Læs også:

Close
København Nyhavn Danmark Turist Rejse

NEWS: København ligger på førstepladsen hos verdenskendt rejseguide

Nyheder  | 

København ligger på førstepladsen hos verdenskendt rejseguide · Mand får 12 års fængsel for forgiftet babymad · Stort flertal af danskerne vil have tobakken skjult · Danskerne bruger flere penge på økologi · Dagens billede: ‘Hovedløst kyllinge-monster’

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

København ligger på førstepladsen hos verdenskendt rejseguide

Lonely Planet, som er en af verdens største og mest respekterede rejseguides, har kåret København som ”The world’s top city for 2019” i deres årlige ”Best in travel”-bog, der samler de bedste byer, lande og trends på verdensplan.

I bogen beskrives København som “Denmark’s capital of cool is unstoppable” – Danmarks tjekkede hovedstad er ikke til at stoppe.

– København har brostensbelagte gader, banebrydende menuer og trendsættende design. De gamle slotte, kirker og pakhuse deler gader og vandveje med fed moderne arkitektur, mens byens tidligere kødmarked har gallerier, lokale spisesteder og hippe barer. København er indbegrebet af ”Scandi cool” og fortjener at blive anerkendt på verdensplan, siger Lonely Planets chefredaktør Tom Hall.

Så hvis man spørger Lonely Planet, er vores hovedstad dermed, den by i verden, som rejsende skal besøge. Lonely Planet har siden 1973 printet mere end 145 millioner eksemplarer af deres rejsebøger til lande i hele verden. Det skriver TV 2.

København Nyhavn Danmark Turist Rejse
København ligger på førstepladsen hos verdenskendt rejseguide. (Foto: Pexels)

Læs også: København bliver vært for World Pride i 2021

Mand får 12 års fængsel for forgiftet babymad

En tysk mand blev i går mandag idømt 12 år og seks måneders fængsel for blandt andet at have placeret forgiftet babymad i flere forskellige supermarkeder i den tyske by Ravenburg sidste år.

Det drejede sig om i alt fem glas, som hver især indeholdt nok af den farveløse giftige væske ethylenglycol til at slå et barn ihjel. Heldigvis endte det aldrig sådan.

Efter gerningsmanden havde placeret de forgiftede glas, kontaktede han de forskellige butikker, hvor han forlangte 11,7 millioner euro for at stoppe sine gerninger. Det svarer til cirka 87 millioner danske kroner.

Den dengang 53-årige mand blev efterfølgende anholdt i sagen, og i går blev han så idømt 12 år og seks måneders fængsel for fem forsøg på manddrab og for afpresning. Det skriver Ritzau.

Dommer, dømt, hammer, sigtet, lov, politi, retten
Mand får 12 års fængsel for forgiftet babymad. (Foto: Pexels)

Læs også: 64-årig kvinde efterlyst for millionsvindel

Stort flertal af danskerne vil have tobakken skjult

En ny undersøgelse viser, at et stort flertal på 71 procent af danskerne bakker op om, at butikkerne skjuler tobak og cigaretter. Metoden bygger på gode erfaringer fra udlandet og anbefales af Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lægeforeningen, for at forhindre unge i at blive rygere.

Når tobakken er skjult, skal kunderne spørge kassemedarbejderen uden selv at kunne se cigaretpakkerne i butikken. Metoden har vist gode resultater i blandt andet England og Norge, når det gælder om at holde de unge fra cigaretterne. Derfor anbefales den også af blandt andet Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lægeforeningen.

Efter at Netto gemte cigaretterne væk, viser opgørelser fra en række Netto-butikker, der ligger tæt på en eller flere ungdomsuddannelser, og hvor kunderne i høj grad består af unge, at salget af cigaretter er faldet helt op til 39 procent.

Et flertal af danskerne er også parate til at gøre det lovpligtigt at gemme cigaretterne væk. Hver dag begynder 40 børn og unge at ryge, og halvdelen af dem, der bliver ved, ender med at dø af det. Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

Tobak cigaretter rygning ryge usundt
Stort flertal af danskerne vil have tobakken skjult. (Foto: Salling Group)

Læs også: Dramatisk fald i salg af cigaretter til unge

Danskerne bruger flere penge på økologi

Vi danskerne er dem i verden, der køber flest økologiske varer. Men vi har slet ikke fået nok. Salget af økologiske varer er nemlig stadig støt stigende. I 2017 blev der solgt for 11,3 milliarder kroner økologi i danske supermarkeder og online butikker. Det svarer til, at alle danskere over 18 år bruger 2.450 kroner på økologi om året. En markant stigning fra 2016, hvor vi hver især brugte 1.901 kroner på økologi.

Det skyldes blandt andet et større udbud af varer og flere penge i pungen, mener professor John Thøgersen, som står bag forskningsstudie. Det er især kvinderne, der sørger for, at de økologiske madvarer kommer med hjem, viser ny undersøgelse fra Arla.

Vegan vegansk vegetar grøntsager mad food handle shopping spise mad middag
Danskerne bruger flere penge på økologi. (Foto: Pexels)

Læs også: Økologisk morgenmad er et hit hos danskerne

Dagens video: ‘Hovedløst kyllinge-monster’

Videoen viser det såkaldte ‘hovedløse kyllinge-monster’, som svømmer ved Antarktis. I virkeligheden er det en speciel slags søpølse, som forskerne nu for første gang har filmet.

Læs også: Jordens ressourcer for 2018 er opbrugt

· Mere fra samme kategori ·