Læs også:

Close

Få langt mere ud af din kost

Mad  | 

Dagligdagen kan byde på store udfordringer, når det kommer til kosten. Det kan være svært at ændre usunde vaner, men måske handler det bare om at gøre det hele lidt mere spændende. Læs  om, hvordan du får mere ud af din kost på en miljøvenlig måde

Det kan lyde så let, når madbloggere fortæller om, hvordan de lige hurtigt biksede otte ingredienser sammen og lavede en smuk ret, som både er sundt, mættende og bæredygtig. Men i en travl hverdag kan det altså synes lidt uoverskueligt at leve op til sådanne idealer. Det er ikke fordi, man ikke har lyst til det – men det kræver både tid – penge og overskud.

Genbrug klima miljø
Lad os gøre noget sammen. (Foto: Pexels)

Heldigvis kan mindre tit gøre det. Det handler bare om at have et fokus. Det kunne eksempelvis være mere miljørigtig kost, som i disse tider er et oplagt valg. Hos Klimaprofilen er det den slags, de beskæftiger sig med. Du kan samtidig læse om en række andre ting, som er til miljøets fordel, hvis du interesserer dig for det emne. Og hvem gør ikke det i dag, for det er noget, de fleste har og bør have en forståelse for. Vi har forstået, at gør vi ikke noget nu, så ser verden ikke godt ud om bare 10 – 50 eller 100 år.

miljø havet vand klipper (Foto: Rohit Tandon og Unsplash)
Vi skal passe på mijøet. (Foto: Rohit Tandon og Unsplash)

Spis miljørigtigt

Hvis du gerne vil skåne miljøet med din kost, så er der altså rigtig mange nemme måder at komme i gang på. Det kan eksempelvis være ved at spise mindre kød. Det er et hårdt og svært valg for nogle, og måske er det ikke nødvendigt at stoppe fra den ene dag til den anden.

persille grøntsag sund antiinflammatorisk kost (Foto Columbus Leth)
Antiiflammatorisk mad er en god ide at spise. Som persille. (Foto Columbus Leth)

Derimod kan man langsomt trappe lidt ned, så man vænner sig til, at det ikke behøver at fylde så meget i hverdagen. På den måde finder man hurtigt lækre alternativer, og man finder nok også ud af, at der faktisk kan være ganske mange penge at spare ved at spise lidt mindre rødt kød.

Suppler eksempelvis din kost med bønner, som giver dig de proteiner, du har brug for. Fokuser på at se muligheder frem for begrænsninger i din kost. På den måde vil du helt sikkert komme rigtig langt.

bønner tørre bønner sund mad grøntsag (Foto; Unsplash)
Bønner i alle afskygninger er godt at spise. Og så smager de jo også godt. (Foto; Unsplash)

Spis antiinflammatorisk

Skal du gøre noget godt for din krop, er det også en idé at spise naturlig mad. Dermed ikke sagt, at man slet ikke kan spise kød og mejeriprodukter, men disse fødevarer er altså nogle af de store syndere. Derfor bør de indtages i begrænsede mængder.

Leder man efter en decideret antiinflammatorisk kost, kan det være ting som grøntsager og frugt. Der findes bestemte typer af fødevarer, som er mere relevante at proppe i indkøbskurven end andre. Du kan også forsøge at spise lidt flere rå grøntsager, som er noget af det sundeste, du kan komme i nærheden af, når det gælder din kost.

citrus antiinflammatorisk kost bog sund citrus (Foto: Pexels)
Der er dømt citrusfrugter i alle afskygninger. (Foto: Pexels)

Læs også:

 

Antiinflammatorisk kost

 

avocado sund grøntsag antiinflammatorisk (Foto: Stock foto)

· Mere fra samme kategori ·