Læs også:

Close
Danskerne mere fysisk aktive (Foto: Syddansk Universitet)

NEWS: Millioner til forskning der skal gøre danskerne mere fysisk aktive

Nyheder  | 

Millioner til forskning der skal gøre danskerne mere fysisk aktive · Det Kongelige Teater på Pop Up tour · Cirkus sender opsang til politikere om at overholde plakatregler · Hugo Helmig aflyser alle koncerter resten af året · Dagens billede: Pilot lander fly uden forhjul

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Millioner til forskning der skal gøre danskerne mere fysisk aktive

Der gennemføres jævnligt gode landsdækkende undersøgelser af både danskernes sundhedsprofil og af deres idrætsvaner. Alligevel ved vi stadig meget lidt om, hvad der får nogle danskere til at bevæge sig meget, mens andre helst ikke bevæger sig mere end højst nødvendigt.

’Danmark i Bevægelse’ er den største kortlægning af danskernes motiver og muligheder for bevægelse nogensinde. Forskere på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet (SDU) står for undersøgelsen.

Den store mængde data, der vil blive indsamlet, vil give staten, kommunerne, organisationerne og andre aktører på området en detaljeret viden om, hvordan forskellige borgere motiveres af forskellige muligheder og dermed være et værdifuldt værktøj til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser for at skabe et ’Danmark i Bevægelse’.

– Vi ønsker at gennemføre undersøgelsen i alle landets kommuner, så hver kommune får en viden om borgernes bevægelsesvaner, og hvor de kan sætte ind for at skabe mere fysisk bevægelse, fortæller Bjarne Ibsen, professor ved Institut for Idræt og Biomekanik ved SDU

Formålet med projektet ’Danmark i Bevægelse – motiver og muligheder’ er at bidrage til, at flere danskere oplever glæden ved bevægelse og deltager i idrættens fællesskaber til gavn for dem selv og folkesundheden. Det skriver Syddansk Universitet.

Danskerne mere fysisk aktive (Foto: Syddansk Universitet)
’Danmark i Bevægelse’ er den største kortlægning af danskernes motiver og muligheder for bevægelse nogensinde. (Foto: Syddansk Universitet)

Læs også: NEWS: Hver anden dansker ønsker at ændre livsstil

Det Kongelige Teater på Pop Up tour

20.-22. maj spiller Det Kongelige Teater seks Pop Up koncerter på steder, som er alt andet end de vante scener.

To operasangere og fem kapelmusikere fra Det Kongelige Teater tager på en mini turné rundt i landet og spiller seks Pop Up koncerter på overraskende steder i Danmark.

– Vi er glade og stolte over at have sammensat en anderledes tour, hvor vi kan møde og underholde danskerne, der hvor de færdes i hverdagen – på arbejdspladsen, i bymiljøet og under fritidsaktiviteten, siger Magnus Restofte, kommunikationschef på Det Kongelige Teater.

Koncerterne varer ca. 30 minutter og skal overraske og underholde, og turnéholdet gæster bl.a. en fiskeauktion i Hanstholm, Vadehavscentret, Ribe Torv og et fitnesscenter i Sorø.

Turnéholdet bliver fulgt af et mindre filmhold, som optager en dokumentar om kunstnerne, der bl.a. skal undersøge, hvad kulturen betyder for danskerne i dag.

Ensemblet består af:
Beate Mordal, sopran
Palle Knudsen, baryton
John Kruse, klarinet
Marie Holzegel Otte, fløjte
Jacob Dam Fredens, fagot
Claudio Flückiger, horn
Joakim Dam Thomsen, obo

Tourplan:
Mandag d. 20. maj
Hanstholm Fiskeauktion, ca. 11.00/12.00 (efter auktionen)
Thise Mejeri, 15.30

Tirsdag d. 21. maj
Vadehavscentret, 11.30
Ribe Torv v/Domkirken, 16.30

Onsdag d. 22. maj
Odense Universitetshospital, Onkologisk afd., 11.00
Fair Fitness, Sorø, 16.00

det konglige teater (Foto: Det Kongelig Teater)
Pop Up koncerterne skal overraske og undeholde. (Foto: Det Kongelig Teater)

Cirkus sender opsang til politikere om at overholde plakatregler

Lørdag klokken 12.00 brød kampen om de danske lygtepæle for alvor ud for politikerne. Men i slutningen af marts begyndte også cirkussæsonen for mange danske cirkus, og de kan nu mærke, at der er ekstra hård kamp om det begrænsede antal lygtepæle.

Det har blandt andet Cirkus Baldoni måtte sande, og det har nu taget konsekvensen og skrevet et opråb på Facebook, der er blevet delt vidt og bredt:

– Kære politikere. Vi deler gerne lygtepælene med jer i denne tid, men kunne I ikke være søde at følge reglerne og lade være med at skubbe vores plakater helt op i toppen af lygtepælene, så vi ikke kan få fat på dem UDEN at bryde arbejdstilsynets regler, skriver de blandt andet. Men ifølge Cirkus Baldoni handler det ikke så meget om regler, men om hensynet til hinanden.

– Det er ment som et opråb om ikke at genere hinanden. En lygtepæl er jo ikke højere, end den er, så man burde gå videre til den næste i stedet for bare at skubbe andres plakater op, siger pressemedarbejder i Cirkus Baldoni, Camilla Frimann, til TV 2. Ifølge reglerne må cirkusplakaterne hænge der i maksimum 14 dage, og derfor er det unødigt tid og besvær, lyder det i opråbet.

Blandt politikerne lyder det samstemmende, at der er tale om en fejl, og at fejlen nu er rettet:

– Det er ikke gjort i ond vilje. Der er tale om en svipser, og jeg tager mig det fulde ansvar. Derfor har jeg i dag været ude at rykke min og sætte Baldonis i den rette højde. Jeg har ikke hængt alle mine plakater op selv. Og mange af vores entusiastiske frivillige har ikke prøvet det før. Derfor har jeg selvfølgelig sendt reglerne ud til dem og indskærpet det igen, siger Nye Borgerliges Mette Thiesen til TV 2.

Samme melding kommer fra Det Radikale Venstre:

– Min formand har sendt en mail til i partiet i Nordsjælland og indskærpet, at vi ikke hænger plakater op ulovligt eller til gene, og hvis de er i tvivl, skal de fjerne dem med det samme, siger Camilla Kampmann. Det skriver TV2.

cirkus valgplakater nyheder (Foto: Unsplash)
Partierne oplyser, at de efter henvendelsen fra Cirkus Baldoni har sendt reglerne rundt i partiet igen. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: antallet af valgplakater slår alle rekorder

Hugo Helmig aflyser alle koncerter resten af året

Hugo Helmig vil det næste lange stykke tid holde pause fra scenen.

Den 20-årige popsanger, som er søn af sangeren Thomas Helmig og forfatter Renée Toft Simonsen, har ryddet musikkalenderen i resten af 2019 og aflyser dermed 13 koncerter i Danmark og ni i Tyskland, skriver hans manager Jakob Sørensen i en pressemeddelelse mandag.

Aflysningerne skyldes, at Hugo Helmig er i gang med en misbrugsbehandling, som han de næste mange måneder vil dedikere sig til. I marts kom det frem i pressen, at Hugo Helmig var blevet anholdt i en kokainrus i Aarhus.

– Jeg har fået en personlig indsigt i løbet af de sidste par måneder, som jeg bliver nødt til at tage alvorligt, også selvom det har mange omkostninger. Der er ikke noget, jeg hellere ville end at stå oppe på de store scener denne sommer – men jeg bliver simpelthen nødt til at fortsætte det arbejde med mig selv, som jeg har sat i gang, siger Hugo Helmig i pressemeddelelsen og beklager til sine fans.

Nu har Hugo Helmig sammen med sit management-bureau vurderet, at den bedste måde at komme misbruget til livs er ved at holde fri resten af året.

– Det er uden tvivl den sværeste beslutning, Hugo har truffet i sin karriere, siger Jakob Sørensen. Det skriver TV2.

I marts takkede Hugo Helmig sine fans for deres støtte, efter det var kommet frem, at han havde tilbragt natten i detentionen efter at være blevet anholdt med kokain i blodet:

https://www.instagram.com/p/Bu1rGnYl-sX/

Læs også: NEWS: Trods kokainrus og nat i detentionen – Hugo Helmig skal spille i ‘X-factor’

Dagens billede: Pilot lander fly uden forhjul

En pilot i Myanmar bliver hyldet som helt efter succesfuldt at have landet et passagerfly uden forhjul, som resultat af flyets landingsudstyr fejlede!

https://www.instagram.com/p/BxZzMOQDpnv/

· Mere fra samme kategori ·