Læs også:

Close
citron citronkager marcipan birkes lækkerier? (Foto: Stine Christiansen)

Lækkersulten? Citronkager med birkes og marcipan

Mad  | 

Wulff & Konstali er vi ret vilde med. Og nu er der også kommet en brunchbog med makkerparret bag. Vi har fået opskriften på små lækre citronkager med birkes og marcipan

Deres brunchkoncept er kendt og elsket af alle, der har prøvet det. Men hvorfor ikke også prøve at lave nogen af opskrifterne selv? Du får her en af deres søde sager – nemlig små lækre citronkager med både birkes og marcipan. Du kan bruge dem som en del af et brunchbord – som en del af afternoon tea – eller når veninderne kommer over til kaffe og kage.

citron citronkager marcipan birkes lækkerier? (Foto: Stine Christiansen)
Er du klar til disse små lækkerier? (Foto: Stine Christiansen)

Der er altid plads

Selvom man er ved at være godt mæt, når man er kommet igennem den fristende brunchbuffet, er der altid plads til en enkelt af de små citron-lækkerbiskner med cream cheese-topping. De ikke alene er smukke og pynter på ethvert bord, men de smager også himmelsk.

Opskriften er til 8-10 personer

Det skal du bruge

Ingredienser

100 gram marcipan
100 gram sukker
2 spisekse blå birkes
100 gram blødt smør
2 æg
Fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
50 gram mel

Topping

150 gram cream cheese
50 gram flormelis
Saft og skal af en lille usprøjtet citron
Revet citronskal
Birkes til pynt

Sådan gør du

Start med at tænde ovnen på 180 °C varmluft.

Riv marcipanen groft på et rivejern, og pisk marcipan, sukker og birkes godt sammen i en skål.

Tilsæt derefter det bløde smør, mens du stadig pisker.

Pisk æggene i et ad gangen, og vend derefter citronskal og mel i med en dejskraber.

Beklæd en form på cirka 15 x 20 centimeter med bagepapir, og hæld dejen i formen.

Bag kagen i cirka 25 minutter.

Tjek, om den er færdigbagt med en strikkepind.

Når der ikke er dej på strikkepinden, er den færdig.

Vent ikke for længe. Den må endelig ikke blive for tør.

Køl kagen af, og vend den derefter ud af formen.

Citron husmoderråd
Citroner er fyldt med C-vitaminer og smager i kager. (Foto: MY DAILY SPACE)

Rør derefter toppingen sammen af cream cheese, flormelis, citronsaft og citronskal, og fordel den ud over kagen.

Stik små kager ud med en rund udstikker med en diameter på 5 centimeter, eller skær den i mundrette hapser, så den er nem at tage fra buffetbordet.

Hvis du vælger den runde form, bliver der lidt mellemstykker at smage på, inden servering af kagen.

Pynt med birkes og revet citronskal.

Hvis du vil have lidt ekstra pynt på kagerne, er hakkede pistacienødder et godt bud.

 

Sådan ser bogen ud:

wulff & konstali bog brunch

 

Læs også:

Toast med gedeost

toast ged tyttebær (Foto: Stine Christiansen)

 

· Mere fra samme kategori ·