Læs også:

Close
sund, sundhed, livsstil, motion, træning, fit, fitness, løb

NEWS: Hver anden dansker ønsker at ændre livsstil

Nyheder  | 

Hver anden dansker ønsker at ændre livsstil · Stafet For Livet går i gang: Flere byer end nogensinde er med · Sommerklassisk byder indenfor i Tivoli med 66 klassiske koncerter · Magnum fylder 30 år – og det skal fejres · Dagens billede: Lidl introducerer nyt alternativ til de tynde plastikposer

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Hver anden dansker ønsker at ændre livsstil

En ny undersøgelse fra Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Mølholm Forsikring viser, at hele 52 procent af danskerne enten har sat gang i eller overvejer at sætte gang i en livsstilændring.

– I takt med vi bliver mere oplyste om sundhed, kommer der som regel også et ønske om at ville holde sig sund og rask. Både som ung og som ældre. Vi lever længere, og vi ved, at en sund livsstil giver bedre og længere leveår. Det er attraktivt for mange, siger Per Østergaard, direktør for Mølholm Forsikring.

Undersøgelsen viser yderligere at hos dem, der rent faktisk gennemfører en livsstilændring, er det særligt kosten, der ændres. Herunder at der skæres ned på indtaget af de søde sager.

– Over halvdelen af danskerne er overvægtige. Derfor er det godt at se, at danskerne har taget budskabet om vigtigheden af en sund kost alvorligt. Vi ved, at det er her, man mest effektivt kan sætte ind, når det kommer til vægttab – stærkt forfulgt af motion, siger Per Østergaard.

Undersøgelsen viser også en interessant forskel mellem kønnene. Det viser sig nemlig, at mændene i lidt højere grad end kvinderne er optagede af at få mere træning ind i deres hverdag for at tabe sig eller blive sundere, hvorimod kvinderne er lidt mere optagede af kostomlægninger:

– Man kunne forestille sig, at mænd generelt set er mere ubøjelige, når det kommer til deres kost. De vil have deres røde bøf og sovs, mens det måske ligger lidt mere naturligt for kvinderne at spise grønt og fedtfattigt, men også, at kvinder har sværere ved at prioritere egen tid i form af træning, siger Per Østergaard.

Desværre viser undersøgelsen også en kedelig tendens. Nemlig at et stort antal af dem, der rent faktisk forsøger sig med den nye, sunde livsstil, kun får et midlertidigt vægttab. Hele 20 procent oplever nemlig at falde tilbage til de dårlige vaner.

– Når hele 20 procent kun oplever et midlertidigt vægttab, så tyder det på, at de interventioner man har lavet, ikke har været holdbare. Måske har man gået lidt for hårdt til den eller været alt for striks med kost og hård motion. Det kan for mange betyde, at de mister gejsten, og så er man jo lige vidt. Så hellere en gylden middelvej med fornuftig kost og daglig motion, siger Per Østergaard afslutningsvis. Det skriver Gjensidige Forsikring.

sund, sundhed, livsstil, motion, træning, fit, fitness, løb
Hver anden dansker ønsker at ændre livsstil. (Foto: Pexels)

Læs også: At finde ud af, hvordan man spiser sundt kan være umuligt – og her er hvorfor

Stafet For Livet går i gang: Flere byer end nogensinde er med

Fra Hjørring og Frederikshavn i nord til Sønderborg og Skærbæk i Syd – og østpå til Rønne. Stafet For Livet er en landsdækkende begivenhed, som vokser år for år, og hele 10 nye byer kom med i Stafet-familien i 2018. I år har syv nye byer meldt sig, så Stafet For Livet bliver holdt 78 steder rundt om i landet.

Stafet For Livet er et døgn med holdstafet og aktiviteter, der sætter fokus på kræftsagen, giver håb og støtter til alle, der er berørt af kræft. Stafetten varer 24 timer for at symbolisere, at det er hårdt arbejde døgnet rundt at leve med kræft.

Den store opbakning til Stafet For Livet glæder Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen.

– Stafet For Livet er en helt særlig og rørende begivenhed, der samler, skaber fællesskab og sætter fokus på, hvad det vil sige at leve med kræft, hvad enten man er patient eller pårørende. Med den imponerende tilslutning på 78 byer nærmer Stafet For Livet sig en folkelig bevægelse, og det glæder mig, siger Helen Bernt Andersen.

En af de byer, der skal holde stafet for første gang, er Ikast. Det er også den første by, der skyder de mange stafet-arrangementer i gang, og frivillige har stablet et flot arrangement på benene med fire livebands og en stor scene til underholdning. Det skriver Kræftens Bekæmpelse.

kræftens bekæmpelse, kræft, cancer
Stafet For Livet går i gang: Flere byer end nogensinde er med. (Foto: Kræftens Bekæmpelse)

Læs også: 6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft

Sommerklassisk byder indenfor i Tivoli med 66 klassiske koncerter

Når alt er blevet grønt og blomsterne står i fuldt flor i Tivoli, begynder den klassiske musiksæson. I år består Sommerklassisk af 66 koncerter og events med klassisk musik i alle former og for alle aldre. Der er symfonisk musik for børn, underholdende koncerter med kendte værter og formidlere, for eksempel brødrene Price, Pernille Rosendahl, Cecilie Stenspil og Troels Lyby – og så er der selvfølgelig en masse traditionelle klassiske koncerter med internationale orkestre og solister; der er operakoncerter, solo-koncerter og meget mere.

En af årets nyheder er Syng med-koncerter – i år med Pernille Rosendahl (den 7/6) og Stig Rossen (den 22/8), som syngende værter og Tivoli Copenhagen Phil på scenen. Solisterne har selv valgt repertoiret og glæder sig til at få hele salen til at synge med på henholdsvis danske sange og musical-hits.

– Vi fortsætter Tivolis stolte tradition for klassisk musik i verdensklasse. Samtidig laver vi nogle nye typer koncerter, hvor man kan møde klassisk musik i bred forstand på utraditionelle måder. For eksempel i Syng med-koncerter med populære solister og et møde mellem mad og musik, når brødrene Price overtager symfoniorkesteret og spiller madinspireret musik, som de fleste kender og kan lide, fortæller underdirektør i Kultur, Frederik Wiedemann.

Brødrene Price byder på en ”Musikalsk menu” (den 2/6) med værker af blandt andet Strauss, Verdi, Lehár og Lumbye. De har inviteret sopranen Lisbeths Kjærulff og tenoren Kristian Jensen med, musikken bliver spillet af Tivoli Copenhagen Phil – og der kommer dansere fra Tivoli Ballet Teater forbi. Alt i alt en festligt miks kærligheden til mad og musik i centrum!

I den underholdende ende er der også besøg af Cecilie Stenspil og Troels Lyby, der sammen med Danmarks Underholdningsorkester, præsenterer en koncert med musik af Kai Normann Andersen (den 1/6). Og i år har H.C. Lumbye fået sin helt egen festaften (den 21/6) dirigeret af operaekspert og-formidler Henrik Engelbrecht, der også vil dele ud af sine store viden om Lumbye og Tivoli undervejs. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Sommerklassisk byder indenfor i Tivoli med 66 klassiske koncerter.
Sommerklassisk byder indenfor i Tivoli med 66 klassiske koncerter. (Foto: Martin Bubandt / Tivoli PR)

Læs også: Kulturguide: Oplevelser i maj 2019

Magnum fylder 30 år – og det skal fejres

Fløjlsblød vaniljeis dyppet i lys, mørk eller hvid chokolade og dækket med toppings efter din smag. Hvis der er noget, der smager bedre end en Magnum, så er det en Magnum-is du helt selv har designet. Derfor slår Magnum endnu engang dørene op til Magnum Pleasure Store i København.

Men alt er ikke helt som det plejer. Hvor pop-up isboden hidtil har været placeret i butikker som Companys og Magasin, får Magnum Pleasure Store i år sin helt egen butik på Købmagergade 42 med temaet ”Never Stop Playing”, der dækker over den perfekte kombination af leg og nydelse.

Og netop leg har også været nøgleordet for årets designsamarbejde mellem Magnum, sangerinde i bandet Alphabeat og hovedambassadør for Magnum, Stine Bramsen, og det danske modebrand Gestuz. Med inspiration fra Magnum-nyheden ”White Chocolate & Cookies” har Gestuz og Stine Bramsen designet et eksklusivt outfit, som vil kunne opleves i Magnum Pleasure Store, ligesom det vil være muligt at få fingere i limited edition totebags fra samarbejdet*. Det vil ligeledes være muligt at få fingrene i det sæt, der har været inspiration til Stine Bramsens outfit. Sættet samt andre legesyge styles kan købes hos Gestuz i Store Regnegade.

Du kan designe din egen is og opleve Magnums univers hele maj måned. Shopper du i Gestuz’ butik på St. Regnegade i samme periode, får du en voucher**, der giver 25 procent rabat til Magnum Pleasure Store. Ligeledes uddeles vouchers** i Magnum Pleasure Store, som giver en gratis tanktop med ved køb hos Gestuz’ butik i Store Regnegade.

Pssssst: Magnum kan i år fejre 30-års fødselsdag, så send dem en fødselsdagshilsen ved at dele dit bedste Magnum-moment på hashtagget #30yearsofpleasure.

*Totebags er tilgængelige i et begrænset antal i Magnum Pleasure Store samt hos Gestuz i Store Regnegade i løbet af maj. Hold øje med Magnum på Facebook for mere info.

**I begrænset antal.

magnum, is, dessert, sommer
Magnum fylder 30 år – og det skal fejres. (Foto: PR)

Læs også: Klar til cocktail? Prøv en Daily Daisy

Dagens billede: Lidl introducerer nyt alternativ til de tynde plastikposer

https://www.instagram.com/p/Bw3uc3cgKu5/

Læs også: Ny 6-pack sparer miljøet for 1.200 tons plastik om året

· Mere fra samme kategori ·