Læs også:

Close
Facebook

NEWS: Barnebrud solgt på Facebook

Nyheder  | 

Barnebrud solgt på Facebook · Bendtner dropper anke · Kvinder har alt for beskedne lønkrav · Hver anden dansker vil svinge kortet til Black Friday · Dagens billede: Morgen i Nyhavn

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Barnebrud solgt på Facebook

Det er muligt at købe stort set alt via Facebook. Nu desværre også barnebrude, efter fem mænd deltog i en auktion om en 16-årig pige via det sociale medie i Sydsudan. Som betaling for sin datter fik hendes far 500 køer, tre biler og 10.000 dollar. Flere af deltagerne var højtstående embedsmænd. Den vindende byder kan nu kalde pigen for sin 10. hustru.

George Otim er landedirektør for Plan International i Sydsudan og tager skarpt afstand til auktionen:

– Den barbariske udnyttelse af teknologien minder om moderne slavehandel. Det er ufatteligt, at en pige kan blive bortauktioneret til ægteskab på verdens største sociale medie, siger han.

Børneægteskaber er et globalt problem. Hvert andet sekund giftes en pige under 18 år bort – svarende til 15 millioner om året. Det skriver PlanBørnefonden.

Facebook
Barnebrud solgt på Facebook. (Foto: Pexels)

Læs også: 134 millioner piger kan ende som barnebrude inden 2030

Bendtner dropper anke

Den 2. november blev den danske fodboldspiller Nicklas Bendtner idømt 50 dages ubetinget fængsel for vold mod en taxachauffør. Fodboldspilleren og hans forsvarer, advokat Anders Németh, ankede efterfølgende dommen til frifindelse.

I går kom det frem, at Bendtner nu frafalder anken af sin dom. Dommen inkluderer, at Bendtner skal betale sagens omkostninger samt en erstatning på 11.000 kroner til taxachaufføren. Det skriver TV 2.

Læs også: Bendtners kæreste fortæller nu om sammenstødet

Kvinder har alt for beskedne lønkrav

De kvindelige studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser undervurderer deres eget værd, når spørgsmålet falder på, hvad de forventer at få i startløn i deres første jobs. Det viser en kortlægning baseret på svar fra godt 1.500 studerende lavet af Ingeniørforeningen, IDA.

Både for de kommende naturvidenskabelige kandidater og for de kommende civil- og diplomingeniører er billedet det samme, og det ærgrer formanden for Ansattes Råd i IDA, Juliane Marie Neiiendam.

Både ifølge IDAs egen lønstatistik og officielle tal fra Danmarks Statistik er der en uforklarlig lønforskel mellem kvinder og mænd, selvom de har lige lange uddannelser, og derfor nytter det ikke, at der allerede i studietiden er en så skæv forestilling om lønniveauet, mener Juliane Marie Neiiendam.

Bestyrelsesformænd har svært ved at finde kvinder
Kvinder har alt for beskedne lønkrav. (Foto: Pexels)

Læs også: Stadig få kvinder i topledelser

Hver anden dansker vil svinge kortet til Black Friday

Ved midnat torsdag skydes årets største handelsdag officielt i gang, og mens butikker på gadestrøg og online lokker med store besparelser, peger alt på, at der også i år – i tråd med tidligere Black Fridays – vil blive sat handelsrekord. Det viser nye tal fra DIBS, en del af Nets, som leverer betalingsløsninger til over 25.000 webshops.

I en rundspørge hvor man har spurgt danskerne om deres planer for Black Friday, svarer 48 procent at de har tænkt sig at shoppe sammenlignet med 45 procent i 2017. Sidste år registrerede DIBS en stigning i antallet af transaktioner hos de danske webshops på 46 procent sammenlignet med Black Friday i 2016 – og hos betalingsleverandøren ser man ingen tegn på at 2018 skulle ændre på den udvikling.

Black friday, shopping, online
Hver anden dansker vil svinge kortet til Black Friday. (Foto: PR)

Læs også: 6 gode tips til Black Friday: Undgå at blive snydt online

Dagens billede: Morgen i Nyhavn

På dage som i dag hvor vejret er trist og gråt, så bliver man i godt humør at at kigge på smukke billeder som dette, der er taget i Nyhavn.

Læs også: København ligger på førstepladsen hos verdenskendt rejseguide

· Mere fra samme kategori ·