Læs også:

Close
Marokko Marrakech

NEWS: Efterforskning af drabet på dansk kvinde peger på IS

Nyheder  | 

Efterforskning af drabet på dansk kvinde peger på IS · Hver 8. nye studerende er ensom · Københavns Kommune runder kampagnen “Trygt Natteliv” af med et podcast · Fyrværkerifestival afslutter Tivolis 175 års jubilæum · Dagens billede: Julemarkedet på Højbro Plads

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Efterforskning af drabet på dansk kvinde peger på IS

Mandag morgen blev to skandinaviske kvinder fundet dræbt efter en vandretur i Atlas-bjergene i Marokko. Kvinderne er blevet dræbt med en skarp genstand mod halsen. De to kvinder var rejst til Marokko som turister. Der er tale om danske Louisa Vesterager Jespersen og hendes norske veninde Maren Ueland.

Nu er det kommet frem, at drabet på de to kvinder muligvis er terrorrelateret. Desuden er der anholdt en person i sagen, som har forbindelse til en ekstremistisk gruppe. Flere andre mistænkte er identificeret og eftersøgt.

Der florerer en video på de sociale medier, hvori man ser en kvinde blive dræbt. Den marokkanske anklagemyndighed oplyser, at de i deres efterforskning er ved at undersøge videoen og dens ægthed. Det skriver TV 2.

Marokko Marrakech
Mandag morgen blev to skandinaviske kvinder fundet dræbt efter en vandretur i Atlas-bjergene i Marokko. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Tre terrormistænkte anholdt i Tyskland

Hver 8. nye studerende er ensom

I en ny analyse har Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) set nærmere på ensomhed blandt studerende et halvt år efter, at de er begyndt på en videregående uddannelse.

Halvdelen af de nye studerende føler sig ofte eller en gang imellem isoleret fra andre, mens 45 procent ofte eller en gang imellem føler, at de savner nogen at være sammen med. Samtidig føler 27 procent sig ofte eller en gang imellem holdt udenfor.

På baggrund af et samlet mål for ensomhed kan 12 procent (svarende til hver 8. nye studerende) kategoriseres som ensomme.

Men ensomhed er ikke kun et problem i sig selv. Analysen viser nemlig, at ensomme studerende også er dem, der i lavest grad oplever at kunne få hjælp fra deres medstuderende, ligesom de i lavest grad diskuterer undervisningsmateriale med andre studerende. Samtidig er ensomme studerende også dem, der i højest grad overvejer at stoppe på deres uddannelse. Det skriver Danmarks Evalueringsinstitut.

præstationskultur, stress, arbejde, resultater, computer, bærbar, mac, skrivebord, kvinde, tager sig til hovedet, opgaver, lektier, arbejde
Hver 8. nye studerende er ensom. (Foto: Pexels)

Læs også: Studerende rammes af stress

Københavns Kommune runder kampagnen “Trygt Natteliv” af med et podcast

I august lancerede Københavns Kommune kampagnen “Trygt Natteliv” i København, der har sat fokus på, at man skal sige fra over for diskrimination og støtte op om unge, der udsættes for diskrimination og chikane.

Og netop i disse dage rundes kampagnen af med et podcast hos A Seat At The Table. Podcastet kan høres her.

Som et led i kampagnen har Københavns Kommune udarbejdet tre handlingsanvisende råd, som skal hjælpe unge med, hvad de skal gøre, hvis de oplever diskrimination. Rådene kan læses her.

Læs også: En snak med influenceren Amalie Wessel om diskrimination

Fyrværkerifestival afslutter Tivolis 175 års jubilæum

Dette års fyrværkerifestival i København bliver en hyldest til Tivolis ikoner i anledning af, at forlystelseshaven i år har rundet 175 år. Der lægges ud med at fejre Pjerrot, hvor farverne rød og sølv bliver gennemgående, så det leder tankerne hen på Pjerrots røde mund og lyse dragt.

Herefter får Columbine og Harlekin deres eget fyrværkeri, hvor farverne blå, gul, grøn og sølv, som vi kender fra deres dragter, fremhæves. På festivalen sidste dag, som også er Nytårsaften, bliver det Tivolis grundlæggers Georg Carstensen, som står for skud.

Festivalen løber over tre dage, og skydes i gang den 25. december kl. 20.45 og afsluttes med det helt store Nytårsfyrværkeri den 31. december 2018 kl. 23.00. Det skriver Tivoli.

Tivoli
Fyrværkerifestival afslutter Tivolis 175 års jubilæum. (Foto: Tivoli PR)

Læs også: Masser af sjove fun facts om Tivoli

Dagens billede: Julemarkedet på Højbro Plads

Kom i julestemning på det hyggelige julemarked på Højbro Plads.

Læs også: Ting du kan hygge med i december

· Mere fra samme kategori ·