Læs også:

Close
skib, fragtskib. sejle, sejl, båd, vand, havet, hav, kapring, kapret, pirat, pirater, migranter, migrant

NEWS: Migranter kaprede fragtskib

Nyheder  | 

Migranter kaprede fragtskib · Antallet af kontanthjælpsmodtagere tager et nyt dyk · Nu kan forskere slukke og tænde for hjerneceller · Seks check-in i sekundet: Airbnb runder en halv milliard gæsteovernatninger siden 2008 · Dagens billede: I dag har Dumbo premiere i de danske biografer

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Migranter kaprede fragtskib

Et tyrkisk fragtskab, som går under navnet El Hiblu 1, er natten til onsdag blev kapret og omdirigeret mod nord til Europa af mere end migranter, som skibet samlede op onsdag aften ude for Libyens kyst.

Da migranterne opdagede, at de ville blive sejlet tilbage til Libyen, tog de efterfølgende magten over fragtskibet og satte kursen mod Malta. Oplysningerne er blevet bekræftet af myndighederne i både Malta og Italien.

Myndighederne fulgte skibets rute tæt, og samtidig blev det oplyst, at skibet ikke ville få adgang til de maltesiske farvande. Italiens indenrigsminister, Matteo Salvini, kalder hændelsen for “det første tilfælde af pirateri til søs begået af migranter”.

Ifølge nyhedsbureauet AP blev skibet overtaget af maltesisk militær, som efterfølgende igen har fået kontrol over fragtskibet og migranterne ombord. Der er tale om en væbnet specialenhed, som igen vandt kontrollen.

Klokken 8.30 lagde fragtskibet til kaj ved Maltas hovedstad, Valletta.

Skibets besætningsmedlemmer er primært tyrkiske statsborgere, og deres tilstand er stadig ukendt. Det skriver TV 2.

skib, fragtskib. sejle, sejl, båd, vand, havet, hav, kapring, kapret, pirat, pirater, migranter, migrant
Migranter kaprede fragtskib. (Foto: Pexels)

Læs også: Migranter forsøger at komme til USA

Antallet af kontanthjælpsmodtagere tager et nyt dyk

Tallet for personer på kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse fortsætter med at falde. Der var 300 fuldtidspersoner færre i kontanthjælpssystemet i december 2018, end optællingen viste måneden forinden. Kigger man på kommuneplan, så viser tallene, at faldet er bredt funderet over hele landet. Langt de fleste kommuner har oplevet et markant fald, og henover årene 2017 og 2018 har det typisk været over 15 pct.

– Selv om jeg kun har oplevet fald fra måned til måned i min tid som beskæftigelsesminister, så glæder det mig hver gang, der kommer nye tal. Det er utrolig positivt, at flere kommer væk fra kontanthjælp, og vi skal fortsat arbejde på at få denne positive udvikling til at fortsætte, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

– Januar måned bød på den største jobvækst i ti år, og vi skal udnytte tiderne til at få flere fra kanten af arbejdsmarkedet ind i det arbejdende fællesskab. Det er godt for den enkelte, og det er godt for samfundet, fortsætter han.

Faldet på 32.700 fuldtidspersoner kommer samtidig med, at regeringen indførte kontanthjælpsloftet og 225 timersreglen i april 2016. Kontanthjælpsloftet betyder, at der er en større gevinst ved at tage et arbejde, og med 225-timersreglen stilles der krav om, at man står til rådighed, hvis man kan arbejde. Det skriver beskæftigelsesministeriet.

Arbejde, arbejdsløs, aftale, folketinget, møde, job, jobsøgende, kontanthjælp, dagpenge
Antallet af kontanthjælpsmodtagere tager et nyt dyk. (Foto: Pexels)

Læs også: Ledigheden er den laveste i ni år

Nu kan forskere slukke og tænde for hjerneceller

Hjerneforskere og ingeniører fra Aarhus Universitet har i fællesskab fundet frem til en algoritme, der kan styre laserlys ind i hjernen så præcist, at de kan ramme bare en enkelt nervecelle. Det betegner de som et teknologisk gennembrud.

– Det at kunne aktivere neuroner med lys er en milepæl i hjerneforskningen. Vi har arbejdet på teknologien i mange år, men det er først nu, vi er lykkedes med at udvikle software og signalbehandling, som gør det muligt for os at monitorere helt nøjagtigt i realtid, hvad det er for en specifik neuron i hjernen, vi aktiverer med lyset, siger Kim Bjerge, lektor, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.

Metoden er velkendt i videnskabelige kredse. Det har dog hidtil været umuligt at styre lyset tilstrækkeligt præcist imod hjernecellerne og opfange deres rene elektriske signaler. Forskernes gennembrud kan derfor bane vej for helt nye og langt mere detaljerede studier af hjerneaktivitet.

– Det kan vi bruge til mange ting. For eksempel kan vi skaffe ny viden om neurologiske sygdomme, siger Kim Bjerge.

Han understreger, at teknologien også giver anledning til en række etiske overvejelser:

– Den her metode har et vidtrækkende potentiale, som vi i de kommende år vil begynde at udforske. Men det er samtidig et videnskabeligt gennembrud, der rejser nogle vigtige etiske spørgsmål. Som ingenører står vi jo med et ansvar, når vores arbejde med algoritmer og signalbehandling ændrer præmisserne for hjerneforskningen, fortæller han. Det skriver Aarhus Universitet.

forsker, forskning,
Nu kan forskere slukke og tænde for hjerneceller. (Foto: Pexels)

Læs også: Forskere: Knap hver fjerde vil være svært overvægtig i 2045

Seks check-in i sekundet: Airbnb runder en halv milliard gæsteovernatninger siden 2008

Airbnb annoncerer sin største milepæl til dato: Platformen for deling af private hjem har nået over en halv milliard gæsteankomster siden lanceringen i 2008.

Det startede med tre gæster, som overnattede hos Airbnb-grundlæggerne Brian Chesky og Joe Gebbia i San Fransisco for over 10 år siden. I dag er Airbnb-fællesskabet vokset til, at tre gæster hvert halve sekund tjekker ind hos en Airbnb-vært verden over i en af de over seks millioner hjem på Airbnb fordelt over 191 lande i 81.000 forskellige byer.

Og mangfoldigheden og diversiteten hos både gæster, værter og de mange boliger betyder, at kulturer mødes på tværs af landegrænser. Airbnb-gæster har derfor overnattet i en af de 4.000 slotte, 2.400 trætoppe, mongolske yurts, svenske ødegårde og danske sommerhuse. Nordmænd overnatter hos værter i Djibouti og grønlændere hos værter i Cambodia.

I løbet af de sidste 10 år har værter over hele verden tjent over 428 milliarder kroner. Penge som går til at værterne selv kan rejse ud i verden, istandsætte deres hjem eller som går til den daglige husholdning. Det skriver Airbnb i en pressemeddelelse.

Rejse rejs ferie fly travel
Seks check-in i sekundet: Airbnb runder en halv milliard gæsteovernatninger siden 2008. (Foto: Pexels)

Læs også: Airbnb guider til forårstendenser: Kulturfordybelse, Caribien og slow travel

Dagens billede: I dag har Dumbo premiere i de danske biografer

Elsker du også Disney? Så skal du se Disneys eventyrklassiker Dumbo, som har premiere i de danske biografer i dag.

Dumbo, disney, film
(Foto: ©2018 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved)

Læs også: Den rigtige historie bag dit yndlingseventyr fra Disney

· Mere fra samme kategori ·