Læs også:

Close

NEWS: Margrethe Vestager bliver næstformand i EU-Kommissionen

Nyheder  | 

Margrethe Vestager bliver næstformand i EU-Kommissionen · Stor politiaktion ved Roskilde Festival · Gratis netforbindelser på ferien kan koste dyrt · Når vi tager på ferie, går tyven på arbejde: Sådan gør du og dine naboer tyven arbejdsløs · Dagens billede: 40 tons skrald indsamlet fra Stillehavet

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Margrethe Vestager bliver næstformand i EU-Kommissionen

Margrethe Vestager står til at blive en af de to højest rangerede næstformand i den nye EU-Kommission. Det sker, efter at EU’s stats- og regeringschefer i går aftes blev enige om fordelingen af EU’s topposter.

I følge statsminister Mette Frederiksen, som har siddet med ved forhandlingerne, så har danskerne en utrolig god grund til at være glade over resultatet.

– Det er lykkes at få Margrethe Vestager ind som en del af den nye kommissions ledelse, og det er vel nærmest historisk med en dansker så højt placeret i det EU, vi kender i dag, siger hun.

– Set med danske briller er det rigtig godt. Det er i Kommissionens ledelse, at beslutningerne træffes og retningen for Europa udstikkes.

Sammen med den hollandske socialdemokrat Frans Timmermans, bliver Margrethe Vestager den ene af de to ‘highest-ranking Vice-Presidents’. Det skriver DR.

Margrethe Vestager bliver næstformand i EU-Kommissionen. (Foto: Pexels)

Læs også: Margrethe Vestager bekræfter: Deltager i kampen om de tunge poster i EU

Stor politiaktion ved Roskilde Festival

Tirsdag aften rykkede politiet massivt ud til en parkeringsplads på Darupvej foran Roskilde Festivalen.

– Vi rykker ud, fordi vi får en anmeldelse om, at en person har hørt skud, oplyser vagtchef Henrik Møller Nielsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

– Vi tager det selvfølgelig meget alvorligt, eftersom det er på Roskilde Festival, hvor der er mange personer samlet lige nu.

Mindst syv patruljer var på stedet, men det kunne hurtigt konstateres, at der ikke var tale om en skudepisode.

– Vi har foretaget en masse undersøgelser derude, men er nu af den overbevisning, at der ikke er blevet skudt, og det må være noget andet, som vedkommende har hørt, siger Henrik Møller Nielsen.

Et stort område ved festivalpladsen var spærret i perioden. Det betød, at flere gæster til festivalen ikke kunne komme ind til deres camp. Afspærringen blev ophævet senere på aftenen. Det skriver Ekstra Bladet.

politi, 112, udrykning, 911, nødsituation, hjælp, kriminel, ulovlig, anholdt, dom, dommer
Stor politiaktion ved Roskilde Festival. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Skudepisode på Amager

Gratis netforbindelser på ferien kan koste dyrt

Smartphones, tablets og computere er efterhånden blevet faste dele af bagagen, når danskerne tager på ferie. De bruges flittigt til at gå på nettet for at finde restauranter, spille eller se film, og oftest over nettet.

Det er der umiddelbart ikke noget i vejen med, men selv i den mest afslappede ferietilstand bør både børn og voksne være meget opmærksomme på, at ”Free WiFi” ikke altid er, hvad det giver sig ud for at være. Det kan nemlig være en hacker-fælde advarer Ingeniørforeningens ekspert i it-sikkerhed Jørn Guldberg.

– Hackere kan uden de store problemer lave et netværk, der ser troværdigt ud. Enten ligner det hotellets eller caféens, men vil man benytte det, skal man oftest lige afgive en række oplysninger eller oprette sig som bruger. På den måde får de kriminelle fat i dine oplysninger. Metoden hedder ”man in the middle spoofing”, og de kriminelle stjæler vital data som brugernavne og adgangskoder, mens man er på nettet. Det der skulle være en gratis oplevelse, ender på den måde som et dyrt bekendtskab, siger han.

Han understreger desuden, at man ikke skal logge automatisk på de WiFi som man plejer at bruge. Den nyeste hacking er nemlig at udgive sig for at være et kendt WiFi, som man allerede har godkendt, og når man så logger automatisk på, har hackerne adgang til både mobil eller iPad.

I en ny undersøgelse blandt 2.000 danskere som Useerneeds har lavet for Ingeniørforeningen, IDA er det kun hver fjerde, der altid fravælger offentlige hotspots, hvilket alle ellers som udgangspunkt burde gøre, mener Jørn Guldberg.

– Start altid med at slå WiFi fra på alt, hvad man har taget med. Er man på ferie i Europa, bør man benytte dig af den data, man allerede har købt via sit abonnement, da der ikke længere kommer roamingtakster på, siger han. Det skriver Ingeniørforeningen, IDA.

cybersikkerhed, internettet, internet, online, nettet, net, computer, security, hacker, hacking
Gratis netforbindelser på ferien kan koste dyrt. (Foto: Pexels)

Læs også: 170.000 computere ramt af gigantisk hackerangreb

Når vi tager på ferie, går tyven på arbejde: Sådan gør du og dine naboer tyven arbejdsløs

Sommerferien venter lige om hjørnet, og mens vi tager på ferie, tager tyven på arbejde. Men hvis gode naboer deler viden og hjælper hinanden, kan I snyde tyven.

– Årvågne naboer kan mindske den indbrudsbølge, som vi typisk oplever i sommerferiemåneden juli, siger Christina Tang Sørensen, kriminolog i Nabohjælp, som TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd står bag.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der sidste år blev begået 82,2 indbrud om dagen i juli måned. Det er 15,4 procent flere indbrud end gennemsnittet for årets andre lyse måneder, og det gør juli til højsæson for indbrud i Danmark. Men med små tricks kan du ødelægge arbejdsforholdene for tyven og forhåbentlig undgå ubehagelige overraskelser, når du kommer hjem fra ferie.

Som det første bør du række ud til dem lige omkring dig – for dine naboer kan faktisk være tyvens værste skræk. Med hjælp fra dine naboer er din bolig aldrig helt alene hjemme, og dine naboer kan løbende parkere en bil eller en cykel i din indkørsel, tømme din postkasse og flytte rundt på dine ting, så dit hus ser beboet ud.

Gode og årvågne naboer er et af de mest effektive redskaber mod tyven. Sammen kan I være hinandens øjne og ører i kvarteret ved at hilse interesseret på nye ansigter og spørge ind til deres ærinde.

– Opmærksomme naboer er noget af det, der stresser indbrudstyven allermest, og aktiv nabohjælp kan forhindre op til hvert 4. indbrud. Derfor er vi glade for, at så mange danskere har meldt sig som nabohjælpere. Og der er brug for endnu flere – måske dig?, siger Christina Tang Sørensen, kriminolog i Nabohjælp, som TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd står bag. Det skriver Det Kriminalpræventive Råd.

Indbrud, jul, julen, tyv, tyveri, stjæl, farlig
Når vi tager på ferie, går tyven på arbejde: Sådan gør du og dine naboer tyven arbejdsløs. (Foto: Pexels)

Læs også: Dømte bandekriminelle fratages penge i tre år

Dagens billede: 40 tons skrald indsamlet fra Stillehavet

Læs også:

· Mere fra samme kategori ·