Læs også:

Close
Skiferie, ski, vinter, vinterferie, sne, kulde, koldt, sol

NEWS: Hver femte dansker risikerer dyr regning efter skiferien

Nyheder  | 

Hver femte dansker risikerer dyr regning efter skiferien · Syrien har brugt kemiske våben i over hundredvis af angreb · Valentinsdag er populær som aldrig før · Årets første stork er landet · Dagens billede: Darren Criss skal giftes

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Hver femte dansker risikerer dyr regning efter skiferien

Der er langt større risiko for at komme til skade på en skiferie end en almindelig ferie, men alligevel vælger hver femte danske skiturist at tage afsted uden en rejseforsikring, viser en rundspørge, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Men hvis uheldet er ude, og man ikke har en forsikring, kan regningen hurtigt løbe op i rigtig mange penge – som man vel at mærke selv skal kunne lægge ud for. For ofte involverer et uheld på et skisportssted nemlig behandling på et privathospital og store omkostninger til transport.

– Vi kan se, at en del danskere tror, det blå sygesikringskort fungerer som en forsikring på skiferien, men det er langt fra altid tilfældet. For det dækker kun samme behandling, som borgerne i det land, man er i, og der er behandling på privathospitaler og hjemtransport eksempelvis ikke inkluderet, siger leder af Alarmcentralen i Gouda Rejseforsikring, Pia Nygaard, og peger samtidig på, at op mod hver femte anmeldte skiskade kræver hjemtransport, der kan løbe op i rigtig mange penge.

Udover rejseforsikringen er det en god idé at sætte sig grundigt ind i sine forsikringer, inden man tager afsted, da eksempelvis indboforsikringen også kan blive meget vigtig, hvis uheldet er ude på skiferien.

– Din indbo- og ansvarsforsikring hjælper dig ikke kun, hvis du mister din bagage eller får stjålet dine ski, den dækker også eventuelle omkostninger, der kan opstå, hvis du kommer til at støde ind andre på løjpen, siger Pia Nygaard. Det skriver Gjensidige Forsikring i en pressemeddelelse.

Skiferie, ski, vinter, vinterferie, sne, kulde, koldt, sol
Hver femte dansker risikerer dyr regning efter skiferien. (Foto: Pexels)

Læs også: Mænd får oftere skader på pisterne end kvinder

Syrien har brugt kemiske våben i over hundredvis af angreb

Præsident Bashar al-Assads styre står bag 98 procent af 336 angreb, hvor der er brugt giftgas og andre kemiske våben i Syrien. Islamisk Stat står bag de resterende angreb.

Kemiske våben er altså blevet brugt langt hyppigere end først antaget i den snart otte år lange borgerkrig i landet. Det fremgår af en rapport, som The Global Public Policy Institute søndag har offentliggjort, skriver flere amerikanske medier.

Der er i alt gennemført 336 ulovlige angreb med kemiske stoffer såsom klorin, gas eller sarin. Dette tal omfatter dog kun angreb, som der er troværdige beviser for.

Gennem årene har der flere gange været meldinger om angreb med giftgas, som i stor grad er gået ud over den civile befolkning i landet. I 2018 afslørede en rapport fra FN, at der findes beviser for, at der har været 34 af den slags angreb. Også i den rapport blev Assads styre beskyldt for de fleste af angrebene. Det skriver Ritzau.

Krig, angreb, røg, våben, kemisk, kemi, gift, giftig
Syrien har brugt kemiske våben i over hundredvis af angreb. (Foto: Pexels)

Læs også: USA affyrer mere end 50 missiler mod Syrien

Valentinsdag er populær som aldrig før

Valentinsdag er blevet dagen, hvor danskerne finder deres mest romantiske side frem og hylder kærligheden. Og mærkedagen er for alvor kommet for at blive. Interflora har fra 2013-2018 oplevet en vækst på 73 procent og i år kunne blomster- og gavekæden igen melde om en fremgang i salget af kærlige gavehilsner på valentinsdag.

– Frem til vores deadline for bestillinger på Interflora.dk har der været rigtig travlt, og de mange blomsterhandlere landet over har løbet stærkt for at nå alle ordrer. Vi er selvfølgelig rigtig glade for en fremgang på 11 procent i forhold til sidste års rekord, men samtidig glæder vi os over, at mange danskere husker på hinanden og kærligheden, siger administrerende direktør og partner hos Interflora, Søren Flemming Larsen.

Danskerne er på valentinsdag bestemt heller ikke sparsommelige, hvis du spørger Interflora. Der bliver nemlig også smidt flere varer i indkøbskurven per ordre i forhold til sidste år.

– Der er altid nogle ordrer, der er lidt udover det sædvanlige, men på Interflora.dk har vi kunnet se, at folk i gennemsnit vælger at bruge flere penge på større buketter og ekstra varer som chokolade. Blomster er stadig kærlighedens sprog og valentinsdag kan være en god anledning for os alle til at huske på romantikken i en ellers travl hverdag, siger Søren Flemming Larsen. Det skriver Interflora i en pressemeddelelse.

Valentinsdag, valentin, valentine, valentines day, kærlighed, forelsket, blomster
Valentinsdag
 populær som aldrig før. (Foto: Pexels)

Læs også: Valentinsdag har for alvor fået fat i danskerne – og især i de unge

Årets første stork er landet

Så er storken endnu engang kommet til Danmark. Den første stork blev set ved Aakirkeby på Bornholm. Det er godt en uge tidligere end sidste år, oplyser foreningen Storkene.dk.

Storkens noget tidligere ankomst skyldes godt trækvejr, fortæller Jess Frederiksen, der er formand for Storkene.dk.

– Det er helt ekstremt tidligt. Det er helt usædvanligt, og der er ingen tvivl om, at det skyldes det milde vejr og i det hele taget klimaforandringerne. Den kommer fra Spanien, Portugal eller måske Nordafrika. Med den sydvestlige vind, der har været, så er der kommet rigtig mange storke tidligt til Europa her i år. Og det er ret usædvanligt, siger Jess Frederiksen.

Desuden er det opsigtsvækkende, at den er landet på netop Bornholm. De første plejer nemlig at lande i Sydjylland, oplyser Jess Frederiksen. Det skriver Ritzau.

Stork, fugl, danmark, dyr, natur, dyreliv, rede
Årets første stork er landet. (Foto: Pexels)

Læs også: Dyrevelfærd hitter for alvor hos danskerne

Dagens billede: Darren Criss skal giftes

Darren Criss og Mia Swier skal giftes.

Læs også: Det skete der i virkeligheden i Pinocchio, Frozen, Pocahontas og Prinsessen og Frøen

· Mere fra samme kategori ·