Læs også:

Close
christiansborg københavn folketinget politik (Foto: My Daily Space)

NEWS: Ny ung socialdemokratisk regering

Nyheder  | 

Ny ung socialdemokratisk regering · Nyt samarbejde mellem Ed Sheeran og Heinz · Dating i de norske fjelde · Danmark ligger i top fem over verdens bedste restauranter · Dagens billede: Glade studenter

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny ung socialdemokratisk regering

Den nye regering vi alle har ventet på, er endelig faldet på plads og 20 nye ministre, alle fra Socialdemokratiet, er udpeget. Sammen skal de med Statsministeren Mette Frederiksen lede Danmark de næste år.

Nicolai Wammen får posten som finansminister og Jeppe Kofod, der tilbage i maj genvandt sit mandat til europaparlamentsvalget, kommer nu hjem til posten som udenrigsminister. Derudover er den nye kultur- og kirkeminister Joy Mogensen også hentet fra Roskilde, hvor hun er borgmester, skriver Altinget.

Det er et ungt ministerhold, der med den nye regering er sammensat. Foruden den yngste kvindelige statsminister nogensinde, Mette Frederiksen på 41 år, består regeringen af flere unge. Ni af dem er i 30’erne, ni er i 40’erne og to i 50’erne. Ældst er fødevareministeren Mogens Jensen med sine 55 år, skriver DR.

christiansborg københavn folketinget politik (Foto: My Daily Space)
Den yngste kvindelige statsminister nogensinde skal arbejde tæt sammen med en ung socialdemokratisk regering. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: NEWS: Ny rapport fra FN: Verdensbefolkningen vil nå 9,7 milliarder inden 2050

Nyt samarbejde mellem Ed Sheeran og Heinz

Ed Sheeran elsker Heinz ketchup så meget, at han har deres logo tatoveret på sin venstre arm, spørger altid efter Heinz på restauranter og har altid en eller to flasker Heinz ketchup med sig på turné.

Hans store kærlighed til Heinz ketchup, gav ham idéen til et samarbejde. Han tog selv kontakt til Heinz på Instagram tidligere i år, hvor han skrev, at han havde en idé til en tv-reklame og spurgte om Heinz kunne være interesseret. Og selvfølgelig var de interesserede i at høre mere om den idé.

Som Heinz selv udtaler: “And we were like “Hell, yeah”. And Ed was like “Cool”. And so that’s where it all started. We had a chat. Ed showed us his idea. We looked at it. We loved it. We made it. And that’s how this whole thing started”, skriver Heinz.

Der er kommet en fantastisk og sjov reklamefilm ud af Ed Sheeran og Heinz’ samarbejde.

Læs også: Opskrift: Hjemmelavet hotdog med karryketchup og kartoffelbrød

Dating i de norske fjelde

Det er nu lettere end nogensinde før at flirte i de norske fjelde. Den Norske Turistforening (DNT) har lavet forskellige huer til de norske fjeldvandrere. Formål er at de kan signalere frihed og imødekommenhed over for andre, der også deler det aktive udendørsliv.

Den meget populære grønne hue ’’Singlelua” har været et hit blandt de single vandrere og den nye regnbuefarvede Pride udgave “Regnbuelua”, bliver revet ned fra hylderne.

Generalsekretær for Den Norske Turistforening, Terje Solvang, siger: “At vandre og flirte er virkelig en trend på vej frem i Norge.” Derudover udtaler han: ”Jeg synes det er mere ’bæredygtigt’ at træffe en, du kan lide, på fjeldet i stedet for på en bar. At vandre er en fin substitut for de sædvanlige dating-apps. Man har større chancer for at finde den eneste ene, hvis man deler de samme sunde interesser”, skriver Via Ritzau.

https://www.instagram.com/p/_Q8eVbu7iB/

Læs også: NEWS: Kvinderne lader mændene tage det første skridt på dating-apps

Danmark ligger i top fem over verdens bedste restauranter

Ved prisuddelingen “World’s 50 Best Restaurants 2019” i Singapore, blev de to danske restauranter Noma og Geranium placeret i top fem.

Geranium løb med femte pladsen og Noma fik anden pladsen og var dermed lige i hælene på den franske vinder restaurant Mirazur.

Geranium kom sidste år på 19. pladsen og er altså siden sidste års prisuddeling rykket fjorten pladser op. Noma, der sidste år, havde midlertidig lukket, var naturligvis ikke at finde på sidste års liste over verdens 50 bedste restauranter.

Nomas placering i år kom bag på René Redzepi, grundlægger og køkkenchef hos Noma. Han udtaler at de overhovedet ikke havde regnet med det, og at de er tomme for ord. Det er den professionelle del af verden, der siger “godt gået”, skriver TV2.

https://www.instagram.com/p/BvRfSM_jSNU/

Læs også: Kiehl’s laver nyt samarbejde med restauranten Amass’ Green Kids

Dagens billede: Glade studenter

https://www.instagram.com/p/BzM7zJypQsn/

Læs også: NEWS: Nu får Danmark sin første røgfri strand

· Mere fra samme kategori ·