Læs også:

Close
grækenland, greece, flag, sol, summer

NEWS: Gerningsmand bag drab på forsker Suzanne Eatons er fundet

Nyheder  | 

Gerningsmand bag drab på forsker Suzanne Eatons er fundet · Fire ud af ti unge overvejer at droppe sociale medier · Dansk GoT-stjerne er Emmy-nomineret · Lys fra mobilen reddede forulykket sejler · Dagens billede: Kæmpe jellyfish i menneske størrelse spottet

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Gerningsmand bag drab på forsker Suzanne Eatons er fundet

Den 59-årige amerikanske forsker Suzanne Eaton, blev for en uge siden fundet voldtaget og dræbt i en nazibunker fra Anden Verdenskrig på den græske ø Kreta.

Suzanne Eaton var meldt savnet i over en uge, efter at hun ikke vendte tilbage fra en løbetur 2. juli nær havnebyen Chania, hvor hun havde deltaget i en videnskabelig konference. Umiddelbart efter blev hun efterlyst af kolleger, som sammen med kvindens familie og venner, også udsatte en dusør på 50.000 euro for oplysninger, der kunne kaste lys over hendes forsvinden.

Der er nu kommet nye oplysninger i sagen, og ifølge politiet har en 27-årig mand erkendt at stå bag forbrydelsen. Manden skulle have kørt Suzanne Eaton ned to gange med sin bil. Derefter lagde han den bevidstløse Suzanne i bagagerummet, og tog hende med til bunkeren, hvor hendes livløse krop blev fundet.

I første omgang afviste den anholdte mand, at have noget at gøre med forbrydelsen, men tekniske spor afslørede ham. Det var hjulspor fra gerningsmandens bil, der ledte politiet på sporet af ham. Det er endnu uklart, om Suzanne Eaton var i live, da hun blev voldtaget og efterladt i bunkeren.

Suzanne Eaton var gift, mor til to drenge og ansat som molekylærbiolog ved det anerkendte Max Planck Instituttet i Dresden i Tyskland, skriver TV2.

grækenland, greece, flag, sol, summer
59-årige forsker Suzanne Eaton blev fundet dræbt i gammel Nazibunker på den græske ø Kreta. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Kvinde dræbt af bold til baseball-kamp

Fire ud af ti unge overvejer at droppe sociale medier

En spørgeundersøgelse blandt mere end 16.000 unge fra hele verden viser, at deres holdning til sociale medier er anstrengt.

– Jeg ville være lykkeligere, hvis jeg brugte mindre tid på sociale medier. Dette udsagn er 60 procent af deltagerne i en stor spørgeundersøgelse blandt unge fra 42 forskellige lande enige i. Fire ud af ti svarer desuden bekræftende, at de “gerne vil stoppe helt med at bruge sociale medier”.

Undersøgelsen, ‘The Deloitte Global Millennial Survey 2019’, er foretaget blandt mere end 16.000 unge mellem 17 og 36 år. Aldersgruppen omfatter de to generationer, der kaldes “Millennials” og “Gen Z”. Ifølge danske eksperter i unges brug af sociale medier er der ikke noget overraskende ved de svar, der fremgår af den nye, internationale undersøgelse.

Malene Charlotte Larsen, der har lavet ph.d.-afhandlingen “Unge og online sociale netværk”, mener, at besvarelserne er et udtryk for de unges meget ambivalente forhold til sociale medier.

– På den ene side bruger de dem, fordi de giver dem noget, blandt andet en kontakt med deres netværk. På den anden side får de, hvad man kunne kalde et redigeret indblik i andres liv, og de bliver irriterede over blandt andet influencers og kommercielt indhold, som mange unge er skeptiske overfor, siger Malene Charlotte Larsen.

Netop Millennial-generationen, de 25-36-årige, som undersøgelsen retter særligt fokus på, er samtidig nogle af dem, der har allermest travlt i livet. Derfor er det efter hendes vurdering meget forståeligt, hvis de ønsker at bruge tiden på noget andet, skriver TV2.

selvtillid, selvværd, materialisme, succes, selvkærlighed, værd, opfattelsen, oplevelse, tro, evner, mental, dyb, værd, sociale medier, sociale medier ødelægger dit selvværd
De unge har et ambivalent forhold til sociale medier, hvor fire ud af ti overvejer at droppe de sociale medier (Foto: Pexels)

Læs også: Hvorfor bliver vi påvirket af de sociale medier, når vi ved, det er opstillet?

Dansk GoT-stjerne er Emmy-nomineret

‘Game of Thrones’ formår at overgå sig selv med hele 32 Emmy-nomineringer henover alle kategorier til den kommende Emmy uddeling i september. Sidste år var ‘Game of Thrones’ nomineret i 22 kategorier og vandt ni statuetter. Sammenlagt har de siden første sæson i 2011, været nomineret i 161 kategoier og vundet 47 statuetter.

Med deres 32 Emmy-nomineringer sættes der også helt ny rekord for antal nomineringer for én enkelt dramaseire. Sidst en serie slog rekord var i 1994, hvor serien ‘NYPD Blue’ trak 27 nomineringer hjem.

Én af årets nomineringer står den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau for, da han har taget en plads blandt de fornemme nomineringer for sin rolle som Jaime Lannister i serien ‘Game Of Thrones’. Den nu verdensberømte danske skuespiller er nomineret i kategorien ‘bedste mandlige birolle’, skriver DR.

Læs også: Game of Thrones’ arv i Nordirland

Lys fra mobilen reddede forulykket sejler

En 20-årig tysk mands jolle kæntrede i Ringkøbing Fjord, og havde det ikke været for lyset på hans vandtætte mobiltelefon, var han efter alt at dømme ikke blevet reddet.

Den 20-årige var sejlet ud i en jolle omkring klokken 14, og hans forældre meldte ham savnet, da han ikke var kommet hjem klokken 19.

Helikopterpiloten der var med til at redde den unge tyske mand, fortæller at de ved 23.20-tiden får øje på sejleren, der ligger i vandet og blinker med lyset på sin mobil.

– På det tidspunkt er han så kold, at hans kropssignatur ikke dukker op på vores termiske kameraer. Den eneste grund til, at vi finder ham, er, at han ligger og lyser med telefonen, fortæller piloten ved navn LEN.

Hos Forsvaret opfordrer helikopterpiloten LEN sejlere til at hente appen ‘Sejl Sikkert’, som er udgivet af Søsportens Sikkerhedsråd. Hvis nu ulykken skulle være ude, kan det være afgørende for, om redningsfolkene kan finde den forulykkede, skriver TV2.

boat, båd, jolle, ship, water, ocean, sea, fjord, fiske
Lyset fra 20-årig mands mobiltelefon reddede ham efter han kæntrede i Ringkøbing Fjord. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Migranter kaprede fragtskib

Dagens billede: Kæmpe jellyfish i menneske størrelse spottet

 

· Mere fra samme kategori ·