Læs også:

Close
valg christiansborg mette frederiksen socialdemokratiet (Foto: MY DAILY SPACE)

NEWS: Antallet af valgplakater slår alle rekorder

Nyheder  | 

Antallet af valgplakater slår alle rekorder · Flere og flere får lavet nye bryster · Græspollen er nu i luften · Stor stigning i salget af blomster og gaver til Mors Dag · Dagens billede: Kim Kardashian og Kanye West byder deres fjerde barn velkommen

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Antallet af valgplakater slår alle rekorder

Så skal vi til det igen. Stålsatte blikke og skarpe budskaber hængende i byernes lygtepæle og langs landevejen. Danmarks største trykkeri, LaserTryk.dk, oplyser, at de i år har produceret et historisk højt antal valgplakater, flyers og andet personligt brandingmateriale.

Ifølge koncerndirektør, Anders Grønborg, er alene leveringen af valgplakater steget med 15 procent i forhold til Folketingsvalget 2015.

– Vi har leveret omkring 150.000 valgplakater. Oveni er der kommet rekordmange bestillinger på flyers, foldere, klistermærker og andet brandingmateriale, så der er stor efterspørgsel på de fysiske marketingsprodukter. Og samtlige partier var tidligt ude i år med at få bestilt materiale, fortæller Anders Grønborg, koncerndirektør i LaserTryk A/S.

Ifølge valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet kan den rekordstore bestilling hænge sammen med en påvist effekt ved brugen af valgplakater.

– Valgplakaterne flytter stemmer, men det er inden for partierne. Men man kan jo også sige, at den største valgkamp for politikerne er den interne i partiet, da omkring halvdelen af danskerne stemmer personligt, siger Kasper Møller Hansen.

Efter folketingsvalget i 2015 undersøgte han politikernes kampagneredskaber sammen med professor Rune Stubager fra Aarhus Universitet. De fandt blandt andet frem til, at brugen af valgplakater var med til at øge den gennemsnitlige kandidats stemmeandel med op til seks procent.

valg christiansborg mette frederiksen socialdemokratiet (Foto: MY DAILY SPACE)
Antallet af valgplakater slår alle rekorder. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Hurtigt overblik over valgkampen

Flere og flere får lavet nye bryster

Større bryster eller måske et brystløft står højt på prioriteringslisten hos landets kvinder. En ny undersøgelse foretaget af Voxmeter for Aleris-Hamlet Cosmetic & Surgery viser nemlig, at 220.000 danske kvinder i alderen 18 til 69 år går med overvejelser om at få ændret på brysterne – det svarer til 11,6 procent af aldersgruppen.

Netop offentliggjorte tal fra Sundhedsdatastyrensen viser, at danske kvinder også i 2018 har fået rekordmange nye bryster. Antallet af brystforstørrende operationer er nemlig steget med over ti procent fra 2017 til 2018, mens brystløftoperationer er steget med over 23 procent. Flertallet af kosmetiske brystoperationer er dog stadig de forstørrende med brystimplantater.

– Udviklingen overrasker mig ikke. Anti-age kosmetiske behandlinger og plastikkirurgi er i dag ikke kun forbeholdt de få, men også noget, som din nabo får lavet. Vi ser på alder på en ny måde. Det er bare et tal, og dét, som virkelig betyder noget, er, hvordan vi føler os indeni, siger Bo Jønsson, der er specialeansvarlig overlæge og plastikkirurg hos Aleris-Hamlet Cosmetic & Surgery, der er en del af Danmarks førende privathospital, og det største ekspertisecenter inden for kosmetiske behandlinger og plastikkirurgi.  

Brystløft blandt mødre er blevet meget populært de seneste år, men også mere naturligt udseende brystforstørrelser med eget fedt er i høj kurs ifølge Bo Jønsson.

– Omkring 10 procent af alle vores brystforstørrende operationer bliver udført helt uden implantater, men med kvindens eget fedt i stedet. Vi suger simpelthen fedt fra lår og lænd, og injicerer det forsigtigt i brysterne. Metoden giver et langt mere naturligt udseende, som særligt de modne kvinder er interesseret i. For alle kosmetiske brystoperationer gør det sig gældende, at de bedste resultater opnås, når vi tilrettelægger indgrebet under hensyn til krop, alder, størrelse og forventninger, forklarer Bo Jønsson.

Mand får bøde for at kommentere kvindes bryster
Flere og flere får lavet nye bryster. (Foto: Pexels)

Læs også: Hver tiende vil have bryster eller botox

Græspollen er nu i luften

Græs er den største pollensynder blandt Danmarks en million pollenallergikere, da seks ud af 10 pollenallergikere har græsallergi. Derfor skal pollenallergikere holde ekstra øje med Dagens Pollental og -Varsling i de kommende måneder, lyder det fra Astma-Allergi Danmark.

– Astma-Allergi Danmark har målt et pollental for græs på 6 i Østdanmark og 2 i Vestdanmark. Pollenniveauerne er stadig lave, da vi endnu er i starten af græspollensæsonen, men der kan være lokale variationer, som gør at pollentallet lokalt kan være højere, siger Andrea-Pil Holm, biolog og leder af pollentællingerne hos Astma-Allergi Danmark.

– Som græsallergiker skal man derfor nu være opmærksom på sine symptomer og sin behandling, inden sæsonen for alvor går i gang, uddyber hun.

Rigtig mange danskere oplever høfebersymptomer som kløende øjne og løbende næse, når der er græspollen i luften. Græsallergikere bør derfor tage deres forholdsregler, så de kan nyde foråret og sommeren bedst muligt til trods for deres allergi. Samtidig anbefaler Astma-Allergi Danmark alle pollenallergikere at downloade appen Dagens Pollental, som giver et hurtigt overblik over dagens og morgendagens forventede pollenniveauer direkte på mobilen.

Det er endnu ikke til at vide hvor hård en sæson, vi går i møde, når det kommer til græspollen, men typisk topper sæsonen for græspollen omkring sankthans i slutningen af juni.

græspollen, pollen, allergi, allergiker, græs, pollental, sommer
Hold øje med pollenniveauet for græs med appen Dagens Pollental. (Foto: Astma-Allergi Danmark)

Læs også: Gode råd mod pollenallergi

Stor stigning i salget af blomster og gaver til Mors Dag

Hvis antallet er af blomsterbuketter på Mors Dag søndag kunne sidestilles med stemmer, er der ingen tvivl om, hvem der ville vinde valget. Igen i år oplevede blomsterkæden Interflora en stor stigning i salget af blomsterbuketter og gaver til Mors Dag. Gennem et stort nyt samarbejde med den danske organisation Global Climate Institute og internationale NGO, WeForest blev der plantet et træ i Zambia for hver buket, der blev sendt til mor.

– Vi har igen i år fået bekræftet, at mor er den bedste i verden. Blomstersalget er gået over al forventning, og vi er rigtigt glade for, at vi har kunnet bryde gennem valgfeberen og hjulpet til med at levere tusindvis af buketter til mødre landet over, siger administrerende direktør og partner hos Interflora Danmark, Søren Flemming Larsen, som oplyser, at den buket, der i dag står hos flest mødre, hedder ”Verdens bedste mor” i røde nuancer.

Interflora har i år indgået et samarbejde med Global Climate Institute og den internationale træplantningsorganisation, WeForest, om at plante et træ for hver buket blomster, der er købt hos interflora.dk og hos lokale Interflora-florister. Målet med at deltage i indsatsen er blandt andet at bekæmpe mængden af CO2 i vores atmosfære og bidrage til at forbedre det globale klima over de kommende 20 år. Konkret betyder det, at for stort set hver solgte Mors Dag-buket bliver der plantet et træ i Zambia.

– Mors Dag er en af de helt store dage hos Interflora, hvor der bliver solgt rigtig mange buketter, så derfor valgte vi at lancere vores træplantningssamarbejde med Global Climate Institute og WeForest netop nu, fortæller Søren Flemming Larsen. Interflora Danmark fik på Mors Dag ordre på 26.100 plant-et-træ sammen med buketterne.

Interflora Danmark opkøbes af europæisk blomstergigant
Stor stigning i salget af blomster og gaver til Mors Dag. (Foto: Interflora)

Læs også: Vi prioriterer mor højere end vennerne

Dagens billede: Kim Kardashian og Kanye West byder deres fjerde barn velkommen

Læs også: Trump benåder kvindelig stofmisbruger efter besøg af Kim Kardashian

· Mere fra samme kategori ·