Læs også:

Close
mini pavlova blomsterberg kage bær (Foto: Columbus Leth)

Mette Blomsterbergs pavlova med syrlig limecreme

Mad  | 

Mette Blomsterberg er mesteren over desserter og kager, og hun har netop udgivet bogen Blomsterbergs sommer. Her får du hendes Pavlova med syrlig limecreme

Bogen er en hyldest til sommerens skønne frugter, bær og urter. Der er mere end 80 opskrifter i bogen, der akkompagneres af små fine anekdoter og personlige minder – og så er der masser af små tips og tricks, så vi alle kan gøre hende kunsten efter.

mini pavlova blomsterberg kage bær (Foto: Columbus Leth)
Så er der serveret lækker dessert. (Foto: Columbus Leth)

Det skal du bruge

Opskriften er til seks personer

Du skal bruge: 1 termometer • 2 engangssprøjteposer • 1 glat tylle, 12 mm

Sværhedsgrad: 3 Begynd gerne dagen før

Ingredienser llimecreme

2 blade husblas
3 deciliter piskefløde
90 gram god hvid chokolade

2 usprøjtede lime

Ingredienser marengs

150 gram pasteuriserede æggehvider (5 styk)
300 gram flormelis
½ teske vaniljesukker

Pynt

cirka 50 smukke hindbær

50 gram flormelis

lidt frisk mynte

6 spiselige blomster

Sådan gør du

LIMECREME:

Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i 30 minutter.

Varm fløden op i en lille gryde til cirka 80 grader (brug et termometer).

Hak imens den hvide chokolade fint og kom den over i en større skål.

Hæld halvdelen af den varme fløde over den hakkede chokolade og rør godt med en dejskraber, til chokoladen næsten er smeltet, og massen er skinnende blank.

Tilsæt resten af den varme fløde og rør igen.

Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte i chokolademassen, mens du rører igen.

Kom cremen i en ny beholder, dæk den med husholdningsfilm og lad den køle helt ned i køleskabet i minimum 3 timer eller allerhelst til næste dag.

MARENGS:

Pisk æggehviderne let stive på din røremaskine.

En kraftig håndmikser kan også bruges.

Tilføj flormelissen og pisk videre i nogle minutter, til marengsen er dejligt sej og har en sprøjtefast konsistens.

Tilsæt vaniljesukkeret til allersidst.

Klip et hul i en engangssprøjtepose og læg en 12 mm glat tylle i. Kom marengsen i posen.

Tegn 12 cirkler med cirka 8 centimeter i diameter med en blyant på 2 stykker bagepapir (6 styk på hver).

Brug en rund udstikker til at tegne efter.

Læg hvert stykke bagepapir på hver sin bageplade med blyantstregen nedad.

Sprøjt 6-7 ’dråber’ af marengs rundt i cirklen, fra cirklen og ind mod midten, så der dannes flade ’blomster’.

Kom begge bageplader ind i en 130 grader varm ovn (ikke varmluft!) og bag dem i 10 minutter.

Lad marengsen afkøle helt ved stuetemperatur.

LIMECREME FORTSAT:

Pisk den helt kolde limecreme let og luftig med en håndmikser.

Riv det yderste af limeskallen på et fint citrusjern direkte ned i cremen.

Læg en sigte over skålen og pres saften fra begge limefrugter ned i cremen.

Vend cremen sammen med en dejskraber, til den er ensartet.

SAMLING:

Klip et hul i en engangssprøjtepose og læg en 12 mm glat tylle i.

Vend rundt i den piskede creme og kom den i posen.

Læg 6 af de afkølede bunde på 6 smukke tallerkener.

Sprøjt en fin kugle af cremen på midten af hver bund – pas på, den ikke går alt for langt ud.

Læg en krans af 6 hindbær hele vejen rundt. Læg forsigtigt de resterende 6 marengs på som låg.

Sigt lidt flormelis udover.

Pynt hver pavlova med et hindbær, mynte og en spiselig blomst.

 

Sådan ser bogen ud:

 

blomsterberg blomsterbergs sommer (Foto: Columbus Leth)

Læs også:

Derfor hader vi sommer

 

Det hader vi ved (varm) sommer: Volume 3

 

· Mere fra samme kategori ·