Læs også:

Close
Dyrevelfærd, økologi, økologisk, dyr, grise, svin, svinekød

NEWS: Dyrevelfærd hitter for alvor hos danskerne

Nyheder  | 

Dyrevelfærd hitter for alvor hos danskerne · Par forgiftet med nervegas · Indespærret fodboldhold kan muligvis forlade grotte på gåben · Offentlige virksomheder får bøder for manglende praktikpladser

Vi har udvalgt dagens væsentligste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dyrevelfærd hitter for alvor hos danskerne

Flere og flere har dyrevelfærd for øje, når de køber ind. I Netto, Bilka og føtex er salget af produkter med højeste niveau af dyrevelfærd samlet set steget med 250 millioner kroner i de seneste 2½ år. Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

Salling Groups konkrete mål er, at salget af dyrevelfærd på det højeste niveau skal øges med 500 mio. kr. i føtex, Bilka og Netto frem mod 2020.

Dyrevelfærd, økologi, økologisk, dyr, grise, svin, svinekød
Dyrevelfærd hitter for alvor hos danskerne. (Foto: Salling Group)

Læs også: IKEA har vildledt om dyrevelfærd i deres restaurantmad i årevis

Par forgiftet med nervegas

Den britiske chef for antiterrorpolitiet oplyser, at et britisk par i 40’erne er blevet ramt af nervegassen Novichok. Det er den samme nervegas, som den tidligere spion Sergej Skripal blev forgiftet med.

En talsmand for premierminister May udtaler, at begge personer er i kritisk tilstand, og at sagen behandles med største alvor. Det skriver TV 2.

Nervegift, gift, russisk spion, news, nyheder, termometer, drugs, piller, spion, politi
Et britisk par i 40’erne er blevet forgiftet af nervegassen Novichok. (Foto: Pexels)

Læs også: Folketinget blev vildledt i sag om russisk gas

Indespærret fodboldhold kan muligvis forlade grotte på gåben

De 12 drenge og deres fodboldtræner der sidder indespærret i en grotte i Thailand, behøver måske alligevel ikke at dykke ud, som der ellers har været meldinger om indtil nu.

Det thailandske indenrigsministerium meddeler nu, at vandstanden i store dele af grotten er faldet så meget, at drengene muligvis vil kunne gå ud i stedet for at dykke. Det skriver TV 2.

Læs også: Nu vil Thailand gøre grotten med fodboldholdet til turistattraktion

Offentlige virksomheder får bøder for manglende praktikpladser

1.874 offentlige arbejdsgivere står til at få bøder på op mod 27.000 kroner næste år, hvis de ikke opretter flere praktikpladser i år.

Det viser den seneste opgørelse, efter trepartsaftalen om praktikpladser trådte i kraft ved årsskiftet og indførte en bøde-eller-bonus-ordning for at sikre flere praktikpladser. Det skriver DR.

ok18, overenskomst, overenskomsforhandling, forhandling, løn, arbejde, arbejdsvilkår, vilkår, rettigheder, medarbejdere, offentlig ansat, offentlige ansatte, kommune, regioner, staten, regeringen, sophie løhde, kl, martin ziegler, lærerforeningen, musketered, sammenhold, storkonflikt, konflikt, strejke, lockout, politik, moderniseringsstyrelsen, innovation, finansministeriet, penge, økonomi, pres, mette christensen, sammenbrud
1.874 offentlige arbejdsgivere står til at få bøder på op mod 27.000 kroner næste år. (Foto: Ritzau Scanpix)

Læs også: Praktikpladser til unge på vej

· Mere fra samme kategori ·