Læs også:

Close
Game of Thrones. The Dark Hedges (Kingsroadf) in County Antrim, Northern Ireland. (Foto: Tourism Ireland)

Game of Thrones’ arv i Nordirland

Underholdning  | 

Tror du, at du ved alt om Game of Thrones? Her er nogle fakta om showets arv i Nordirland, som måske kan overraske dig

Showets ottende og sidste sæson er ude nu og i den forbindelse har vi samlet nogle fun facts, som du måske ikke vidste i forvejen. Her får du nemlig information om, hvordan du får mulighed for at være på Game of Thrones territorie og kunne leve dig helt ind i det helt fantastiske univers.

Game of Thrones. The Dark Hedges (Kingsroadf) in County Antrim, Northern Ireland. (Foto: Tourism Ireland)
The Dark Hedges (Kingsroad) i County Antrim, Northern Ireland. (Foto: Tourism Ireland)

1. Game of Thrones Studio Tour

HBO har meddelt, at verdens eneste Game of Thrones Studio Tour åbner i 2020 i Linen Mill Studios i Banbridge, County Down, der styrker forbindelsen med Nordirland.

2. Der kommer en dokumentar

“Game of Thrones: The Last Watch” er en dokumentar om udarbejdelsen af den endelige serie, som vil blive vist på HBO en uge efter den sidste episode. HBO sagde, at showet vil “dykke dybt ned i mudderet og blodet for at afsløre tårer og triumfer involveret i udfordringen med at bringe Westeros fantasiverden til live i de meget realistiske studioer, marker og parkeringspladser i Nordirland.”

Gengivelse af Winterfell i Game of Thrones Studio Tour i Linen Mill Studios i Banbridge, Northern Ireland (Foto: Tourism Ireland)
Gengivelse af Winterfell i Game of Thrones Studio Tour i Linen Mill Studios i Banbridge, Nordirland. (Foto: Tourism Ireland)

3. Besøg 25 steder i Nordirland med forbindelse til GOT

Filmningen af Game of Thrones fandt sted på omkring 25 steder rundt omkring i Nordirland, herunder Titanic Studios in Belfast, Cushendun Caves, Murlough Bay, Ballintoy Harbour, Larrybane, Antrim plateau, Castle Ward, Inch Abbey og Downhill Strand. Fans kan få den fulde oplevelse ved at udforske disse steder selv, da de alle er inden for rækkevidde af Belfast.

4. I nærheden af disse døre er du på GOT-territorie

Træ, der er opsamlet fra to faldne træer ved Dark Hedges (eller Kingsroad til folket af Westeros), er udskåret i 10 komplicerede designet pub-døre i Nordirland. Hver og en fortæller historien om en episode i Game of Thrones sæson 6. Hver dør på dette ikoniske spor ligger tæt på en ikonisk filmlokation – så hvis du kommer forbi en dør, ved du, at du er inden for Game of Thrones territorie.

Hver og en af dørene fortæller historien om en episode i Game of Thrones sæson 6. (Foto: Tourism Ireland)
Hver og en af dørene fortæller historien om en episode i Game of Thrones sæson 6. (Foto: Tourism Ireland)

5. Træd indenfor i universet

Game of Thrones: Touring-udstillingen er blevet afsløret på TEC Belfast. Med en unik blanding af fordybende miljøer, interaktiver og multimedieindhold giver denne helt nye udstilling fans over hele verden mulighed for at træde ind i Westeros og landene udenfor.

6. Game of Thrones er udødeliggjort

Game of Thrones er udødeliggjort i en gigantisk Bayeux stil tapet, 80 meter langt, på Ulster Museum i Belfast. Fra Winterfell til The Iron Islands, bringer dette episke tapet de berømte begivenheder, steder og historien om den mest populære tv-serie i vor tid, til live.

7. Mosaik til ære for serien

For at fejre showets sidste sæson, kan seks fritstående glasmosaik-vinduer ses over Belfast, som den ottende og sidste sæson udfolder sig. Hvert vindue fremhæver et nøglehus fra showet med en række paneler, der skildrer de mest spændende og omtalte øjeblikke fra hele sagaen. Det første vindue, der blev afsløret i den 15. april i Belfast, viser de mest søgte scener og storyliner af Stark-huset – hvis hjem, Winterfell, er sat på Castle Wars i Co Down, Nordirland.

Stark huset, det første Glass of Thrones vindue (Foto: Tourism Ireland)
Starkhuset, det første Glass of Thrones vindue. (Foto: Tourism Ireland)

 

 

Læs også: 

Game of Thrones hitter stort på Spotify

Game of thrones, got, winter, vinter, hbo, stream, streaming

· Mere fra samme kategori ·