Læs også:

Close
news, fredagsrock. tivoli, koncert, pop, hiphop, benal, jada

NEWS: Benal og Jada indtager scenen til Fredagsrock

Nyheder  | 

Benal og Jada indtager scenen til Fredagsrock · Angela Merkel ryster voldsomt under ceremoni · De mest populære navne til nyfødte er offentliggjort · Mette Frederiksens nærmeste rådgiver skal lede over alle ministre · Dagens billede: Verdensmestre i kvindefodbold

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Benal og Jada indtager scenen til Fredagsrock

Det bliver Benal, der sætter fredagsfesten i gang på Plænen, hvor publikum kan nyde godt af en strøm af danske hits. Efter Benal vandt P3 Guld prisen i 2017, har drengene haft travlt. De har haft et væld af udsolgte koncerter, fantastiske anmeldelser og en koncert på sidste års Roskilde Festival, der sikrede dem seks ud af seks stjerner i Gaffa. Benal, der består af Benjamin Hav og producer Albert Wanscher, er klar til fredagens koncert på Plænen og ser frem til at dele scenen med Jada.

– Det bliver rigtigt fedt at dele scene med Jada, vi er begge to meget store ”fanboys”. Hun er for vild – et helt nyt niveau på en sangerinde i Danmark. Vi kender hende så godt, at vi kalder hende Emilie, og så kigger vi hinanden dybt i øjnene og deler scener, siger sangeren Benjamin Hav fra Benal.

Jada er netop, efter sin optræden på årets Roskilde Festival, blevet rost til skyerne. Emilie Molsted Nørgaard, der er navnet bag Jada, skriver og producerer selv sine popsange. Hun vandt for nyligt P3 Guld Talentprisen og i 2019 melder hun allerede udsolgte koncerter rundt omkring i landet.

Dobbeltkoncerten med Benal og Jada finder sted på Plænen i Tivoli Fredag den 12. juli kl 22.00, skriver Tivoli.

news, fredagsrock. tivoli, koncert, pop, hiphop, benal, jada
Jada og Benal deler scenen på Plænen til Fredagsrock. (Foto: Tivoli)

Læs også: Bogen om Tivolis smukke have

Angela Merkel ryster voldsomt under ceremoni

Den tyske kansler Angela Merkel, har for tredje gang på mindre end en måned rystet voldsomt under et officielt arrangement.

Merkels seneste rystetur fandt sted under et besøg i Berlin af den finske statsminister Antti Rinnes. Under afspilningen af de to landes nationalmelodier, rystede Angela Merkel voldsomt. Umiddelbart efter afspilningen kunne hun dog bevæge sig væk fra pladsen uden at bære præg af sin rystetur.

En talsmand for Angela Merkel forsikrer, som ved de to tidligere tilfælde, at intet er galt og at kansleren har det fint.

Den første rystetur skete ved et andet offentligt arrangement, hvor hun ved en tilsvarende ceremoni i selskab med Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskij, også rystede under nationalmelodierne.

Siden rystede hun også, mens hun lyttede til en tale af præsident Frank-Walter Steinmeier.

I begge tilfælde har hendes talsmænd afværget, at der skulle være noget galt. Forklaringen lyder, at Merkel bare er dehydreret, hvilket også er selv udtaler, skriver Ekstra Bladet.

Læs også: NEWS: Margrethe Vestager bliver næstformand i EU-Kommissionen

De mest populære navne til nyfødte er offentliggjort

Mest populære pigenavne 2018
1. Ida 2. Emma 3. Alma 4. Ella 5. Sofia 6. Freja 7. Josefine 8. Clara 9. Anna 10. Karla

Mest populære drengenavne 2018
1. William 2. Noah 3. Oscar 4. Lucas 5. Victor 6. Malthe 7. Oliver 8. Alfred 9. Carl 10. Valdemar

En opgørelse over de mest populære pige- og drengenavne i 2018 viser, at Ida og William fortsat holder fast i førstepladsen.

I 2018 fik 15 ud af 1.000 nyfødte piger navnet Ida, mens 19 ud af 1.000 drenge fik navnet William.

Det er særligt forældre i Region Syddanmark og Region Midtjylland, der er glade for navnet Ida og som derfor oftest giver navnet til deres piger. I Region Hovedstaden ser det lidt anderledes ud. Her er det Ella, der ligger i top, hvor det i Region Sjælland er Sofia, der er mest populært. I Nordjylland er man mest begejstret for navnet Freja.

Af drengenavne er Hugo det navn der har lavet det største hop på listen. Navnet gik nemlig fra at ligge som nummer 56 i 2017, til en placering i 2018 som nummer 27, skriver TV2.

ægdonor, æg, ægfolikler, donation, donering, kvinde, kvinder, kroppen, kvindekroppen, barn, børn, barnløshed, familie, reproduktion, gravid, graviditet, indgreb, operation, kroppen, mental, sundhed, hjælp, ønske, drøm, sundhed, cyklus, menstruation, styrelsen for patientsikkerhed, rebecca brejner, operation, homoner, hormonbehandling, cyklus, gynækolog, undersøgelse, fri, arbejde,
De mest populære pige- og drengenavne for 2018 er stadig Ida og William. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Vi vil have unikke navne

Mette Frederiksens nærmeste rådgiver skal lede over alle ministre

Statsminister Mette Frederiksens nærmeste rådgiver, Martin Rossen, skal lede et helt nyt politisk sekretariat i Statsministeriet. Han bliver dermed en slags vicestatsminister og det tegner derfor til, at han bliver den mest magtfulde person i dansk politik, som ikke er folkevalgt.

Martin Rossen får titlen som stabschef for det politiske sekretariat og bliver også fast medlem af regeringens magtfulde Koordinationsudvalg og Økonomiudvalg samt rådgiver for statsministeren Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen har tidligere udtalt, at hun gerne vil styrke Statsministeriet og få sager til at glide hurtigere. Martin Rossen rolle i sekretariatet er derfor at have et særligt fokus på regeringens prioriterede projekter, politikudvikling og kommunikation, bidrage til at styrke den strategiske ledelse af regeringen samt øge den interne koordination mellem ministre og særlige rådgivere, skriver TV2.

Mette Frederiksen, Socialdemokratiet, politik, valg, danmark, regering, folketinget
Mette Frederiksen forfremmer sin nærmeste rådgiver Martin Rossen, der skal lede det politiske sekretariat i Statsministeriet. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: NEWS: Ny ung socialdemokratisk regering

Dagens billede: Verdensmestre i kvindefodbold

https://www.instagram.com/p/BzvyXVWnzGd/

· Mere fra samme kategori ·