Læs også:

Close

NEWS: Kvinder er fattigere end mænd

Nyheder  | 

Kvinder er fattigere end mænd • Ryd op i dates med KonMari • Theresa May er Premierminister • Test dit navns placering  • Dagen billede: Vi elsker Trevor Noah

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kvinder er fattigere end mænd

De fleste kvinder oplever ikke, at de er fattigere end mænd, før det er for sent. Det er som en frø i en gryde, der langsomt opvarmes til kogepunktet.

”Mange har den opfattelse, at vi allerede har ligestilling i Danmark. Tallene her viser klart, at det er ikke rigtigt. Vi er ikke i mål med ligestillingen,” siger direktør for KVINFO Henriette Laursen.

Generelt ser man en udvikling i forskellen på kvinder og mænds indkomst, som starter uskyldigt i studieårene og ender med en forskel på 20% i pensionsalderen.

Tingene ændrer sig for alvor, når parrene får børn, og de skal tage sig af dem. Kvinderne går ned i arbejdstid og har kortere vej til arbejde, mens mænd går op i arbejdstid og har længere til arbejde. Endvidere sparer kvinderne ikke op til pensionen på samme måde som mænd. Dermed ender der med at være en forskel på 43% mellem mænd og kvinders pensionsformue.

Alle de tal, der flyver rundt, kan være svære at forstå, hvis man ikke har noget at sætte dem i forhold til. Kvinfo har derfor lavet en artikelserie, som skal være med til at give en forståelse for, hvorfor kvinder og mænd vælger, som de gør, og hvordan deres vilkår tilskynder dem til dette. I artikelserien fortæller par i forskellige aldre, om deres valg i livet. Deres historier kommer dermed bagved de tal, som viser de stigende forskelle. Artiklenserien læser du på kvindfo.dk

Kvinder er fattigere end mænd. (Foto: Pexels)

Læs også: Forstå sagen: Feminisme, kvindebevægelser og ligestilling

Ryd op i dates med KonMari

Huffington vil rydde op i dates med KonMari-metoden. Den er opfundet af Marie Kondo deraf navnet. Metoden går overordnet set ud på at rydde ud i det, det ikke gør én glad. Dette overføres her til datinglivet:

  1. Før du starter din dating, så sig tak og farvel til dine eks’er
  2. Ryd op i dating apps
  3. Swipe kun dem, som du kunne forestille dig, at ses med. Skriv til og svar dem. du swiper.
  4. Ved mødet tjekker du op på, om du føler dig let eller glad.
  5. Hvis du efter en håndfuld dates ikke føler noget særligt for personen, så lad dem gå for alles skyld.
  6. Når du finder én, du kan lide, så værdsæt dem frem for at kritisere dem.

Marie Kondo har skrevet bøger, hvor hun fortæller om metoden med at rydde op i sit liv. Hun er for alvor blevet populær, efter hun har fået sin egen serie på Netflix. Det skriver Huffington.

Ryd op i dates med KonMari. (Foto: Pexels)

 

Læs også: Datingpanelet diskuterer: Scoringsforsøg – JOKE EDITION

Theresa May er Premierminister

Theresa May og hendes regering overlevede onsdag aften et mistillidsvotum. Dette var stillet af oppositionsleder, Jeremy Corbyn.

Nitten stemmer for afgjorde, at May kunne fortsætte som Premierminister. Hun leder fortsat sin regering og Storbritannien.

– Nu har parlamentsmedlemmerne sagt, hvad de ikke vil. Nu må vi arbejde sammen på at finde ud af, hvad de så vil. Det er tid til at lægge egne interesser til side, siger Theresa May. Det skriver TV2 nyhederne

Theresa May ER Premierminister. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: May i ilden efter nej til brexit-aftale

Test dit navns placering

Tidligere var det almindelige navne, forældre valgte til deres børn. I dag vælger forældre mere unikke navne. Derudover får børn, der navngives i dag, typisk begge forældrenes efternavne.

Statistikken viser dog, at der stadig er et overvældende flertal med navne, som tidligere blev betragtet som almindelige og et sikkert valg. Hedder du Anne Larsen, så hører dit navn til det allermest valgte. Hedder du noget andet, så kan du tjekke dit navn og se, hvor almindeligt det er på landsplan. Det skriver TV2 nyhederne

Test dit navns placering
(Foto: Pexels)

 

Læs også: NEWS: Vi vil have unikke navne

Dagen billede: Vi elsker Trevor Noah

View this post on Instagram

#10YearChallenge

A post shared by The Daily Show (@thedailyshow) on

Læs også: Trænger du til et godt grin – så læs de her otte sjove facts

· Mere fra samme kategori ·