Læs også:

Close
Nordea dropper Swipp og vælger MobilePay.

MORNING NEWS: Ekstra Bladet har måske været med til at hvidvaske penge

Nyheder  | 

Ekstra Bladet har måske været med til at hvidvaske penge · Dansker får hovedrolle i hitserie på Netflix · Ole Birk Olesen i samråd for kvindekritisk blogindlæg · Nervegift fundet på myrdet bror til Nordkoreas leder

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens vigtigste, sjoveste og mest underfundige overskrifter valgt ud til dig.

Ekstra Bladet har måske været med til at hvidvaske penge

Ekstra Bladet har måske været med til at hvidvaske penge for bagmænd i escortbureauer og kan gøre sig medskyldig i rufferi. Det skriver TV2.

Sexkunder har kunne betale for ydelser via Mobilepay, men i stedet for at gå til bagmændene og de prostituerede er pengene gået ind på Ekstra Bladets annoncekonto. Hvis avisen har vidst, at det foregik, kan den have gjort sig medskyldig i rufferi.

I Danmark er det ulovligt at tjene penge på, at andre sælger sex. Ifølge Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen fik avisen mistanke om ordningen i juni 2016, men betalingerne fortsatte, og fra august til oktober 2016 er der foretaget 38 betalinger på mere end 60.000 kroner.

Ekstra Bladet stopper samarbejdet i november 2016, og da avisens annoncesælger skriver til en annoncekunde, at ordningen med Mobilepay slutter, så fremgår det af en mailkorrespondance, at annoncesælgeren godt ved, at Mobilepay-betalingerne er ulovlige.

– Indbetalingerne via Mobilepay fra jeres kunder må ikke foretages, da det ifølge loven er hvidvaskning. skriver Ekstra Bladets annonceafdeling.

Han får svaret:

– Øv, hvor ærgerligt. I har jo hele tiden vidst, at det var sådan, det foregik, så hvorfor er det et problem nu?

– Spørg ikke mig – jeg parerer bare ordre, skriver annoncesælgeren fra Ekstra Bladet tilbage.

Nordea dropper Swipp og vælger MobilePay.
Mobilepay fra sexkunder til Ekstra Bladets konto er ulovligt. (Foto: Polfoto)

Dansk skuespiller får hovedrolle i hitserie fra Netflix

Den danske skuespiller Linnea Berthelsen vil dukke frem på skærmene til efteråret. Den 23-årige skuespiller har nemlig fået en hovedrolle i Netflix’ hitserie “Stranger Things”. Det skriver TV2.

– Det er en stor serie, og jeg forstår ikke omfanget. Jeg er glad, jeg er stolt, og jeg er passioneret omkring hele projektet. Jeg glæder mig utroligt meget til at arbejde sammen med dem, fortæller hun.

Mere end 14 millioner mennesker har set første sæson af sci-fi serien, der forgår i 1980’ernes USA, og Linnea har måtte researche godt og grundigt for at blive bekendt med serien, der foregår i en tid, hvor hun ikke engang var født endnu.

– Jeg har brugt en masse tid på research omkring tidsperioden. Jeg gik i krig med alle de bøger, som de (instruktørerne red.) har læst, set interviews med unge mennesker – hvilke relationer havde de, og hvad var man bange for dengang, forklarer hun.

Anden sæson af “Stranger Things” får premiere til oktober.

Dansk skuespiller får hovedrolle i hitserie fra Netflix. (Foto: All Over)

LA-minister i samråd over kvinde-kritisk indlæg

Transportminister fra Liberal Alliance, Ole Birk Olesen, er igen kommet i modvind over et indlæg han skrev i 2010, der hedder “Jeg anklager kvinder”.  Det skriver Ritzau.

– Jeg anklager kvinder for grundlæggende at være uden moral og ære. De er fyldt med kærlighed til deres nærmeste, men moral og ære besidder de ikke, skrev Ole Birk Olesen blandt andet dengang.

Ole Birk Olesen har før sagt, at blogindlægget blev skrevet, inden han gik ind i politik, og at han ikke ville formulere sig sådan i dag. Han har dog aldrig taget afstand fra det stærkt kvindekritiske indlæg.

I går blev han kaldt i samråd af Rasmus Prehn (S) og Lea Wermelin (S), hvor han skulle forklare, hvordan hans kvindesyn vil påvirke hans udpegelse af kvindelige medlemmer til bestyrelser, nævn og kommissioner.

– Jeg har stemt på fire kvinder ved de seneste fire valg. Så på den måde synes jeg, at det fremgår tydeligt, at jeg mener, at kvinder er i stand til at lede, sagde transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Ministeren forklarede ved samrådet, at indlægget “fik lidt ekstra gas” og var skrevet, for at holde “det troldspejl mod kvinder, som mænd så ofte udsættes for”.

Birk Olesen måtte også tage stilling til et tidligere udsagn i forbindelse med indlægget, hvor han sagde, at han “aldrig skriver noget, som han ikke mener af et oprigtigt hjerte blot for at provokere”, men han tog ikke direkte afstand til hele indholdet.

Du kan læse Ole Birk Olesens anklager mod kvinder her.

LA-minister anklages for kvindehad. (Foto: Polfoto)

Verdens farligste nervegift fundet på Kim Jong-nam

Mordet på den nordkoreanske leder Kim Jong-uns bror Kim Jong-nam er stadig ikke opklaret, men nu har politiet i Malaysia fundet rester af den mest dødbringende nervegift nogensinde skabt – VX – på liget. Det skriver TV2.

Nervegiften er fundet i et øje og i ansigtet af Kim Jong-nam, der i sidste uge blev angrebet i lufthavnen i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur. Videoer har vist to kvinder, der nærmer sig den 45-årige mand og kommer et eller andet i ansigtet på ham.

Broderen havde levet i eksil i flere år, og Sydkorea er overbevist om, at snigmordet er en bestillingsopgave fra ledelsen i Nordkorea.

Fire anholdt for drab på Kim Jong-uns bror. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·