havet og vejret spiser mere og mere af skrænten.

I halvandet år har han regnet og tegnet og talt frem og tilbage med ingeniører og andre fagfolk for at finde ud af præcist, hvordan man i ét stykke flytter et 23 meter højt fyr op til 80 meter ind landet – uden at det selvfølgelig vælter.

– Jeg kan lige så godt sige det, som det er. Jeg har ingen erfaring med at flytte et fyr.

– Men jeg har fået fat i en masse dygtige mennesker. Så jeg er fortrøstningsfuld, og jeg er sikker på, at de kan deres kram, og at de gør deres bedste.

Forberedelserne til at flytte Rubjerg Knude Fyr er netop begyndt. I går tog gravkøer og gummigeder fat for at bane vej op til den omkring 60 meter høje sandklit, hvor fyret står.

Selve flytningen af Rubjerg Knude Fyr skal ske over kun én dag. Her flyttes fyret på skinner med omkring otte kilometer i timen. Men inden da skal man lave et grundigt forarbejde, der ventes at tage omkring to måneder. Flyttedagen forventes at blive i uge 43, men det er usikkert, hvilken dag det bliver, da det er afhængigt af vejrforholdene – og ikke mindst blæsten på dagen.
Når fyret er flyttet, vil der gå mellem 20 og 40 år, inden det er nødvendigt at flytte det igen, skriver DR.

https://www.instagram.com/p/Bk5xf79ADQb/

Dagens billede: Regnbuens farver i anledning af Copenhagen Pride Week

https://www.instagram.com/p/B1KJclJApWD/

 

· Mere fra samme kategori ·