
Lækkersulten? Citronkager med birkes og marcipan
Wulff & Konstali er vi ret vilde med. Og nu er der også kommet en brunchbog med makkerparret bag. Vi har fået opskriften på små lækre citronkager med birkes og marcipan
Deres brunchkoncept er kendt og elsket af alle, der har prøvet det. Men hvorfor ikke også prøve at lave nogen af opskrifterne selv? Du får her en af deres søde sager – nemlig små lækre citronkager med både birkes og marcipan. Du kan bruge dem som en del af et brunchbord – som en del af afternoon tea – eller når veninderne kommer over til kaffe og kage.

Der er altid plads
Selvom man er ved at være godt mæt, når man er kommet igennem den fristende brunchbuffet, er der altid plads til en enkelt af de små citron-lækkerbiskner med cream cheese-topping. De ikke alene er smukke og pynter på ethvert bord, men de smager også himmelsk.
Opskriften er til 8-10 personer
Det skal du bruge
Ingredienser100 gram marcipan
100 gram sukker
2 spisekse blå birkes
100 gram blødt smør
2 æg
Fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
50 gram mel
Topping
150 gram cream cheese
50 gram flormelis
Saft og skal af en lille usprøjtet citron
Revet citronskal
Birkes til pynt
Sådan gør du
Start med at tænde ovnen på 180 °C varmluft.
Riv marcipanen groft på et rivejern, og pisk marcipan, sukker og birkes godt sammen i en skål.
Tilsæt derefter det bløde smør, mens du stadig pisker.
Pisk æggene i et ad gangen, og vend derefter citronskal og mel i med en dejskraber.
Beklæd en form på cirka 15 x 20 centimeter med bagepapir, og hæld dejen i formen.
Bag kagen i cirka 25 minutter.
Tjek, om den er færdigbagt med en strikkepind.
Når der ikke er dej på strikkepinden, er den færdig.
Vent ikke for længe. Den må endelig ikke blive for tør.
Køl kagen af, og vend den derefter ud af formen.

Rør derefter toppingen sammen af cream cheese, flormelis, citronsaft og citronskal, og fordel den ud over kagen.
Stik små kager ud med en rund udstikker med en diameter på 5 centimeter, eller skær den i mundrette hapser, så den er nem at tage fra buffetbordet.
Hvis du vælger den runde form, bliver der lidt mellemstykker at smage på, inden servering af kagen.
Pynt med birkes og revet citronskal.
Hvis du vil have lidt ekstra pynt på kagerne, er hakkede pistacienødder et godt bud.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: