Læs også:

Close
Konkurs, penge, fattig, britta nielsen

NEWS: Det havde vi ikke råd til i 2018

Nyheder  | 

Det havde vi ikke råd til i 2018 · Sexafpresningsmails på vej mod danskerne · Boet efter Michael Jackson sagsøger HBO · Ældre arbejder længere · Singapore Airlines går i luften med dansk Michelin-restaurant · Dagens billede: Gwyneth Paltrow beskyldes for vold

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Det havde vi ikke råd til i 2018

Lånio.dk har nærstudereret alle indkomne låneansøgninger fra hele 2018 for at undersøge, hvad forbrugere ikke havde råd til i løbet af året. Det viser sig, at noget der især topper listen over populære lån er billån og lån til tandlægen. Hele 29,52 procent af alle låneansøgerne søgte om lån til privat transport, hvor 86,13 procent af disse udgjorde lån til bil. Yderligere 65 procent af de ansøgere som søgte lån til personlig pleje, havde brug for hjælp til tandlægeregningen i 2018.

Personlig pleje var også på listen over danskernes fortrukne go-to lån i 2018. Her var det 11,6 procent, som søgte lån til personlig pleje. Her er der tale om lån til kosmetik, skønhedsbehandlinger, briller og tandlægeregningen – det var især tandlægeregningen, som ”trak flest tænder ud” på danskerne.

Det er særligt ugifte og folk, der bor alene, som tager lån og de udgør dermed over halvdelen af ansøgerne. Bil- og samlelån var det, som høstede flest penge hjem til privatkassen hos danskerne. Derudover er det husholdningen, som fylder meget og her var det henholdsvis renovering, møblering og hvidevarer, der blev søgt om penge til. Det skriver Lånio.dk.

Konkurs, penge, fattig, britta nielsen
Det havde vi ikke råd til i 2018. (Foto: Pexels)

Læs også: Ny lejebolig i sigte? Tjek lejekontrakten

Sexafpresningsmails på vej mod danskerne

Flere tusinde falske sexafpresningsmails er på vej mod rigtig mange danske mailadresser, hvor det lyder, at kriminelle har dit kodeord, billeder eller videoer af dig i intime situationer, og at det vil blive offentliggjort, hvis du ikke sender afsenderen en vis mængde kryptovaluta.

Peter Kruse, som er it-sikkerhedsekspert for firmaet CSIS Security Group forklarer, at hvis man modtager sådan en mail, så skal man ikke betale. Han fortæller også, at denne afpresningsmetode også er kendt som ‘sextortion’.

De mange mails bliver sendt på baggrund af større læk af brugernavn og kodeord, så selv om bagmændene faktisk sender ens rigtige kodeord og brugernavn med i mailen, har de ikke den video, som de påstår at have.

– Det er første gang, at vi har set mails i det omfang på dansk og målrettet danskere. Kombinationen af lækkede passwords og mails på dansk gør, at vi er bange for, at mange danskere falder i fælden og bliver bange nok til, at de indbetaler penge til de kriminelle. Og så fortsætter problemet bare, understreger Peter Kruse. Det skriver Ritzau.

cybersikkerhed, internettet, internet, online, nettet, net, computer, security, hacker, hacking
Sexafpresningsmails på vej mod danskerne. (Foto: Pexels)

Læs også: Hacket på bibliotek: Fik stjålet 165.000 kroner

Boet efter Michael Jackson sagsøger HBO

HBO bliver sagsøgt grundet dokumentarfilmen “Leaving Neverland”, som forventes at have premiere i næste måned. I dokumentarfilmen møder man to mænd, som står frem og fortæller hvordan de som drenge blev seksuelt misbrugt af den nu afdøde Michael Jackson.

Det er boet efter Michael Jackson, som har valgt at indgive et søgsmål mod HBO, da de mener, at HBO overtræder en kontrakt fra 1992. Kontrakten handler om en aftale om ikke at nedværdige sangeren, som HBO indgik for at de kunne få lov til at vise en af Michael Jacksons koncerter.

Boet mener, at aftalen stadig gælder den dag i dag, og at følgerne af dokumentarfilmen kan være skadende for over 100 millioner dollars.

HBO oplyser, at det fortsat er planen at vise “Leaving Neverland”. Det skriver nyhedsbureauet AP.

idømt, fængsel, straf, dom, dommer, anholdt, politi, 112, hammer
Boet efter Michael Jackson sagsøger HBO. (Foto: Pexels)

Læs også: Prince er død

Ældre arbejder længere

Ældre bliver længere på arbejdsmarkedet, end de gjorde for 15 år siden. I 2002 arbejdede 10 procent af de 67-årige, mens 29 procent havde trukket sig tilbage, inden de fyldte 60 år.

I 2017 så det anderledes ud. Da arbejdede 19 procent af de 67-årige, og kun 12 procent havde trukket sig tilbage, inden de fyldte 60 år. Det viser tre nye undersøgelser, som VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet og som indgår i Seniortænketankens arbejde.

Undersøgelserne viser også, at ældre i mindre grad end tidligere stopper på grund af dårligt helbred. I 1997 var det tilfældet for 36 procent, mens det i 2017 var 23 procent. Flere bliver i dag ”lokket” ud af arbejdsmarkedet med udsigten til efterløn eller pension og mere tid til familie og fritid, end de bliver ”skubbet” ud af eksempelvis arbejdspres eller dårligt helbred. Det skriver Beskæftigelsesministeriet.

Ældre, pension, pensionist, pensionister, gammel, hænder, gamle, rynker
Ældre arbejder længere. (Foto: Pexels)

Læs også: En hollandsk mand vil have domstol til at gøre ham 20 år yngre

Singapore Airlines går i luften med dansk Michelin-restaurant

Vores smags- og lugtesans reduceres markant, når vi kommer op i højere luftlag. Alligevel er god mad med lokalt særpræg en del af Singapore Airlines’ løfte til passagerne. Derfor har flyselskabet sammen med Michelin-restauranten Kokkeriet og flycateringvirksomheden Gate Gourmet udviklet fire nye gourmetretter med et nordisk touch til rejsende på ruten København – Singapore.

De nye retter kan nydes af alle, der rejser med på businessclass hos Singapore Airlines fra Københavns Lufthavn. To retter kan nydes fra den 31. marts. Det drejer sig om ’Butternut Squash, kammusling og hybenrosegelé’ til forret og ’Stegt flæsk af confiteret svinebryst med persillesauce og rabarbergelé’ til hovedret. De to næste retter serveres fra maj 2019.

Singapore airlines, kokkeriet, michelin, mad, sulten
Singapore Airlines går i luften med dansk Michelin-restaurant. (Foto: PR)

Læs også: 28 danske restauranter får Michelin-stjerner

Dagens billede: Gwyneth Paltrow beskyldes for vold

En mand har beskyldt Gwyneth Paltrow for at slå ham så hårdt, så han blev “slået ud”, og at hun skulle have brækket fire af hans ribben for efterfølgende at køre væk på ski.

Læs også: Gwyneth Paltrow betaler for at blive stukket af bier

· Mere fra samme kategori ·