Læs også:

Close

NEWS: Unaturlig blomstertrend er et skridt mod mere bæredygtighed

Nyheder  | 

Unaturlig blomstertrend er et skridt mod mere bæredygtighed · Luke Perry er død · Nyt datalæk: Dansk Nordea-filial i centrum for potentiel hvidvask · Du kører for stærkt og overser vigepligten: Derfor dumper du køreprøven · Nye lastbiler kører på afføring fra grise og køer · Dagens billede: Michael Jackson-dokumentar er en stærk fortælling om påstået sexmisbrug

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Unaturlig blomstertrend er et skridt mod mere bæredygtighed

Følger du med på de sociale medier, så har du nok også lagt mærke til de mange farverige blomsterbilleder, der lige for tiden går igen. Gennem de senere år har det særligt været de grønne planter, som har været i fokus og præget de smarte hjem, men nu lader trenden til at vende.

Tørrede buketter i alle mulige afskygninger har den seneste tid vundet indpas, og forhandlerne kan i den grad mærke, at interessen for tørrede og ikke mindst farvede planter er stigende. De tørrede blomster falder ind under betegnelsen ‘evighedsbuketter’, da de i princippet kan holde sig så længe man vil have dem. Dermed bliver bæredygtighed også noget vi ser mere til, når det kommer til pynte hjemmet med de farverige buketter.

– De tørrede blomster er i stedet en måde at udsmykke sit hjem med mindre forbrug og mere meningsfuldhed, lyder det fra Boligstylist Mette Helena Rasmussen. Det skriver TV 2.

Bæredygtighed vil nu også ses i dit blomstervalg. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Ny trend: Sådan indretter du med tørrede blomster i moderne hjem

Luke Perry er død

Onsdag aften i sidste uge blev skuespilleren hastigt kørt på hospitalet med en hjerneblødning, hvorefter han lå til observation. Dødsfaldet skete mandag aften, efter han blev ramt af et alvorligt slagtilfælde på St. Joseph’s Hospital i Burbank, Los Angeles.

Voksede man op i 90’erne er det ret sikkert, at man har et forhold til den populære serie ‘Beverly Hills 90210’. Her spillede Luke Perry den forsømte rigmandssøn Dylan McKay, som kæmpede med alkoholmisbrug, komplicerede kærlighedsforhold og familiestridigheder.

I februar blev det annonceret at serien ville vende tilbage til skærmen med de originale skuespillere og Luke Perry ville være en af dem. Nu står det klart, at seriens bad boy ikke kan tilslutte sig de øvrige 90’er ikoner fra serien i det nye remake.

Han var omgivet af sin familie og sine nærmeste, da han døde. Han efterlader sig to børn på 18 og 21 år fra sit tidligere ægteskab med Minnie Sharp, og nu sin forlovede, Wendy Madison Bauer.

Han blev 52 år gammel. Det skriver TV 2.

Læs også: The Real Housewives of Beverly Hills er tilbage

Nyt datalæk: Dansk Nordea-filial i centrum for potentiel hvidvask

Nordea-filialen i kobberbygningen på Vesterbrogade har været centrum for hundredevis af skattely-selskaber og skuffeselskaber.

Fra Belize via en litauisk bank til Vesterbrogade 8 midt i København og videre til den caribiske ø Nevis. Eller fra Baku i Aserbajdsjan via en litauisk bank til Vesterbrogade, hvor et newzealandsk selskab med en midaldrende filippinsk husmor som direktør havde konto.

Sådan lyder dele af et nyt datalæk, der afslører helt nye detaljer om omfanget af problematiske pengestrømme gennem afdelingen.

– Det skuffende er, at selv en kortfattet gennemgang af disse konti burde have afsløret, at de var mistænkelige, siger den britiske hvidvask-ekspert Graham Barrow, der tidligere har bekæmpet hvidvask i storbanker som HSBC og Deutsche Bank, og som nu har gjort det samme i denne sag. Det skriver Berlingske.

penge hvidvask (Foto: Pixabay)
Nyt datalæk om hvidvaskning af penge hos Nordea-filial. (Foto: Pixabay)

Læs også: Ekstra bladet har måske været med til at hvidvaske penge

Du kører for stærkt og overser vigepligten: Derfor dumper du køreprøven

Kørelærerforeningen fortæller de typiske fejl, der forhindrer dig i at få kørekort. Der er stor forskel på, hvor ofte køreskoleelever dumper køreprøven i landets politikredse. Men spørgsmålet ligger i, hvad årsagen egentlig er til, at eleverne må gå op til køreprøven igen? Det typiske fejl ligger i:

Manglende orientering: Du kan dumpe, hvis du ikke orienterer dig ordentligt. Det er ikke nok at kigge i spejlene. Derfor kan en køresagkyndig godt finde på at dumpe dig, hvis du glemmer at dreje hovedet for at se i de blinde vinkler.

For høj hastighed: Vælger du at følge trafikken, kan det betyde, at du glemmer at kigge på speedometeret og kommer til at køre 5-10 kilometer for stærkt, og så er det en fejlvurdering af hastighed og afstand.

Svingning i vejkryds: Højre- eller venstresving i et vejkryds er en af de klassiske udfordringer, som du skal igennem til en køreprøve. Kør ikke for tidligt ud i krydset, så risikere du at dumpe, da du derved er en ulempe for de andre bilister, eller hvis du eksempelvis overser en fodgænger eller cyklist, når du svinger.

Overholdelse af vigepligt: Overser du en højre vigepligt, risikerer du at gå hjem uden et kørekort. Den fejl fylder meget i dumpestatistikken, siger Dansk Kørelærer-Unions formand René Arnt. Det skriver DR.

køreprøve (Foto: Unsplash)
Der er mange ting man skal holde øje med til køreprøven. (Foto: Unsplash)

Læs også: Danske bilister overvurdere egne evner i trafikken

Nye lastbiler kører på afføring fra grise og køer

Fredag den 1. marts rullede de første af Region Hovedstadens 11 nye biogas-lastbiler ud på vejene. Lastbilerne kører på afføring og urin fra grise og køer, og de vil både forurene langt mindre og støje langt mindre end normale lastbiler.

Når Region Hovedstadens hospitaler fremover får leveret rene uniformer og operationsudstyr eller får hentet affald, bliver det med miljøvenlige biogas-lastbiler. Region Hovedstaden har en ambition om at være Co2-neutrale på transportområdet i år 2025.

– Vi forventer, at lastbilerne kan give en gevinst på 1.000 ton Co2 årligt. Det svarer til 52 ton bøf eller 11.000 timer i en flyvemaskine – eller tusind gange så meget, som hver enkelt dansker ifølge energistyrelsen skal spare i Co2-udledning om året, siger Kim Rockhill (S).

Udover de store gevinster for miljøet bidrager de nye lastbiler også til en bedre hverdag for de mennesker, som bor i hovedstadsområdet. Biogaslastbiler støjer mindre, og så udleder de langt færre partikler, som er rigtig usunde at indånde. Det skriver Region Hovedstaden.

Lastbiler skal til at gøre på afføring (Foto: Pexels)
Lastbiler skal til at gøre på afføring. (Foto: Pexels)

Dagens billede: Michael Jackson dokumentar er en stærk fortælling om påstået sexmisbrug

Den nye dokumentar ‘Leaving Neverland’ om den berømte sanger Michael Jackson er en rystende beretning om, hvordan 90’ernes største popstjerne udnyttede sin berømmelse til et årelangt misbrug af mindreårige drenge.

Læs også: Boet efter Michael Jackson sagsøger HBO

· Mere fra samme kategori ·