Læs også:

Close
Earth Hour handler om at give en sund klode videre til næste generation. (Foto: WWF)

NEWS: Lørdag aften slukkede lyset i hele verden

Nyheder  | 

Lørdag aften slukkede lyset i hele verden · Første politiske tv-debat: Et forvarsel på deres angrebsplan under valgkampen · EU’s Juncker: Vi har snart mistet tålmodigheden med briterne · Dansk model: – Det vil klæde mig at komme med noget, som folk kan bruge til noget · Verdenskendt astronaut laver bøvser til boblevand · Dagens billede: Hailey og Justin Bieber køber hus i Beverly Hills

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Lørdag aften slukkede lyset i hele verden

Millioner af mennesker slukkede lørdag aften for lyset i en time sammen med miljøorganisationen WWF. Det skete for at skabe opmærksomhed om de naturkriser som hele verden står i. Earth Hour hedder den bevægelse som virksomheder, politikere og borgere verden over støtter op omkring ved at mørkelægge bygninger og gader.

Verdens vilde dyr er i voldsom tilbagegang. På bare 40 år er undersøgte bestande a over 4000 dyrearter faldet med hele 60% i gennemsnit, viser en stor WWF-undersøgelse, der går under navnet Living Planet Report. Det er alvorligt, og derfor har dette års Earth Hour-kampagne fokus på naturen og de vilde dyr, da lyset slukkede i én time lørdag aften.

På Rådhuspladsen i København oplevede folk, at det for en sjælden gangs skyld blev mørkt midt i byen. Lyset blev nemlig i Tivolo, i Dansk Industris store bygning og ellers oplyste facader, på selve Rådhuspladsen samt en del af gadebelysningen omkring det centrale København. Den mørke time varede fra kl. 20.30 til 21.30, og skete ikke kun i København, men over hele Danmark.

Mere end 180 lande og territorier deltager i WWF’s Earth Hour og ikoniske varetegn som Eiffeltårnet, Operaen i Sydney og Empire State Building blev mørkelagt lørdag aften. Det skriver WWF og Ritzau.

Earth Hour handler om at give en sund klode videre til næste generation. (Foto: WWF)
Earth Hour handler om at give en sund klode videre til næste generation. (Foto: WWF)

Læs også: Rekord mange dyr havde brug for hjælp i 2018

Første politiske tv-debat: Et forvarsel på deres angrebsplan under valgkampen

Søndag aften mødtes statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i valgkampens første brag.

Debatten mellem de to partiledere viste, at der ikke er meget, som skiller dem politisk. Man kunne have frygtet, at der ville være en nærmest hadsk tone mellem statsministerkandidaterne Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S), da de mødtes til deres første tv-duel nogensinde. Men tonen viste sig langt hen af vejen faktisk at være urban, og man så ikke lige så voldsomme personangreb, som man har set under dueller mellem tidligere statsministerkandidater, vurderes det af DR’s politiske korrespondent Uffe Tang.

– Jeg tror, at de begge er meget klar over, at de ikke vil falde i den fælde at blive udskreget som den skingre politiker. Vælgerne gider ikke længere personangreb, og aftenens debat kan være med til at vise, at vi ikke får en lige så hadsk valgkamp, som vi har set tidligere, siger han.

I den 40 minutter lange debat debatterede de to partiledere temaerne sundhed, tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet og afslutningsvis klima.

Folketingsvalget er lige om hjørnet. Valget skal nemlig senest være afholdt 17. juni. Det skriver DR.

christiansborg københavn folketinget politik (Foto: My Daily Space)
Christiansborg i københavn. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Næsten hver tiende voksne i Danmark kan ikke stemme

EU’s Juncker: Vi har snart mistet tålmodigheden med briterne

EU er ikke langt fra at have mistet tiltroen til Storbritannien i forhandlingerne om landets udtræden af unionen. Det siger EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker i et interview med den italienske tv-station Rai 1 søndag aften.

Han langede især ud efter det britiske Underhus, der fredag for tredje gang afviste den skilsmisseaftale, som premierminister Theresa May har forhandlet med EU.

– Vi har haft stor tålmodighed med vores britiske venner, men selv tålmodighed er ved at rinde ud. Jeg ville ønske, at Storbritannien i de kommende timer og dage kunne nå frem til en enighed om vejen fremad, lød det fra kommissionsformanden. Efter afstemningen fredag er Storbritannien bare to uger fra et såkaldt hårdt Brexit, hvor landet udtræder af EU-samarbejdet uden overgangsperiode eller rum til omstilling. Debatten i Underhuset har været hård og til tider uforsonlig.

Underhuset holdt i sidste uge også uforpligtende afstemninger om otte forskellige brexitalternativer. Alle blev afvist.

– Indtil nu ved vi, hvad det britiske parlament siger nej til. Men vi ved ikke, hvad de vil sige ja til, lød det fra kommissionsformanden. Oprindeligt skulle Storbritannien træde ud af EU 29. marts, men har siden fået udskudt exitdatoen til 12. april. Det skriver TV2.

Jean-Claude Jucker er ved at miste tålmodigheden. (Foto: Unsplash)
Jean-Claude Jucker er ved at miste tålmodigheden. (Foto: Unsplash)

Læs også: May i ilden efter nej til brexit-aftale

Dansk model: – Det vil klæde mig at komme med noget, som folk kan bruge til noget

Den 28-årige danske model Cecilie Haugaard gør op med det perfekte udtryk på de sociale medier og inviterer seerne ind bag den planlagte og konstruerede verden på Instagram.

Med et nyt program vil hun gøre op med det perfekte og give et ærligt indblik i den store Instagram-maskine. Her afslører hun eksempelvis, at hun har et SoMe-bureau i ryggen, som hjælper hende med at styre Instagram-profilen. Derudover er hun udmærket klar over, at rigtig mange – især unge piger – glemmer, at de sociale medier ikke viser helheden.

Hun er uddannet cand.merc.psyk og arbejder til daglig som fuldtidsmodel og influencer. Hun lever af sit udseende og har det seneste årti haft stor succes med det. I dag er hele verden hendes arbejdsplads, og hun er jævnligt på forsiden af danske dameblade. Og nå ja. Så er hun kærester med en af landets mest eftertragtede popsangere, Christopher. Det bærer antallet af likes og kommentarer på hendes Instagram-profil også tydeligt præg af.

Profilen bugner af strandbilleder, outfit-billeder, kærestebilleder og hurtige indblik i modelverdenen bag kameraet. Og tolker man kun på billederne, lever hun det perfekte liv.

Men hun har selv oplevet, hvordan man kan blive utilfreds med tilværelsen og sig selv af at scrolle igennem andre menneskers perfekt fremstillede liv.

– Hvis jeg kan hjælpe bare én eller en håndfuld med at få det bedre, er det godt nok for mig. Selvom jeg arbejder med sociale medier, kan selv jeg blive narret, siger hun. Programmet kan ses fra søndag den 31. marts på TV2 PLAY.

Det skriver TV2.

Læs også: Hvorfor bliver vi påvirket af sociale medier, når vi ved, det er opstillet?

Verdenskendt astronaut lave bøvser til boblevand

Den tidligere NASA-astronaut Scott Kelly har i samarbejde med israelske SodaStream udviklet en ny teknologi, der forvandler vores overskydende CO2 til danskvand.

Scott Kelly er den astronaut, der har tilbragt længst tid i rummet, og han kender om nogen til udfordringerne ved at leve langt fra jordens trygge atmosfære og tyngdekraft. I en ny film afslører den amerikanske astronaut, at overskydende CO2 giver rumrejsende ekstra meget gas i maven. Og bøvser hænger ikke godt sammen med de klaustrofobiske forhold på en rumstation. Det motiverede Scott Kelly, der også er uddannet elektroingeniør, til at udvikle en helt ny teknologi, der gennem et særligt mundstykke lagrer kroppens overskydende CO2 i vand.

I samarbejde med danskvandsproducenten SodaStream bliver Scott Kellys opfindelse nu til et revolutionerende nyt produkt, der gør det muligt at lave danskvand gennem et pust i mundstykket.

Instruktionerne er simple: Du puster ind i mundstykket, der er monteret på flaskehovedet og forvandler din overskydende CO2 til bobler i vandet. Vupti, så har du lavet danskvand, og du aflaster samtidig kroppen for den ophobede luft i maven.

SodaStreamMe er ikke kun til astronauter i rummet, men også til helt almindelige mennesker, som gerne vil have danskvand på farten. Danskerne får mulighed for at afprøve det nye produkt den 1. april 2019, hvor SodaStream lancerer nyheden på det danske marked … 😉

Fascineret?! 😄 se videoen her: SodaStreamME – Scott Kelly X SodaStream

… for yderligere afsløring: SodaStream.me

Vand til danskvand. (Foto: Pxhere)
Bøvser til boblevand … er du sikker på det? 😁 (Foto: Pxhere)

Læs også: Amerikansk rigmand fyrer sin Tesla-bil ud i rummet – har nået Mars

Dagens billede: Hailey og Justin Bieber køber hus i Beverly Hills

· Mere fra samme kategori ·